"MOT til å glede"-dagen 2011!

Jeg føler meg virkelig glad om dagen! Det er så herlig å være i dette humøret jeg finner meg selv i hver dag - og da er det jo mye lettere å kunne spre glede også!

I dag er det "MOT til å glede"-dagen, og denne gangen var det litt annerledes enn i fjor da jeg gikk på videregående. Som elev på en folkehøyskole er jeg ikke sikker på hvor mange som vet om MOT eller hvem som kanskje er UMM (Ungdom med MOT), så jeg dannet meg ikke en MOT-gjeng og fant på noe i lag som jeg har tidligere gjort. Men jeg tok på meg en av MOT-tskjortene mine og stakk ned til morgensamlingen med godt mot for gledene jeg skulle gi - og få!

Linken, internatlederen, var den første av lederne som entret andaktsalen, og jeg spurte henne om jeg kunne gi en beskjed før "Dagens Ord". Jeg måtte jo fortelle alle hvilken gledelig dag det er i dag! Jeg fikk selvfølgelig lov til dette, så etter at alle lærerne hadde sagt sine praktiske opplysninger for dagen, reiste jeg meg opp og holdt en liten mini-tale om "MOT til å glede"-dagen der jeg oppfordret alle til å glede noen i dag. Jeg behøvde ikke særlig mye forberedelse på det jeg skulle si; det var jo akkurat det samme som jeg har sagt de foregående årene på denne dagen, hehe. Da jeg var ferdig reiste Linken seg for å holde "Dagens Ord". Hun begynte med å si at vi nesten ikke trengte å ha noe morgenord i dag siden det jeg hadde fortalt var likevel så godt sagt! Hehe, koselig, da.

Jeg hadde dagen i forveien kjøpt meg to pakker med Brownies som jeg hadde tenkt til å lage og dele ut på skolen. Jeg fikk med meg Maiken til å bake med meg, og sammen hadde vi det koselig på skolekjøkkenet. Uheldigvis viste det seg at det ikke var nok smør på kjøkkenet for begge Brownies-pakkene, så vi fikk bare laget én. Litt kjipt, men da har jeg jo sjansen til glede noen en annen gang også! Vi gikk bort til tv-stuen hvor det satt noen, og de forsynte seg med kakene våre. Det varmet å se at de ble så glade for kakene. Det er nesten merkelig hvor overrasket jeg blir hvert år over hvor mye det gleder meg å glede andre!

Maiken; klar til å entre tv-stuen og overraske noen med brownies!

"Vi koser oss med brownies!"

Det som jeg syns har vært spesielt med denne "MOT til å glede"-dagen, var at flere ønsket å glede meg også! Vel, siden jeg ikke heelt klarer å gå normalt etter å ha humpet rundt på krykker i går (var frisk nok til å ikke måtte bruke dem i dag, da!), var det mange som ga meg en hjelpende hånd. Kristoffer tilbød seg å stikke opp på rommet mitt for å hente en jakke til meg siden jeg frøs, Martin plukket opp noe jeg mistet på gulvet da jeg selv hadde hendene fulle med andre saker, og Marianne ga meg en klem etter morgensamlingen - for å nevne noe. Det gledet meg at elevene lyttet til det jeg fortalte på morgensamlingen, og at de tok meg på ordet da jeg sa at dagens viktigste stikkord var å tenke enkelt. Dette har vært en utrolig fin dag - akkurat som de andre "MOT til å glede"-dagene - jeg merker jeg er stolt av å være Ungdom med MOT!

- Bella

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!