Vinn på minuttet!

En halvtime igjen til grøt, og mens resten av skolen har lørdagsundervisning, sitter jeg her på senga mi og blogger etter å ha gjort arbeidspliktene mine som stipendiat (mangler bare å ta oppvasken til grøten). Da er det tid for å blogge! (Rekker nok ikke å blogge meg ferdig før grøten though, hehe..).

Tid for blogging!

I går var det stippekveld, og da arrangerte vi "Vinn på minuttet!". Med kort, men intens planleggings-, innkjøps- og forberedelsestid, ble vi alle vel fornøyde med opplegget, og jeg gledet meg til kveldens opplevelser! Det eneste vi ikke hadde tenkt på, som iallfall jeg ikke hadde trodd ville bli et problem, men som nesten ble det likevel, var å få elevene til å være med.

Klokka rakte seg over 21 (da vi skulle begynne), og det var tre stk som hadde kommet. Hvor var alle sammen? Var det for langt å måtte gå de 20 meterne bort til gymsalen? Vi måtte bort til peisestuen og minne dem på det igjen, og da fortalte den store gjengen som lå henslengt i sofaene der at de hadde helt glemt det bort, og at de nå ventet på å se på film. Altså, jeg mener; vi ga en fyldig informasjon om dette på morgensamlingen samme dag, vi hengte opp plakat på oppslagstavlen, vi postet en ny påminnelse på Facebook-gruppa på skolen, og vi minte dem om det under kveldsmaten. Hadde glemt det? Jeg syns det var en litt for svak unnskyldning.

Det er jo selvfølgelig de som velger hva de vil gjøre. Jeg bare tenker at man ikke har mer enn ett år på folkehøyskole (bortsett fra stipendiatene, men det blir ikke det samme likevel). Det er på folkehøyskole man kan finne igjen barnet i seg selv, selv når man er i den fasen hvor det voksne ansvaret også forventes av deg. Du har muligheten til å kunne drite deg ut og gjøre barnlige leker uten at du vil bli sett "ned på". Når dette året er ferdig og du begynner med det virkelige student- eller arbeidslivet, vil det bli vanskeligere å finne tilbake til disse lekene og aktivitetene når dagene går med til skolearbeid, jobb og det harde studentlivet. Hvorfor velger man da å se på film etc; det man kan gjøre når som helst ellers?

Men istedenfor å legge fokuset på de som ikke kom, skulle vi lage noen knallgode opplevelser for de som møtte opp! Det kom seks deltakere - to på hvert lag - og vi hadde det utrolig moro der i gymsalen. Her kan dere se noen bilder fra noen av øvelsene:

Her skulle man trekke en 50-lapp vekk fra flaskene 
- uten å bevege på flaskene! Her demonstrert av Charlotte.

Her skulle man sprette en blyant i bordet for så at den 
skulle lande oppi koppen. Her demonstrert av Maylen og Cathrine.

Her skulle man brette et papirfly og sende det ned
i søppeldunken. Her demonstrert av Oda.

Her skulle man holde to ballonger oppe i luften.

Her fikk man en appelsin i pose som var hengt med tau fra hodet, 
og man måtte slå ned ti flasker som lå spredt på gulvet ved hjelp av appelsinen.

Her har vi vinnerlaget! Fv: Miriam og Charlotte.

Her har vi delt tredjeplass. Fv: Maylen, Cathrine, Tina og Oda.

Vel gjennomført, alle sammen! Til tross for at vi var ganske få, syntes jeg vi fikk en fin kveld sammen. Det virket også som om deltakerne moret seg gjennom lekene, og er de fornøyde, er jeg det også.

MELDING TIL ODA: Jeg har sendt deg en ny meldingskommentar på det forrige innlegget du kommenterte på! Hvis du ikke har sett det enda, kan du gjerne ta en titt innom innlegget, hehe:-)

- Bella.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!