Atter et morgenord!

Så fikk jeg muligheten til å holde "Dagens ord" enda en gang, og jeg føler meg så beæret over at Berit spurte meg igjen!

Denne gangen var det ikke så vanskelig å finne ut hva jeg kunne snakke om. I forrige uke da formingen var åpent lagde jeg meg en adventskalender. Ikke en vanlig kalender denne gangen - dette er en dere ikke har sett maken til! Og det var nemlig denne kalenderen som var temaet for dette morgenordet eller andakten.

Likevel var det noe som holdt meg tilbake. Jeg var så redd for at noen ville føle seg "truffet" av det jeg snakket om, og kanskje tenke: "Hvem er hun som sier noe sånt?". Derfor var jeg veldig usikker, og jeg måtte virkelig sette tankene i sving for å løse problemet best mulig. Plutselig, da jeg var i dusjen søndag morgen, poppet nøkkelsetningen inn i hodet mitt. For et mirakel - andakten var reddet! Da gjaldt det bare å øve og finpusse på det jeg skulle si. Null stress! Og med egne eksempler fra egneerfaringer håpet jeg at det jeg hadde på hjertet ville få de andre på ettertanke. Her kommer andakten:

Jeg trådte frem og viste et bilde av en adventskalender fra Smarties (tok meg ikke råd til å kjøpe en, hehe... har du sett prisen, eller?!), og spurte hva det var og hvorfor vi hadde det. Det kom overraskende lite respons fra salen, men det var vel greit nok. Jeg hadde jo tenkt til å svare på spørsmålet uansett. "Adventskalendere er til for at JEG skal kunne glede MEG selv med det godteriet som befinner seg inne i hver luke. Og hvis ikke JEG får det jeg forventer meg, blir JEG skuffet. Julen er en tid for fellesskap og samhold, ikke for at man skal tenke på seg selv."

Adventskalender fra Smarties.

Deretter tar jeg opp et hjerte laget av stoff (som jeg lagde på formingen) med en åpning på toppen, og forteller videre: "Dette er en annen type adventskalender. Oppi her befinner det seg 24 lapper der det står 24 forskjellige måter å glede andre på. Det er bare helt enkle gleder som å si noe hyggelig til noen, eller å gi en hjelpende hånd til andre." Deretter tok jeg et eksempel fra i fjor da jeg hadde en liknende adventskalender, før jeg gikk i gang med avslutningen som inneholdt selve nøkkelsetningen:

"Jeg sier jo selvfølgelig ikke at dere ikke skal glede dere over de kalenderne dere har, for det syns jeg så absolutt dere skal gjøre! Jeg bare tenkte dette som en oppfordring til dere for å tenke annerledes. For å gjøre dere mer bevisste på å glede deres medmennesker. Det er jo bare sånne små, enkle gleder som kan gi kjempestor uttelling for de du gleder! Og det er nettopp dét julen handler om; å finne glede ved å glede andre."

En ny variant av adventskalender!

Eksempler på lappene som ligger inne i hjertet.

Jeg fikk applaus mens jeg satte meg ned igjen, og både Berit og Karianne, som satt på hver sin side av meg, roste meg for andakten min samt andre elever som gikk forbi. Plutselig sier Irene (skoleinspektøren) at jeg skal gå bort til Linken (internatlederen). Forbauset, men spent, går jeg bort til Linken og setter meg ved siden av henne. Samtidig utbryter både Linken og Irene hvor imponerte de var over meg, og sa "du er jo flink i alt, du!". Åh, skal si jeg strålte da de fortalte meg det!

Tilbake til poenget: Linken sa at andakten virkelig var til ettertanke, og fortalte videre at skolen pleide å ha en felles gavekalender på skolen i adventstiden, men at de denne gangen kunne tenke seg å ha en slik gledelig adventskalender parallelt med gavekalenderen! Tenk at de tok meg så på ordet at de ville gjøre det! Jeg har ikke ord for hvor....stolt - er det et riktig ord å bruke i denne sammenhengen? - jeg følte meg da! Linken spurte meg om jeg ville ta på meg ansvaret å lage en liknende adventskalender til skolen også, noe jeg selvfølgelig ville med glede! Formingen skal åpne i ettermiddag, så jeg får stikke en tur ned da.

Det er så ufattelig koselig å få slike tilbakemeldinger. Det gjør så godt i meg, og jeg blir så glad! Forresten; jeg syns det blir sagt mange fine andakter her på skolen, så jeg har valgt å lage en egen etikett for nettopp slike andakter. Du kan finne etikettene listet nedover på venstre side, og du kan lese disse andaktene under "Ord til ettertanke". Jeg håper jeg får skrevet mange innlegg her som både kan være til hjelp for dere og meg selv i senere anledninger!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!