Årets første tilsynsvakt!

I dag hadde jeg årets første tilsynsvakt! Det vil si timen før frokost og før den egentlige tilsynslæreren kommer og tar over vakten + å ta oppvasken etter grøten + å rydde og vaske skolen. Jeg var kjempespent på hvordan dette ville gå!

Da klokken nærmet seg 8:00 stakk jeg ned for å overta tilsynstelefon og nøkler av nattevakten. På vei bort til tilsynskontoret blir jeg møtt med åpne vinduer og tv'en på, samt et fullstendig kaos av stoler både i andaktsal og peisestue. Siden jeg hadde god tid til frokosten klokken 9:00, tok jeg meg derfor tid til å sette stolene på plass til morgensamlingen.

Deretter var det tid for å stelle i stand til frokost. Jeg hadde misforstått Dence; jeg vekket ham nemlig ikke, siden jeg trodde han ville sove. Absolutt min egen feil, men han kom inn på kjøkkenet etter hvert. Han våknet av seg selv, heldigvis. Ellers gikk det fint å ordne frokosten. Vi fikk god hjelp av noen fra kjøkkenpersonalet, og jeg merket det var godt å få litt hjelp den første dagen. Vi spiste litt mat (jeg var faktisk overraskende mye sulten!) parallelt med å sjekke om det var noe å fylle på av frokostvarene.

Ved 9:30-tiden begynte vi å vaske og rydde etter frokosten, samt få ut de siste som satt igjen ut til morgensamlingen. Selv rakk jeg ikke dette pga arbeidsoppgavene mine, noe jeg fant ganske kjipt. Jeg har jo alltid vært så glad i morgenordene, og det er jo greit nyttig å få med seg dagens beskjeder. Men slik er det, og det var jo moro å hjelpe til på kjøkkenet også! Du vet, enda en av de snodige interessene mine, hehe.

Etter en regnfull tur i Gamlebyen Fredrikstad, var det tilbake til skolen og rigge opp et anlegg i gymsalen etter en forespørsel fra Berit. Selv om det ble foreslått at jeg skulle legge ansvaret over på noen andre siden jeg allerede hadde en del å jobbe med i dag, var ikke det aktuelt. Jeg følte meg beæret over at Berit spurte meg om jeg ville rigge det opp, og derfor ville jeg ikke la dette gå fra meg. Jeg fikk heller med meg Even, Sebastian og Malin til å hjelpe meg, og sammen fikk vi satt det opp uten noen vanskelige problemer!

Så var det på tide å spise årets første grøt - og den var greit god. Jeg passet på å være tidlig ute og bli fort ferdig med maten slik at jeg kunne hjelpe til så raskt som mulig på kjøkkenet. Etter å ha vasket ferdig her, var det å gå i gang med å vaske de 13 dusjene på skolen. Det gikk veldig greit, men jeg merket jeg ble sliten.

Jeg visste at folk var ute og spilte volleyball på denne tiden, og jeg kunne se at noen av de andre stippene var der nede. Kroppen min skrek at den ikke var i humør til det, så jeg måtte motvillig legge tanken fra meg. Likevel måtte jeg finne en annen årsak - at 'jeg ikke orker' er på en måte ikke godt nok. Da kom jeg på et stipperåd som Linken ga oss, og jeg stakk ned i peisestuen for å sjekke livet der nede. Jeg beveger meg bort til peisestuen hvor jeg finner Tone Charlotte og Mari Helene spille biljard. Da de var ferdige, foreslo jeg at jeg kunne lære dem biljardleken "Work To Do" som jeg lærte av Karoline på folkehøyskolen i fjor. Det ville de, og etter at vi fikk dratt med oss noen flere elever, kom vi godt i gang. Det virket som om de syntes det var en artig lek som fristet til gjentakelse, noe som virkelig gledet meg å høre!

Jeg hjalp til med å rydde etter småmat også, noe som var helt greit for min del. Når skoleåret starter for fullt, er det ikke like stor mulighet for å jobbe på kjøkkenet, for da er det elevene som skal hjelpe til på rundgang. Det gjelder derfor å gripe tak i mulighetene så fort de byr seg! Og nå kan jeg jo til og med gjemme meg bak stipperollen min, slik at det ikke virker som om jeg er den 'teite' og rare jenta som liker slike typisk 'kjedelige' ting, haha! Neida.. Joda.

Da maten var inne og kjøkkenet pent og klart for kveldens taco, stakk jeg tilbake til tv-stuen. Der møtte jeg blant andre Miriam, Anna og Malin som spilte fotball i en slags kasse med fotballspillere som henger i stenger og snurrer rundt. Jeg husker dessverre ikke hva dette spillet heter i farten, noe som tilsvarer denne elendige forklaringen, men disse stengene går iallfall utenfor kassen som du skal bruke for å styre spillerne dine. Jeg gikk inn på laget med Miriam, og sammen spilte vi to jevne kamper der Anna og Malin vant begge. Konkurranseinstinktet mitt skrudde seg selvfølgelig på for fullt der jeg hoiet og ropte, samt kom med gledesutbrudd da vi gjorde noen fine angrep (til og med fra forsvar!) eller da jeg bar meg i fortvilelse over at ballen trivdes mer med å treffe målstengene enn å gå inn i mål.

På kvelden var det tid for LT! Det er et obligatorisk lørdagstreff, og denne gangen var det lærerne som holdt det. Kvelden startet opp med taco før vi beveget oss mot gymsalen for en rekke aktiviteter som jeg kjente igjen fra i fjor. Aktivitetene er utrolig gøyale, og jeg knakk sammen i latter opp til flere ganger i løpet av kvelden! Kvelden endte med lystenning og rolig musikk i gymsalen, og det var veldig godt å bare kunne slappe slik av. En perfekt avslutning på slik en hektisk dag som dette!

Vet du, jeg er virkelig lei for at jeg skriver så lange og kjedelige innlegg nå. Det er nesten litt ille, faktisk. Problemet er at jeg aldri har tid til å blogge før på kvelden når jeg egentlig burde legge meg, men blir heller sittdende på dataen for å oppdatere meg på omverdenen, og for at omverdenen kan holde seg oppdatert i mitt liv. Men nå er jeg nødt til å legge meg. Dence og jeg skal stelle i stand til frokost i morgen også, samt rydde og vaske hele skolen, og i tillegg skal stippene enten dra på et kristent arrangement i Fredrikstad eller arrangere aktiviteter for elevene på skolen, så det blir nok en dag med nok å gjøre i morgen også! Men dette går seg til; jeg trenger bare litt søvn for å lade opp energinivået igjen. Ha en god natt!

- Bella.

Kommentarer

  1. Dette er slett ikke kjedelig jenta mi. jeg synes det er underholdene og trekker ofte på smilebåndet når jeg leser. Fortsett å skrive slik du gjør. Klem fra Mamma.

    SvarSlett
  2. Takk for det, mamma - så utrolig koselig å høre! Håper alt står bra til med dere der hjemme:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!