Søvnproblemer.

I de siste (vel, nesten gjennom hele ferien) har jeg hatt et slags søvnproblem. Det handler ikke om å sovne når jeg legger meg, men om å sove lenge om morgenen. Jeg har nemlig ikke klart å sove lengre enn til 8-10. Uansett hvor sent jeg har lagt meg - uansett om jeg har sett på Heroes til klokka 3 om natten, våkner jeg klokka 9 om morgenen. Noen ganger klarer jeg å sovne igjen, men da våkner jeg med jevne mellomrom før jeg til slutt ikke orker å prøve å sove mer.

I går klarte jeg å sove til litt over 12 uten å våkne noe tidligere samme morgen!! Flate, det var så deilig - nesten et mirakel, hehe! Mamma kom inn på rommet mitt omtrent etter at jeg hadde våknet, og hun ble like glad som meg. Hun vet nemlig at jeg sliter med dette.

Men det skulle selvfølgelig få konsekvenser. I natt våknet jeg 5:24 og var nesten lys våken. Jeg prøvde å sove, men det funket rett og slett ikke. Klokka 5:59 bestemte jeg meg for å stå opp - kanskje det ville hjelpe på søvnløsheten min. Jeg trasket litt rundt oppe i kjøkkenet og stuen, drakk litt vann, hilste på kattene og hentet en engelsk bok før jeg la meg i sengen igjen. Her leste jeg et kapittel før jeg prøvde å sove igjen - jeg merket at øynene virket noe tyngre... Jeg så sist på klokka da den var 6:33, og jeg falt omsider i en ikke så altfor god søvn, før jeg våknet litt før klokka 10.

Jeg finner dette utrolig irriterende. Selv om jeg liker å være en slags morgenfugl, vil jeg jo også få sove ordentlig ut når jeg trenger det etter en relativt lang natt. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har problemer med dette; Analin har jo ikke dette problemet (langt ifra, hehe). Den eneste årsaken jeg kommer på, er at jeg er så vant til lite søvn fra videregående at jeg derfor kan våkne automatisk etter 6-7 timers søvn. Men dette er jo over et halvt år siden; jeg har da fått i meg mye mer søvn på folkehøyskolen! The only solution må nok være at jeg må begynne å legge meg tidligere.

Hvis ikke... Har du noen gode råd til meg?

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!