Les Misérables 2012!


Så har faktisk jeg fått sett den nyeste filmen av "Les Misérables" (fra 2012), og den var såå bra!! Malin spurte meg en gang om jeg hadde lyst til å være med henne og en liten annen gjeng for å se den, og det ville jeg gjerne. Jeg har jo sett konsertversjonen, og den likte jeg utrolig godt! Dessuten var blant andre Anne Hathaway og Amanda Seyfried med, og de syns jeg er flinke! Likevel skal jeg innrømme at jeg tvilte litt på å dra; du vet, jeg er jo ikke spesielt glad i sterke og blodige scener (les gjerne om den pinlige hendelsen som skjedde meg på vgs HER), og jeg kom plutselig på at filmen foregår under den franske revolusjon og har derfor med litt opprør rundt det. Ville det bli et problem for min del? Men med noen 'trøstende' ord fra Tone Charlotte som hadde sett filmen tidligere, bestemte jeg meg for å være med. Dessuten var det 11 års aldersgrense på filmen, så dette skulle jeg nok klare! Haha, jeg vet jeg er tragisk. Og etter at Dence hadde fikset bil (uten hell med gratis burger på Mc'ern, hehe), var vi - altså Aina, Dence, Malin og jeg - på vei til Fredrikstad Kino!

Da vi kom frem møtte vi Tone Charlotte også, og vi satte oss inn i kinosalen. Jeg fikk kapret meg et sete ved siden av henne slik at hun kunne forberede meg på de sterke scenene, hehe... Ja, jeg er faktisk så tragisk. Uansett, slik ble det til, og etter en ikke så altfor liten reklamepause dempet lysene seg, og vi ble tatt med på en reise tilbake til Frankrike i de tidlige 1800-årene!

I filmens begynnelse fikk vi møte Fantine, også kjent som Anne Hathaway, og hun gjorde en strålende skuespillerpresentasjon! Jeg fikk frysninger gjennom hele sangen hennes "I dreamed a dream", og tårene begynte allerede å renne like etter (og det er tidlig i filmen altså!). Vel, jeg skal gladelig erkjenne at jeg gråt meg nesten gjennom hele filmen; herlighet, jeg tror jeg aldri har grått så mye under en film før! Jeg hulket til og med noen ganger (prøvde å gjøre det så diskré som mulig da). Tone Charlotte merket seg at jeg begynte å snufse tidlig, men da hadde jeg faktisk allerede grått en stund, haha!

Jeg skal ikke gjengi hele handlingen hvis noen spente sjeler har tenkt til å se den, men jeg kan fortelle at jeg anbefaler filmen på det sterkeste! Skuespillerne gjør en helt fantastisk innsats i rollene sine, og jeg forelsket meg nesten i Hugh Jackman! Vel, iallfall i karakteren han spilte (Jean Valjean), hehe. For en mann! For et forbilde! Jeg har mye å lære av hans godhet. Joda, så gråt jeg jo en del under filmens forløp, men jeg syntes det var veldig godt. Humøret hadde ikke vært helt på topp på dagen, så da var det veldig deilig å få et lite utbrudd på dette tidspunktet hvor det ikke ville bli latt merke til uansett.

Hvis du ikke har sett den enda, råder jeg deg virkelig til å se den. Dette er den beste filmen jeg har sett på LENGE, og jeg har ikke noe vondt å si om filmen. Jeg syns det var utrolig at kinobilletten bare kostet 100 kr. Det var jo en gi-bort-pris; den hadde vært verdt 200 kr - om ikke mer! Jeg må lett kjøpe denne filmen når den kommer ut. Her kan du kose deg med filmens trailer; jeg fikk frysninger da jeg så den igjen nå også, til og med!

Trailer til "Les Misérables".

PS: Hvis du lurte, hadde faktisk ikke filmen noen særlig sterke og blodige scener. Den var veldig 11-års-aldersgrense-vennlig, hehe. Det gikk veldig fint, og jeg angrer ikke ett eneste sekund på at jeg så den!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!