5. skoledag + nåtid.

Fredag, 16.08: Siste skoledag + koselig møte med T-Char!
Så var ukens siste hverdag for døren, og det begynte med at alle studentgruppene viste frem sine presentasjoner om begrepene de hadde trukket. Her kom det både sanger, rollespill og dikt i fleng, og det var artig å se kreativiteten til hver enkelt gruppe! Ellers må jeg si at resten av dagen gikk til å bare se frem til skoleslutt. Jeg var virkelig helt energifattig og sliten av hele uken som hadde gått at jeg bare gledet meg til å komme hjem og slappe av. Det var forelesninger frem til klokken 14 (én time mindre undervisning enn de foregående dagene!), og etter det stakk jeg rett hjem igjen.

Samme ettermiddag fikk jeg endelig tid til å stresse ned og bare ta livet helt med ro på rommet mitt. Hvor deilig det var! Vel, jeg ordnet noen skolerelaterte saker på dataen, men jeg fikk faktisk være på hybelen! Det var utrolig deilig. På kvelden, etter at jeg hadde fått hvilt meg en god stund, stakk jeg og besøkte Tone Charlotte, min gode venninne fra Haugetun Folkehøyskole! Jeg hadde ikke sett henne siden skoleslutten der i mai, så det var herlig å møte henne igjen. Tone Charlotte hadde gitt meg adressen og skrevet hvilket t-banestopp jeg måtte av på, og jeg klarte faktisk å finne frem uten noen problemer! Det ga meg en utrolig god mestringsfølelse - jeg merker jeg allerede begynner å bli bedre kjent i Oslo! Tone Charlotte og jeg snakket sammen og oppdaterte hverandre om skoleopplevelsen vi hadde fått i løpet av uken, før vi så på filmen "Burlesque". Den var knallbra! Jeg syns Tone Charlotte virkelig har en god filmsmak.

Jeg stakk tidlig hjem den kvelden; det begynte å mørkne fort, samtidig som jeg ville få meg en god natts søvn etter denne hektiske uken. Etter å ha tatt en god avskjed med Tone Charlotte og forsikret meg om at vi må møtes oftere nå mens vi begge er i Oslo, tok jeg banen til Majorstuen og gikk hjem. Fin gåtur i regnet, og jeg fikk sett at det var liv og røre på festen "Chateau Neuf"; den som var med i fadderopplegget. Denne dagen var den eneste dagen jeg droppet ut av fadderopplegget, men jeg hadde vært med på alt annet, så jeg følte jeg ikke hadde behov for å være med på den siste festen. Det var jo enda koseligere å få møte Tone Charlotte! Da jeg kom hjem igjen, var jeg ikke sen om å finne sengen, og det tok nok ikke lange stunden før jeg falt i søvn - sliten, men storfornøyd etter ukens opplevelser!

Lørdag, 17.08: Kvalitetstid med hybelen!
Denne dagen tror jeg at jeg var inne i hybelen min hele dagen - tross det fine været utenfor, haha! Men det var faktisk så deilig. I tillegg til at jeg fikk blogget en del, fikk jeg også vasket og støvsuget rommet mitt, noe jeg ikke hadde hatt tid til de siste dagene! Gosh, hvor deilig det var. Selv om jeg har hatt det ryddig, har det vært ganske så støvete og skittent på rommet. Det var godt å få det rent en gang for alle! Ettermiddagen gikk til å lese det første kapittelet i boken "Grunnleggende Sykepleie" mens jeg tok i bruk både markeringspenn (kjekt å kjøpe en egen bok, for da kan jeg jo kladde i den så mye jeg vil!) og læringsmetoden jeg husket funket bra for meg på videregående! Det gikk tregt med lesingen, men det var fordi jeg ville få med meg alt, og jeg følte jeg fikk gjort et grundig arbeid med kapittelet. Det føltes deilig, og det var jo et utrolig spennende kapittel også!

Samme kveld kom Sunniva på besøk, og her snakket vi om alt og ingenting. For ei helt fantastisk jente! Jeg merker jeg er så glad i henne. Hvor velsignet jeg føler meg som har fått ei venninne som Sunniva. Det gleder meg å være sammen med henne - og det er så godt å vite at følelsen er gjensidig. Da Sunniva dro hjem igjen så jeg på en film som gikk på tv'en før jeg la meg ikke langt før midnatt.

Søndag, 18.08: Gudstjeneste + lekselesing.
Klokken 8 begynte en vekkeruret i naborommet å skrike uten stans! Den har visstnok klikket, og selvfølgelig er ikke leietakeren hjemme, hehe. Flaks for meg at jeg tenkte å stå opp på denne tiden likevel, det var nok verre med de andre i korridoren min, hehe. Jeg stod opp og tok en god dusj før jeg skiftet og gjorde meg klar for å dra på gudstjeneste sammen med Oda, venninnen jeg fikk på baren på mandag!

Dagens outfit; klar for gudstjeneste!

Når jeg tenker etter, skrev jeg at jeg kjente henne fra Hønefoss, og jeg nevnte også for henne selv at jeg trodde hun kom fra Hønefoss. Men dette er altså helt feil, og jeg kan enda ikke forstå hvorfor jeg i all verden trodde det! Oda kommer fra Fredrikstad, og hun kjenner Sammy, samt at vi har felles bekjente som visste at jeg skulle begynne på Diakonhjemmet, jeg også. Nå merker jeg at jeg er utrolig glad for at Oda visste om meg og tok kontakt med meg første skoledag. Hun er ei utrolig god jente, og jeg trives så godt i hennes selskap.

Oda er ganske kjent her i Oslo, så hun guidet veien til plassen vi skulle møte. Vi fant frem, men det var ikke noe tegn til gudstjeneste i denne menigheten. Det kom et par andre mennesker som også 'så ut' til å skulle være med på gudstjenesten, og vi spurte dem om vi var kommet riktig. Det viste seg at de, altså Siv og ....flate, jeg har allerede klart å glemme navnet hans...kjæresten hennes iallfall, hadde nettopp flyttet hit til Oslo og leste over Facebook at det var her Intro Kirke skulle ha gudstjeneste. Det var akkurat det vi også hadde kommet frem til. Siv ringte til ei venninne og fikk vite at gudstjenestene i denne menigheten ikke begynte før til neste uke! Til tross for kjip melding, fant vi en rask løsning på problemet; vi stakk til en ny menighet nærmere sentrum - til Philadelphia!

Da vi omsider kom oss frem til menigheten Philadelphia møtte vi en vakt som stod utenfor og sa at vi ikke kunne komme inn siden det allerede var fullt der. Latterlig uflaks fra vår side, haha! Heldigvis visste Oda om enda en annen menighet; i regi av misjonsalliansen tror jeg det var, og her var det plass og rom for oss alle - men da kom vi en halvtime inn i programmet. Det var en fin preken som mannen snakket om. Mest likte jeg fortellingen om den fattige sønnen som skulle gi ett av sine riskorn til kongen som ble til gullkorn. Det er en fin tankevekker for oss alle; det å ikke være gjerrig, men å tenke på din neste.

Etter en fin gudstjeneste stakk Oda og jeg hjem igjen. Oda ble med en tur opp til hybelen min for at hun kunne se hvordan jeg hadde innredet mitt lille rede, samt låne noen av bøkene jeg har kjøpt meg for å sammenlikne med sine egne bøker. Jeg syns det var utrolig koselig at hun spurte meg om råd, det er så godt å kunne føle meg til nytte.

Resten av ettermiddagen/kvelden gikk til å se litt på tv, blogging, lage laksesalat, ta en liten ettermiddagsblund og lesing av et nytt kapittel i "Grunnleggende Sykepleie". Nå er klokken snart halv elleve, og jeg merker jeg er trøtt. Det skal bli godt å legge seg.

Mm, deilig salat!

Fikk mitt første brev i posten!!
Det var fra Norsk Sykepleierforbund.

Så er uken over, og jeg sitter igjen med mange herlige opplevelser, flotte venner og gode minner som jeg vet jeg vil se tilbake på med smil og glede. Det har vært en utrolig hektisk uke, men som det ble sagt; "den innsatsen du legger inn i fadderuken vil du få fortjeneste for i løpet av resten av studietiden din. Det er nemlig ofte de vennene du skaffer deg i denne tiden som du har i løpet av hele studietiden!" Hvis dette er sant, kan jeg virkelig være fornøyd. Jeg syns jeg fikk en samling av de flotteste mennesker som er hyggelige, som bryr seg om meg, og som ønsker å gjøre det bra på skolen! Når jeg tenker over hvor mange studenter jeg vet jeg kan være sammen med og snakke med, kan jeg finne flere navn og ansikter. Jeg merker jeg er veldig fornøyd med uken som har gått, og jeg merker jeg stiller meg positiv til tiden jeg har foran meg!

- Bella.

Kommentarer

  1. Leser fortsatt bloggen din veldig mye Anabel! Du skriver fortsatt veldig bra og jeg synes det er megaartig å lese om dagene dine i Oslo! :D

    SvarSlett
  2. Det er utrolig koselig å høre, Marte!! Jeg setter pris på det. Tusen takk, det varmer å høre! Håper alt er bra med deg:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!