Siste feriedag + Haugetun-mimring.

I dag har jeg hatt en skikkelig hybel-dag! Dagen begynte med å spise en god frokost mens jeg så den tåre-rørende episoden "Four Eyes" av Little House on the Prarie. Deretter ryddet og vasket jeg kjøkkenet (bortsett fra gulvet; det tar jeg i neste uke når jeg faktisk har vaskeuken min). Det har vært så mye rot og stæsj på kjøkkenet, noe som har tatt opp all plassen til matlagingen, så jeg tenkte jeg skulle få gjort noe med det nå som jeg faktisk hadde både tid og mulighet. Jeg tok ut alt serviset fra eskene og stablet dem pent i hyllene, satte opp bildene som lå på benken og ryddet bordet og la på duken som lå der. Ah, hvor deilig det var å få et pent kjøkken!




Ettermiddagen gikk til å blogge forrige innlegg, snakke med hjemmefronten, lese litt i Bibelen og ta en liten blund - jeg var visst fortsatt litt trøtt etter nattens spetakkel, hehe. Da jeg våknet rundt 17:30 var det tid for å lage middag! Det ble akkurat det samme som i går, men denne gangen hadde jeg tatt meg noen erfaringer fra dagen før, og jeg syns dermed at maten ble mer vellykket! Mens jeg tok oppvasken, kom det ei jente inn døren; et nytt fjes jeg ikke hadde sett før. Hun het Heidi, og hun virket utrolig koselig! Vi pratet litt sammen om hva vi drev på med, samt diskuterte noen praktiske hybel-saker, før vi gikk hvert til vårt igjen. For ei hyggelig jente! Hittil er jeg den yngste ungdommen av de jeg har møtt her - det spørs hvem som kommer i naborommet mitt, hehe. Jeg ser virkelig frem til å bli kjent med alle i den samme korridoren som meg!

Spiste litt yoghurt og kiwi til lunsj mens jeg leste i Bibelen.

God middag i dag også, gitt! Denne gangen husket jeg
rømmen til begynnelsen av måltidet også, hehe.

Deilig dessert!

Nå tenkte jeg å kose meg med desserten jeg unte meg med på gårsdagens kjøp; blåbær og vaniljekesam! Jeg mener; det er faktisk siste feriedag i dag! Det er faktisk siste feriedag i dag. Jeg har allerede lagt bak meg tre måneder lang sommerferie. Jeg tror ikke det har gått opp for meg før nå. Enda føler jeg meg som en elev som nettopp er ferdig med folkehøyskolen. Det er fortsatt livet mitt. I morgen begynner jeg på høyskolen, og da er all tilknytningen til Haugetun Folkehøyskole borte. Fra da av er jeg bare en eller annen elev som er med på å utfylle de store elevregistrene i Haugetun-arkivet. Jeg merker jeg kommer til å savne Haugetun Folkehøyskole veldig mye. Apropos Haugetun-savn; da jeg traff Henriette fredagen som var, fortalte hun meg at hun hadde laget en liste over hva hun kom til å savne mest fra Haugetun. Det syntes jeg var så genialt! Derfor tenkte jeg å videreføre denne ideen til...

Noe av det Bella savner fra Haugetun Folkehøyskole:
* Å stå opp med et smil om munnen og glede meg over hver eneste dag - helt sant!
* Morgensamlingene hvor både elever og ansatte møttes til en felles samling over litt praktisk informasjon og andakt. Hvis det var noen lærere man ikke hadde i løpet av dagen, var det alltid koselig å hilse eller i hvert fall å kunne se dem her på dette møtet.
* Å begynne dagen med SSS-relaterte timer; det var en sann glede å kunne møte den alltid blide, positive og glade lærerinnen min, Berit! Det ble en god start på dagen - uten unntak.
* Alt opplegget vi hadde på SSS-linjen vår; musikal, turné, konserter, sangskriving, studioteknikker
* Fritiden hvor jeg bare kunne labbe ned i peisestuen og finne noen venner å henge med, enten over et slag kortspill eller til hyggelig prat.
* Bruke kveldene på vakker - og kanskje litt ellevill? hehe - sang og dans i musikkrommet på kveldstid.
   - Eller å sitte fordypet inn i musikkstudioet og produsere nok en sang på musikkrommet mens mørket la seg utenfor vinduene.
* Hvilepuls-samlingene jeg ofte satt igjen for meg selv med rolig musikk og bønneboken min.
* Alle kjøreturene jeg la bak meg med rødbussen; enten via ELIXIA-bussene, ærender angående stipendiatrollen min, eller de mer eller mindre mislykkede turene til og fra herligste Linken; det gikk vel kanskje ikke én gang uten at jeg kjørte litt feil, haha.
* Å møte fantastiske mennesker hver dag, både elever og ansatte! Det var jo ikke noe problem å smile og hilse på alle når alle var så glade og alltid hilste tilbake på meg!
* Joggeturene jeg tok i opp i Fredrikstadmarka og styrketreningene jeg utførte på treningsrommet.
* Belysningen som henger i glasshuset som kommer opp om julen! I året som gikk tok de den ikke ned etter julen. Jeg vet ikke om det var bra eller ikke; det var jo absolutt en fryd for øyet, men da blir det jo ikke like minnerikt når julen nærmer seg.
* Det geniale transportmiddelet på Sauevika hvor jeg noen ganger fikk tilbudet om å sitte bak på hengeren!
* Rutinene jeg fikk i hverdagen som stipendiat; oppvask, skolevask og stippemøte med den sprudlende, varme og gode Linken hvor stippene gikk igjennom uken vi hadde foran oss.
* Å ha en fullstappet agenda. Det ble kanskje litt vel mye til tider, men jeg hadde nok ikke gjort noe annerledes hvis jeg hadde fått en ny mulighet til forbedring.

Ellers vil jeg jo også savne det man kanskje ikke tenkte så mye over i øyeblikket:
* Den store ergrelsen over at den digre klokken i peisestuen ikke funket.
* Den mystiske alarmen som stadig ringte i nyfløyen.

Noen av mine flotte venner fra det første året mitt på Haugetun!

Så glad jeg er for å ha blitt kjent med disse flotte jentene her!

Turné med klassen min! Her synger jeg "Shine"!

Charlotte og jeg danser til sangene som Cristina synger.
Martine og Tor var også i rommet sammen med oss.

Karius og Baktus-innslag med Charlotte!
Her måtte jeg virkelig langt ut av komfortsonen!

Mine nydelige venner fra andreåret!! Hvor glad jeg har blitt i dem.

Siste natten før juleferie! Jeg kommer aldri til å glemme verken
 denne natten eller hvor mye disse jentene har gitt meg.

Den fantastiske julebelysningen i glasshuset! Virkelig et minnerikt syn.

USA-tur med klassen! Her har vi akkurat tatt en av 
fornøyelsesparkens verste karuseller! Dette var en utrolig fin dag.

En av de siste turene med rødbussen med hele stippegjengen.
Som jeg kommer til å savne rødbussen og stippemiljøet.

Nei, nå må jeg stoppe før jeg drukner helt i de gode minnene mine fra folkehøyskolen. Livet går videre. Det blir spennende å se hva det blir av meg på en høyskole. Hallo, jeg blir jo bachelorstudent i sykepleie på Norges beste høgskole for sykepleiere!! Jeg har hørt at livet som student er en fantastisk tid! Jeg merker jeg er spent på hvordan det blir for meg.

Ønsk meg lykke til i morgen?

- Bella.

"A journey of a thousand miles begins with a single step."

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!