Årets første vask av skolen!

Milde himmel; det er jammen meg mange som stikker innom bloggen min for tiden! Besøksstatistikken ligger faktisk over det gjennomsnittet jeg hadde i rekordmåneden min av antall besøkende i november i fjor! Jeg setter virkelig stor pris på det, og det gir meg mer motivasjon for å skrive videre - til og med når senga skriker etter å få sin del av min oppmerksomhet, hehe.

Tilsynshelgen fortsatte, og jeg var klar for å tilberede frokost for de andre 110 elevene på skolen en halvtime før måltidet startet - og denne gangen passet jeg på å vekke Dence før jeg stakk ned, hehe (ref. til forrige innlegg). Sammen stelte vi til en fin frokost, og kjøkkenpersonalet roste oss opp i skyene. Så utrolig koselig at de setter slik pris på arbeidet! Det varmer, altså.

Frokosten gikk sin gang, og jeg passet igjen på at jeg fikk i meg mye mat - jeg visste jeg hadde en del arbeidsoppgaver å gjøre i løpet av dagen. Dence og jeg tok oss av oppvasken, noe jeg syntes gikk overraskende fort. Det gjorde vel egentlig ikke det; det var nok bare det at siden vi nå har kommet oss bedre inn i rutinene, vet vi hva vi må gjøre, og da alt går så mye kjekkere. Da kjøkkenet var ferdig, gjenstod den mest omfattende jobben; å vaske skolen.

Med å vaske skolen, vil det si å vaske alle gulv i alle fellesareal, korridorer, trapper og internatfløy i både 1. og 2. etasje, samt å vaske alle fellesdusjene, -vaskene og -toalettene i tilsvarende etasjer. Dence foreslo at han kunne ta 2. etasje, mens jeg skulle ta 1. etasje, noe jeg ikke hadde noe imot. Men det var før jeg innså at det var mer å gjøre i min etasje enn hans. Det må det jo ha vært; han ble jo ferdig lenge før meg - jeg var vel ikke kommet halvveis engang, haha! Enten det, ellers jobber jeg altfor nøyaktig. Det hendte flere ganger at jeg så en liiten støv-prikk-greie liggende igjen noen meter fremfor meg der hvor jeg allerede hadde vasket, og jeg hadde jo selvfølgelig ikke samvittighet til å la den gå fra meg! Jeg kan fortelle at det tok sin tid å moppe gulvene i de evig lange korridorene og fellesarealene (noe du sikkert har skjønt by now), men det gikk faktisk veldig bra - dette var jo nesten litt gøy! (Igjen; en av de snodige interessene mine. Men jeg tror dette har en sammenheng med noe annet jeg ikke vil ta opp her). Det var så godt å se gulvets store "totally make-over" - samt den enorme støvklatten som lå igjen i bøtta da jeg måtte bytte ut det grumsete vannet med nytt og rent såpevann. I tillegg roste flere av elevene - og personalet! - meg for hvor flink jeg var! Vaskingen var virkelig null stress. Og med musikk i ørene (herlige låter fra Chris Tomlin), gikk vaskingen faktisk veldig greit!

Jeg ble faktisk ferdig nøyaktig til middag, og da merket jeg at jeg var passe sliten. Likevel ville jeg ut på et treff med 3:16 (en kristen menighet i Fredrikstad). Etter å ha spurt flere elever om de ville være med, fikk jeg til slutt med meg to jenter; Tone Charlotte og Miriam. Utrolig hyggelig! Vi var dermed en liten fin gjeng på seks (Tone Charlotte, Miriam, Karoline, Malin og meg, samt Sakis som var dagens tilsynslærer) på vei til Røde Mølle for årets første 3:16!

Vel fremme møter vi Anne, en av de flotte lærerne vi har her på skolen. Etter at hun hadde hilst på de tre jentene fra årets elevkull, ga hun Malin og meg en klem. Så enkelt kan det gjøres, og så enkelt er det å glede slik en enkel sjel som meg! Møtet var koselig, og jeg må si at det desidert største høydepunktet i dagens møte var det Anne fortalte. Det gjorde virkelig inntrykk! Jeg må huske å rose henne for dette i morgen (i dag, hehe...ja, jeg vet jeg burde legge meg). Etter møtet fikk jeg den store glede av å møte Ingvild; fjorårets lærer på DLA, samt en god venn jeg skal ha kontakt med videre dette skoleåret! Det var virkelig koselig å se henne igjen, og jeg gleder meg til våre fremtidige kafépauser i ny og ne; jeg har gjort meg noen tanker og refleksjoner jeg har lyst til å dele med henne.

Da vi kom tilbake til skolen, rakk vi ikke mellommåltidet, og jeg kjente jeg var sulten. Men mens jeg sitter i peisestuen og spiller et artig kortspill jeg lærte meg sammen med noen jenter (egentlig en forenklet versjon av Ligretto), legger jeg plutselig merke til at noen få sjokolade-twist ligger igjen på bordet etter en premie fra gårsdagen. Det var "de vonde" igjen (banan og aprikos), men for min del var det mat i mine øyne. Haha, latterlig at jeg prøvde å stoppe sulten med sjokolade! Apropos sjokolade; under spillingen kom jeg plutselig på filmen "Chocolat" med Johnny Depp; jeg husket jeg leste på min søsters blogg at hun hadde sett den for en stund siden og gitt den god kritikk. Jeg spurte om de andre jentene hadde sett den, og da utbrøt Marita at hun faktisk hadde filmen med seg. Da foreslo jeg i fyr og flamme at vi kunne se filmen sammen etter kveldsmat, samt stikke til den søndagsåpne Kiwi-butikken like i nærheten og kjøpe sjokolade vi kunne kose oss med under filmen! De andre jentene ville gjerne være med, og jeg merket jeg gledet meg veldig til å se denne filmen.

Tina, ei av jentene som skulle være med å se filmen, hadde bil, så hun, Kristine, Marita, Karoline og Julie tok seg av innkjøpet, mens Elisabeth, Kjersti, Helene og jeg kapret tv'stuen. Da alle ni omsider var klare inne i tv-stuen, snurret vi den to-timers lange filmen. Jeg må dessverre innrømme at den skuffet litt, men det kan nok ha en sammenheng med at jeg ikke generelt er så glad i dramaer (fins unntak!). I tillegg fikk jeg ikke et sjokoladesug jeg trodde jeg ville få - jeg spiste faktisk ikke noe sjokolade i det hele tatt under filmens lange løp - jeg fikk nesten en slags gremmelse over det istedenfor! Jaja, jeg hadde jo allerede spist litt sjokolade tidligere samme dag, så da holdt det nok med det.

Da jeg kom opp på rommet mitt langt utpå kvelden, var det tid for å pakke til neste ukes utflukt til Sauevika! Jeg har merket at jeg har en lei tendens til å ikke ha så gode minner herifra - men det er fullt og helt min egen feil og de teite tankene som befinner seg i hodet mitt; det har så absolutt ikke noen ting med selve stedet å gjøre! - så det blir spennende å se hvordan turen blir denne gangen. Men med tanke på de utrolig herlige lærerne og det flotte elevkullet jeg skal dra sammen med (en følelse av lykkelighet streifer meg stadig hver gang jeg tenker over de fantastiske menneskene dette elevkullet består av!), både tror og håper jeg at dette ikke blir noe problem. Jeg gleder meg!

- Bella.

Kommentarer

  1. Du må legge ved bilder oftere Anabel :)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg skal prøve å bli bedre på det, Twinnie!:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!