Vår første "lekse"

- Men dette er nok blant de beste leksene jeg har vært borte i, vel å merke!

Dagens SSS-time, ble denne gangen ledet av den andre læreren vår, Berit. Før vi skulle synge sammen i klassen for første gang, hadde hun en liten slags tale som gjorde meg enda tryggere på å kunne opptre og synge med den stemmen jeg har. Jeg følte meg sånn igjen i det hun fortalte! Hvor heldig har jeg ikke blitt for å ha fått så dyktige og snille lærere - her også!!

Så var det tid for sang. Den første sangen vi sang, var "Bæ, Bæ, Lille Lam"; enkel og grei, og alle sang med. Så begynte vi å lage nye "stemmer" som passet til denne sangen, og jammen meg tok vi Heggen Gospel-versjonen også! Jeg kunne alle stemmene, og sang godt med. Det var moro! Deretter begynte vi på sangen "Up Where We Belong". Jeg må igjen innrømme jeg fikk flashbacks fra øvelsene med Heggen Gospel. Vi øvde nemlig ikke så langt ifra hvordan vi øver med dette koret også; går gjennom setning for setning, for til slutt å sette sammen produktet. Vi klarte å mekke en annenstemme også! Til slutt sang vi "Kjærlighetens Sang", også kjent som "Beauty And The Beast". Både koselig og litt annerledes å synge på norsk. Det var virkelig herlig å synge sammen med klassekameratene mine for første gang. Det bredte seg en slags trygghet i rommet, og jeg, i lag med de andre, turte å trykke til med stemmene! Det er virkelig viktig å kunne føle seg trygg, og at man kan stole på hverandre når det gjelder å synge for hverandre. Jeg håper det fortsetter slik!

"Kjærlighetens Sang", også kjent under navnet "Beauty And The Beast" fra Disney.

Deretter begynte vi å snakke om hva vi ønsket å drive med i timene fremover. Så godt som alle fortalte at de ville lære seg mer pianospilling, for det kunne faktisk ingen så veldig godt. Da sa Berit at det kunne vi godt, og vi skulle begynne allerede i morgen: "Vi har jo verken karakterer eller eksamener, og dermed heller ingen læreplanmål vi må gjennom. Det gir oss flere muligheter til å kunne gjøre det dere ønsker å utvikle dere på." Det var først da det gikk opp for meg hva det egentlig betydde at vi ikke har eksamener og karakterer. Det er nå mye mer opp til oss elever hva som skal foregå dette skoleåret, og vi kan være mer med å bestemme hva timeplanen skal inneholde. Jeg har jo alltid tenkt at da behøver jeg ikke å stresse med lekser og presentasjonsangst for hva det enn skulle være, men det ligger jo så mye mer bak enn bare dette! Jeg kan lære meg nye ting, både fordi jeg vil, og at jeg har interesse for det! Misforstå meg rett; dere som kjenner meg godt, vet hvordan jeg har hatt det på skolen de siste årene, og kan forhåpentligvis tenke dere situasjonen min.

Mot slutten delte Berit oss i tre grupper. Jeg kom på gruppe sammen med Kris og Sondre. Hver gruppe fikk i oppdrag å fremføre en eller to sanger sammen for resten av klassen til morgendagens SSS-time. Deretter avsluttet vi timen, og vi ble overlatt til oss selv for å komme i gang. For min gruppes store flaks var Sondre helt konge på gitar (tør si jeg aldri har møtt noen flinkere!), så vi fikk kompet med dette instrumentet. Etter noen forslag frem og tilbake, kom vi frem til "Lean On Me". Mens vi øvde litt sammen, kom plutselig en lærerinne bort til oss og sang annenstemmen! Jeg grep fort tak i sjansen, og ba henne lære meg den. Ikke lenge etter (kunne den sånn halvveis fra før av) hadde jeg lært den, og vi føler den sitter ganske greit nå. Da mangler vi bare en ny sang - hvis vi vil. Vi hadde planlagt å møtes senere i kveld for å øve mer. Ahh, hvor deilig er det ikke at det for en gangs skyld er noen andre på gruppa som tar førsteinitiativet til å kunne øver mer på leksa?!

Kris og Sondre mens vi øver på "Lean On Me".

- Bella.

"Take risks: If you win, you will be happy; if you lose, you will be wise."

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!