Hyttetur med Bibelgruppa!

Fra i går til i dag har jeg vært på hyttetur med Bibelgruppa på skolen, og fy flate, så koselig vi hadde det! Det overgikk virkelig alle forventninger. Jeg skulle ha gjort mye for å oppleve dette igjen med de samme folkene.

Da vi kom frem og fikk rigget oss til, var det tid for et lite brødmåltid. Deretter skulle vi snakke og diskutere rundt temaer om Gud og Jesus. Her kom det frem mange interessante spørsmål som krevde at man måtte tenke seg om.

"Hva forventes det av en kristen i forhold til andre med tanke på etikk, moral og livsstil?"

For å betegne seg selv som kristen, trenger man bare å tro på Gud og Jesus (så lett at det er vanskelig), for Gud sier: "Alle dem som tok imot ham, dem gav han rett til å være Guds barn" (Joh 1,12). Ikke alle har lest Bibelen eller går regelmessig til kirken hver søndag. Derfor burde det ikke være noen forventninger til en kristen. Bernt, en av lærerne som var med, sa et godt sitat: "Du gjør ikke gode gjerninger for å bli frelst. Du gjør gode gjerninger fordi du er frelst". For å bli kristen behøver du ikke å oppføre deg godt - du oppfører deg godt fordi du er kristen. Jesus er vårt store forbilde og han er et godt menneske. WWJD - "What Would Jesus Do" - står det på armbånd som kan daglig minne oss på å gjøre som Jesus ville ha gjort i de forskjellige situasjonene som dukker opp. Under diskusjonene våre kom vi også frem til at Bibelens "regler" ikke går ut på at man nødvendigvis må følge dem til punkt og prikke. De er slags leveregler som er til hjelp for oss slik at vi kan leve et liv til beste for oss selv og for de rundt oss. Det kan jo hende dere er uenige i dette, men jeg fant dette utrolig spennende! Virkelig interessante ord som fikk meg til å tenke.

På kvelden lagde vi oss en god taco før jeg startet kvelden med en andakt. Jeg snakket om takknemlighet og hva dette ordet betydde for meg. Dette er et ganske personlig og dypt tema, så jeg velger å ikke skrive om det her. Jeg kan fortelle at det gikk veldig bra, og jeg fikk mange hyggelige tilbakemeldinger. Selv om jeg åpnet meg slik at de andre ble enda bedre kjent med meg, min barndom og den mer sårbare delen av meg på andakten min, syns jeg det ikke var vanskelig å fortelle dette til dem. Jeg følte meg så overraskende trygg på alle sammen, og det var egentlig litt godt å la dem slippe inn til meg. Dessuten håper jeg at det jeg fortalte fikk de andre til å tenke og se ting fra et annet perspektiv. Et mer positivt perspektiv.

Etter andakten min var det tid for Thomas-messe. Som jeg elsker Thomas-messer! Jeg skrev ned bønner, tente lys, leste i Bibelen og ble bedt for, for å nevne noe. Slike messer gir meg alltid tid til å være sammen med Gud. De får meg også til å tenke dypere over livet mitt. Det ble en følelsesmessig, men absolutt en fin stund.

Deretter var det tid for leker! Flate, så moro vi hadde det. Vi hadde navne-klappeleken, og jeg var på førsteplassen drabelig lenge! Gjett om de andre ble glade da jeg endelig gikk ut, hehe. Jeg tok feil bare én gang i løpet av lekens gang, og var vel fornøyd med det. Jeg husker jeg fikk en voldsom latterkrampe mens vi lekte, og jeg lo så jeg nesten gråt! Åh, vi hadde det virkelig gøy. Vi lekte også andre leker som "4 i sofaen", psykolog med ny vri, "achla bachla gaffel/kniv" og "kryssa/ukryssa". Jeg orker ikke å bruke tid og plass her på å skrive hva de forskjellige lekene går ut på, men jeg kan definitivt si at dette ikke var siste gang jeg lekte disse lekene!

Dagen derpå (altså i dag) var ikke frokosten før 9:30, så vi kunne sove lenge! Likevel klarte jeg ikke å sove lenger enn til klokka 8. Selv om det er lengre enn det jeg normalt pleier på hverdager her på skolen, var jeg også lengre enn normalt oppe i natt; vi lekte nemlig til LANGT over midnatt. Etter frokost sa Bernt et morgenord, og jeg likte det så utrolig godt! Derfor får jeg det med her også.

Sinser (eller noe liknende - jeg fant ikke ordet...) er engelsk og betyr ærlig. Sinsere kommer fra latin og betyr "uten voks". Hvorfor, og hva er sammenhengen? Det skal jeg fortelle deg!

Marmorhuggere som hadde hakket litt feil på statuen sin, pleide å ta i voks på disse stedene, for på den måten ville det bli usynlig. Derfor ville de ikke synes når kjøperen ville kjøpe dem. Men kjøperen ville merke det etter noen dager når solen lyste på disse stedene, for da ville voksen smelte og hakkene bli synlige igjen. Marmorstøpere som lagde statuene uten voks, ble mer prissatt, for de var ærlige og brukte ikke voks.

Slik vil også Gud at vi skal leve et liv uten voks. Vi må bekjenne våre synder for å få tilgivelse. Det er bedre å være et syndig menneske, være klar over det og ønske å få tilgivelse enn å si at man ikke er syndig selv om man er det. (Det stod et fint Bibelvers om akkurat dette, men jeg husker det ikke akkurat nå. Jeg føyer det på her når jeg kommer på det.)

Ok, så er jo ikke jeg verdens flinkeste til å forklare noe heller, men jeg ble i alle fall utrolig fascinert av denne andakten. Etter frokost ryddet vi og pakket sammen sakene våre før vi vendte turen hjem til skolen igjen. Tusen takk for en fantastisk hyttetur, alle sammen! Jeg koste meg virkelig mye i lag med dere.

- Bella.

"Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God."

Kommentarer

  1. hei jenta mi. jeg synes du er veldig flink til å skrive. veldig fint å lese. Mamma

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!