Utplasseringsuken!

Jeg beklager for at jeg ikke har skrevet regelmessig på bloggen denne uken, men jeg har hatt det så utrolig travelt! I tillegg til "jobben" som gjorde at jeg var borte hjemmefra i 10-11 timer, hadde jeg ofte kveldsplaner - ellers var jeg så sliten etter dagen at jeg ikke orket å gjøre noe. Natt til i dag har jeg endelig fått mer enn tilstrekkelig med søvn (ca. 12 timer!), og jeg føler meg opplagt, så nå er det på tide å fortelle hvordan uken min har vært!

Denne uken har folkehøyskolen min hatt en utplasseringsuke. Meningen var at vi skulle finne en jobb som hadde tilknytning til den hovedlinjen som vi går på, og siden jeg går linjen "Sang, Scene, Studio" (SSS), måtte jeg finne noe som var relatert til musikk. I og med at jeg har alltid syntes at læreryrket høres spennende ut, ble det ikke vanskelig å finne ut at jeg kunne følge en musikklærer! Den videregående skolen jeg gikk på hadde musikklinje, så det passet jo perfekt å spørre her. Da ville jeg jo også få sjansen til å møte igjen de tidligere lærerne jeg hadde hatt, og elever jeg kjente, så dette måtte jo bare bli bra! Og slik gikk det til; jeg fikk plass på Ringerike videregående skole!

MANDAG:Kobling
Jeg merket fort at det var hardt å måtte stå opp litt før 6:00 igjen - jeg har jo ikke gjort det siden videregående. Bussen går hjemmefra til Vikersund klokka 7:01 (og den er imponerende presis hver dag!). Deretter må jeg vente i rundt 10 kalde minutter før bussen som tar meg med videre til Hønefoss kommer. Det gikk veldig fint, siden jeg hadde mine to gode venner å vente sammen med!

Vel fremme på skolen hadde jeg fritid til klokka 10:10, og da skrev jeg litt om hva jeg gjorde her i forrige innlegg - som du kan lese om HER. Jeg skulle følge Ingvild; ei utrolig hyggelig sangpedagog. Hun hadde timer med enkeltelever eller små grupper, og første elev ut var Lina! Jeg kjenner henne jo fra Heggen Gospel, så det var jo utrolig koselig. Jeg fikk være med på oppvarmingen, samt den lille sangøvelsen vi hadde - noe jeg fant veldig interessant! Lina fikk tidlig fri siden hun skulle ha mange sangtimer senere samme uke. Resten av dagen gikk til sangpedagogtimer, og det var artig å se hvordan Ingvild jobbet med hver elev eller smågruppene. De sang for det meste sanger, og Ingvild klarte å plukke ut steder hvor de kunne synge bedre eller fortelle dem hvordan det kunne låte finere. Imponerende, altså!

I storefri tok jeg meg turen innom idrettskontoret for å se igjen idrettslærerne mine. For et koselig syn! Jeg fikk snakket litt med dem; fortalt hvordan jeg hadde det på skolen, mens de fortalte hvordan de hadde det. Det var så herlig å se dem igjen, og jeg merket jeg savnet å ha dem som lærere. Jeg spurte dem om jeg kunne få lov til å bruke skolens styrkerom mens jeg var her, noe de ikke hadde imot! Da var jeg iallfall sikret trening de timene jeg hadde fri!

Den kvelden kom jeg hjem klokka 17, og jeg var sliten etter en lang dag. Likevel gikk kvelden til å trene styrke. Jeg har virkelig som mål å komme i gang med treningen igjen etter Grease-perioden! Det ble en fin økt, og jeg stakk og la meg etter det.

TIRSDAG:
Jeg skulle ikke ha time før 11:35, så jeg fikk muligheten til å stå opp senere. Jeg stod likevel opp klokka 7:45, for jeg ville få tid til å trene på styrkerommet. Selvfølgelig hadde idrettslinja trening samtidig, og selvfølgelig hadde de egentrening, så det var jo nesten fullt der da jeg kom. Jeg fikk heldigvis kapret meg en spinningsykkel, så jeg syklet det vanlige programmet mitt i en time og avsluttet med uttøyning, før jeg måtte stikke og møte til dagens første time.

Jeg skulle følge Ingvild i dag også, så det ble for det meste det samme i dag som dagen før; sangpedagogtimer. Da jeg møtte henne, fortalte hun at vi heller skulle se på huskonserten som musikklinjas 1. klasse skulle holde. Det ble en utrolig fin konsert, og tanken på at 15-16-åringer presterte så bra som de gjorde her, var imponerende! Aldri om jeg hadde vært så flink og modig i 1. klasse!

Denne kvelden skulle jeg møte min gode venn Iselin, så hun kom over til meg. Vi bestemte oss for å se en film, men i og med at fjernkontrollen til DVD-spilleren vår ikke funker og Playstation-spilleren ikke lenger har noen planer om å vise oss noen DVD'er, fant vi til slutt ut at vi måtte se VHS-film istedenfor. Mens jeg kobler til VHS-spilleren, leter Iselin etter filmer i IKEA-skapet. Plutselig kommer hun med filmen Hook; filmen jeg har lett etter i ÅREVIS - og jeg er sikker på at jeg har endevendt dette IKEA-skapet flere ganger uten noe hell! Jeg kunne virkelig ikke fatte at Iselin fant filmen på bare ett øyeblikk! "Hva, du tuller??!" ropte jeg i en stemme som tilsvarte meget sikkert en oktav høyere enn min vanlige, og jeg ga ikke Iselin en sjanse til å finne en annen film; det var denne vi skulle se! Altså; Hook er en film jeg elsket å se da jeg var liten. Plutselig blir den borte, og jeg har lenge prøvd å finne den igjen. Først nå, langt over ti år siden jeg så den forrige gang, kommer den til syne igjen. Jeg var i ekstase resten av kvelden, og selv om Iselin ikke fant den like spesiell som den var for meg, var det fantastisk å bringe de gode minnene fra barndommen tilbake. Til min store overraskelse husket jeg også store deler av den over to timer lange filmen!

ONSDAG:
Dette var ukens lengste dag. Dagen startet opp med komponering med 2. klasse sammen med læreren John, og jeg fant dette utrolig interessant! De hadde faktisk om noe jeg hadde lært på folkehøyskolen, så jeg hang med på en del, samtidig som jeg lærte mye nytt! Mens John underviser i akkorder, spør han hvilke noter som tilhører hver akkord. På den siste akkorden, Am, utbryter han plutselig: "Anabel, kan du svare på denne?" Jeg nesten skvetter til: "Jeg?!" "Åja, hvis du ikke vet det, så kan jeg spørre noen andre...", sier John og ser etter andre frivillige i klasserommet. "Nei, jeg kan jo prøve...", svarer jeg. "A... C... E...?" John virker imponert, og sier: "Helt riktig, jo! Dette er jenta som gikk på idrettslinja, altså! Hvis det er noen som ikke kan dette nå, er det jammen på tide!" Det var utrolig moro, særlig med tanken på at jeg aldri hadde klart å svare hadde det ikke vært for at jeg hadde lært det på folkehøyskolen!

De neste skoletimene gikk til flere sangpedagog-timer med Ingvild, før dagen avsluttet med et møte for alle lærerne. Først gledet jeg meg til å være med på dette lærermøtet, for jeg fant det spennende å finne ut hva lærerne tok opp på slike møter. Men da jeg kom inn og møtte alle lærerne - både de jeg hadde hatt tidligere og andre som jeg kjente igjen - syns jeg det fort ble litt skummelt. Jeg fulgte John og satte meg ved et bord sammen med ham. Religionslæreren min fra 3. klasse satte seg på stolen ved siden av meg, så vi fikk pratet sammen før møtet startet. Jeg syntes det var koselig å snakke med ham - det ble jo noe helt annet enn våre tidligere lærer-elev-samtaler!

Møtet begynte med at rektoren presenterte to studenter som skulle ha noen praksisuker her, før han presenterte meg også. "Reis deg opp", sa John, og jeg reiste meg opp, smilte mens jeg fikk øyekontakt med lærerne som satt i rommet, før jeg satte meg ned igjen. Kleint var det - iallfall føltes det slik ut. Møtet tok for det meste opp økt-, friminutt- og skoletimedeling. Siden det inngikk noe jeg hadde kjennskap til, fant jeg det interessant! Jeg syns det virkelig var stas å kunne få være med på et slikt møte.

Da jeg kom hjem litt over klokka 18 - som tilsvarte at jeg hadde vært borte hjemmefra i 11 timer - fikk jeg en halvtime på meg til å spise og gjøre meg i stand til å dra på korøvelse sammen med mamma. De skulle synge julesanger, og siden jeg har hørt mamma øve mye hjemme, kan jeg jo mange av sangene selv. Dessuten var det jo fantastisk å se igjen Stian og Nina-Jeanette - som tidligere har vært med i Heggen Gospel! Jeg hadde håpet å se Arild og Kari også, men de viste seg ikke. Korøvelsen gikk bra, men jeg merket jeg var sliten etter den lange dagen. Det skulle bli godt å komme hjem og legge seg. Da jeg kom hjem klokka 23, fant jeg senga med én gang.

TORSDAG:
I 1. økt skulle jeg ha "Musikk i perspektiv" (Mip) med 3. klassingene sammen med læreren Erik; bassisten i tv-programmet Beat for Beat! Det var tungt stoff, men jeg observerte for det meste hvordan læreren opptrådte i klasserommet og tok notater utifra det. Det ble en fin time!

2. økt hadde jeg fri igjen, så jeg brukte økten til å trene på styrkerommet. Jeg trente styrke for bein, og det ble en fin moderat økt. 3. og 4. økt gikk til samspill hvor elevene gikk sammen i band og spilte sanger. Jeg hoppet inn i de forskjellige klasserommene og lyttet til musikken samt hørte hvordan de forskjellige lærerne ga tilbakemeldinger.

Den kvelden var jeg blitt bedt bort på middag hos Gydas foreldre, samt at jeg fikk meg en spontan løpetur sammen med faren! For en utrolig hyggelig familie de er! Gyda (ei fantastisk venninne som jeg er utrolig glad i) går jo også på folkehøyskole, så det var ikke planlagt at hun skulle komme. Likevel skulle hun visst komme hjem akkurat denne dagen, så det passet jo helt perfekt! Hun kom hjem litt sent på kvelden, så foreldrene foreslo at jeg overnattet til dagen etter, noe jeg ikke hadde noe imot! Det var virkelig herlig å se henne igjen, og vi snakket sammen resten av kvelden før vi sovnet på sofaen, hehe. Det var herlig!

FREDAG:
Igjen startet dagen med Mip sammen med Erik. 2. økt hadde jeg en ikke-planlagt friøkt, og den brukte jeg til å planlegge en slags avskjedshilsen til idrettslærerne. Jeg vil så gjerne at de skal vite hvor stor pris jeg har satt på dem opp gjennom årene mine på vgs, så jeg hadde formulert meg noen hyggelige ord til hver av dem. I storefri stakk jeg innom kontoret deres, men utrolig nok feiget jeg ut. Jeg turte ikke å fortelle det jeg hadde forberedt meg på, så det ble bare til at jeg takket for meg. Lærerne regnet med at jeg ville stikke innom senere hvis jeg var i nærheten, og det vil jeg jo gjøre! Jeg tror jeg skal til Hønefoss en gang i desember, så da får jeg stikke en tur innom dem. Kanskje jeg også vil få nok mot til å si avskjedshilsenen da? Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjorde det i går. Det var jo perfekt timing, og det var jo bare for å glede dem! Jeg kommer nok til å bruke de neste ukene på å være skuffet over meg selv og angre på at jeg ikke gjorde det.

I 3. økt var det komponering igjen, og her fikk jeg lov til å bruke dataen selv! Jeg prøvde å lage musikkstykket til "Dire, Dire, Docks", og jeg skal ærlig talt innrømme at jeg ble stolt av meg selv over hva jeg fikk utrettet denne timen! I 4. økt var det musikklære med Erik, og vi gikk gjennom noter, akkorder og kvintsirkelen. I og med at dette var 1. klasse, hang jeg faktisk med på det meste. Kvintsirkelen har jeg alltid funnet vanskelig, men etter denne økten lærte jeg meg mer om den! Åh, dette var utrolig interessant stoff som jeg vil komme til å briefe med når jeg kommer tilbake til folkehøyskolen, haha! Jeg gleder meg allerede!

OPPSUMMERING:
Jeg syns denne uken har vært utrolig lærerik (eller LÆRERik som John kalte det så fint, hehe)! Det har vært spennende å se hvordan skoledagen til en lærer ser ut, og jeg lærte jo mye musikkteori i tillegg! Etter denne uken har jeg blitt enda mer positiv til læreryrket, men det er usikkert om jeg vil fordype meg i musikk. Jeg liker jo også veldig godt trening og læren rundt det - men pga alle skadene mine kan det kanskje virke litt håpløst. Her fins det jo mange områder, og det er disse jeg må bruke tid på å finne ut litt mer om!

- Bella.

Kommentarer

  1. Utrolig koselig innlegg, håper det går bedre med kroppen din :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, så utrolig koselig å høre - det varmer! Joda, det går bedre - jeg må bare passe på å trene regelmessig skadeforebyggende for beina:)

    SvarSlett
  3. UTROLIG morsomt aa lese Anabel! Jeg sitter her og ler og koser meg skikkelig mens jeg leser. Litt kleint siden det er saa mange andre her, egentlig. Men det er jo bare folk paa turen som omsider har vaaknet og spiser frokost i samme rom.

    SAVNER DEG!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!