Interessant lesestoff!

I dag har vi hatt studiedag, og jeg har dermed fått lest flere sider om VIRUS! Og vet du hva? Det var helt fantastisk interessant!

Jeg sto opp kl. 8 - jeg unte meg en halvtimes lengre søvn enn en vanlig skoledag! - før jeg kom ordentlig i gang med lesingen klokken 9 etter en fin frokost. Jeg fortsatte lesingen fra dagen før, og tok for meg Hepatitt A-, B- og C-virusene, Polioviruset, influensavirusene og andre typer virus. Det var omfattende, men helt utrolig interessant! Jeg gikk nøye igjennom hvert virus; jeg leste det som stod om virusene i boken, så nøye på forelesningen læreren har lagt ut på nettet, og tok til slutt gode notater. Jeg fortsatte heller ikke på neste virus før jeg forstod det som stod forklart i viruset jeg nettopp leste om, og jeg har lært så mange nye fagord og -begreper! Jeg kan nevne blant annet inflammasjon, serotype, CD4+ -cellene, hematogen, enterovirus.... Det er jo helt fantastisk å lære noe nytt!

Da klokken snodde over 15 (og jeg hadde jobbet veldig godt i nesten 6 timer!) tok jeg kontakt med noen fra skolen om et møte for å snakke om stoffet, og det ble til at Stine ble med meg. Jeg tok en banan og gikk de få metrene bort til skolen. Ikke lenge etter kom Stine, og etter å ha snakket litt med Sara og Marie, fant vi oss et grupperom for å snakke om stoffet. Her gjennomgikk vi virusene en gang til, og herlighet, jeg lærte så mye! Stine hadde tatt noen notater som ikke jeg hadde fått med, og jeg hadde en del som hun skrev av meg, og bare det å snakke, diskutere og lære enda flere faguttrykk gjorde at både virusnavn og deres funksjoner satte seg myye bedre i hjernen min!

For instance; det var en gang vi snakket om proteinkappen til viruset, og da utbrøt plutselig Stine; "det var jo det du nevnte for ikke så lenge siden!". Aller først skjønte jeg ikke hva hun mente, men da jeg fikk tenkt meg nærmere om, husket jeg at det var et virus som har en proteinkappe som smeltet sammen med vertscellens cellemembran....hvilket virus var dette igjen? Fortsatt, uten å se i verken boken eller notatboken min, tenkte jeg høyt for meg selv; "denne sammensmeltingen kaltes noe...syncytisk...nei, syncytial! Og så var det et ord som hadde noe med åndedrettet å gjøre....jo, respiratorisk! Respiratorisk syncytialvirus!" Jeg triumferte med et strålende smil og Stine ble også veldig imponert! "Hvordan husket du det?!" Jeg mener; det var 19 forskjellige virus vi skulle lese om der alle hadde hver sine funksjoner - og så mestret jeg likevel å plukke ut riktig virus! Ah, jeg ble litt stolt, da, det skal jeg innrømme.

Timene gikk, men Stine og jeg fortsatte jobbingen. Vi lagde oss merkelapper på ting som var vanskelige, som: "men det ga jo 'meningitt'" (hjernehinnebetennelse), vi så for oss en felles bekjent (Øystein) som danset ballett ved ballettstangen (Epstien-Barr-virus), og vi tegnet neshorn (Rhinovirus). Samtidig som at vi gikk nøye og seriøst gjennom hvert stoff, hadde vi det gøy også! Jeg moret meg helt utrolig mye sammen med Stine, og det at jeg lærte så ufattelig mye mer var jo bare helt genialt! Etter å ha holdt på i rundt 3 timer kom vi oss omsider gjennom alt, og vi gikk hver for oss, vel fornøyde med hva vi hadde utrettet.

Da jeg kom hjem ved rundt 19:30-tiden kom jeg plutselig på at jeg ikke hadde spist ordentlig siden frokost - bortsett fra den ene bananen jeg spiste til lunsj. Jeg hadde jo egentlig tenkt å spise ordentlig laksemiddag i dag, men jeg orket ikke å tilberede noe stort allerede så sent på kvelden. Jeg tok derfor bare opp de siste tre pølsene jeg hadde i fryseren og stekte dem.

Nå er klokken litt over 21, og jeg merker jeg er fornøyd med dagen! Skulle nesten ønske jeg hadde fått lest mer, jeg merker jeg enda henger ganske etter skoleskjemaet.. Likevel; det er jo egentlig skoletur til Sjoa fra i dag-søndag, og siden ikke jeg ble med der (altfor dyrt, liten lyst og lite utstyr), kan jeg heller benytte meg av sjansen for å komme meg à jour med lekselesingen! Jeg tenker å lese litt mer i kveld før jeg tar kvelden og fortsetter med anatomi-læren i morgen! Åh, jeg merker jeg nesten gleder meg til denne lange studiehelgen jeg har foran meg! Litt over gjennomsnittet glad i skolen, kanskje? Nei, bare litt over gjennomsnittet glad i å lære! Jeg håper bare jeg klarer å ta meg litt fri i tilstedeværende form også.


Notater jeg har tatt! Ser du neshornet jeg har tegnet nederst til venstre?

- Bella.

"Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong."

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!