Hjertevarmere.

Hei igjen, mine gode lesere!

Jeg merker det er lenge siden jeg har skrevet nå, og det beklager jeg. Det har vært så mye å gjøre - og da mener jeg ikke som i å gjøre-gjøre, men som i være-være, og for meg har det vært så utrolig moro! Gode solskinnsdager som smelter bort den kalde og mørke vinteren har hjulpet meg til å finne veien ut i det friske og deilige vårværet, noe som virkelig har mestret i å jage bort den leie hodepinen jeg hadde en liten periode. Og når jeg i tillegg er omgitt av gode venner fra alle kanter, er det vanskelig å finne tid til å være sammen med dataen.

Uansett, jeg orker ikke å bruke masse tid på å skrive alt som har skjedd hver dag, for det skjer jo alltid utrolig mye hver dag her på folkehøyskolen. Jeg tenker derfor jeg skriver om de gode øyeblikkene og opplevelsene som har skjedd som har rørt meg. Jeg kaller dem derfor "hjertevarmere".

#1 Hjertevarmer: Klatring!
På fredager hadde jeg valgfaget hybelmat, men siden lærerinnen vår ikke har kunnet være tilstede under de to siste øktene fikk klassen lov til å slenge seg med på valgfaget klatring! Tenk det; vi hadde ikke valgfaget klatring engang, og likevel fikk vi lov til å være med! Jeg skal gladelig innrømme jeg utbrøt et lite gledesutbrudd under den dagens morgensamling da vi fikk vite det - til mine nærmeste sine store smil, hehe!

Klatringen ble like morsom som jeg hadde forestilt meg. Jeg prøvde meg på fire forskjellige vegger, og jeg mestret tre av dem; de tre første. For det første gikk den siste veggen utover, og jeg var allerede helt utslitt i armene. Jeg prøvde meg på denne veggen hele tre ganger, men jeg mistet taket og falt av ved den samme kneiken hver gang. Ganske frustrerende, men jeg hadde faktisk ikke krefter til å klare det. Helt på avslutningen fikk jeg veiledning av Per Morten, skolens gode rektor, og med nye og gode råd var jeg virkelig klar for å gå løs på veggen med mer mot og oppmuntring - til en senere gang, hehe.

Jeg har sikret meg ferdig og er klar for å gå løs på veggen!

Vel på toppen! Dette var den letteste veggen av dem alle.

Klar for en liten photo shoot på vei ned igjen, hehe.

#2 Hjertevarmer: "This Is Me"!
Helt - og da mener jeg faktisk fullstendig helt! - ut av det blå, begynner jeg å synge på sangen "This is me" av Demi Lovato på torsdag/fredag forrige uke. Virkelig, jeg kan verken huske eller begripe hvordan jeg plutselig begynte å synge på denne sangen! Så viser det seg at vi skal finne repertoar til avslutningskonserten i mai, og da måtte vi velge hver vår sang til mandag (altså i går). Mens det går opp for meg at jeg går rundt og bare synger halvparten av sangens refreng - det eneste jeg faktisk kunne av denne sangen - slår det meg at dette er en passende sang å ha på avslutningskonserten: Dette en skikkelig "feel good"-sang, den ligger perfekt i mitt stemmeleie, og sist, men absolutt ikke minst; jeg syns sangteksten kan veldig godt beskrive hva jeg tenker om meg selv på denne tiden. Den fantastiske forandringen på livet mitt fra før jeg begynte på folkehøyskolen for to år siden og frem til nå - alt takket være denne skolen, dens personale, elever jeg har blitt kjent med, og selve miljøet. Samtidig som den forteller om hvordan jeg har det akkurat nå, vil den også gi meg mot og krefter til å komme meg videre. På grunnlag av dette tenker jeg at "This Is Me" vil bli en perfekt avslutning på mine år på Haugetun. Åh, som jeg gleder meg til å fremføre denne sangen!

Sangen jeg skal synge på avslutningskonserten i mai.

#3 Hjertevarmer: Fotballtriksing!
Som du kanskje har fått med deg, har jeg ofte vært ute de siste dagene for å få meg litt frisk luft, og hva er vel bedre å fordrive tiden med enn å trikse med fotballen ute i skolegården? Seriøst; gi meg en fotball og litt plass å bevege meg på, og jeg kan ha det moro i en liten evighet, hehe! Denne gangen klarte jeg å trikse over 50 (altså rekord fra forrige telling som jeg nevnte i et tidligere innlegg - men jeg vet jeg kan mer)! Deretter prøvde jeg å sette meg ned og og trikse, og gjett hva??! Jeg klarte å trikse 19 SITTENDE!! Og det når jeg bare får ny telling hver gang jeg bytter fot - dvs at jeg kanskje kunne vært oppi 25-30 hvis jeg telte alle jeg trikset samme hvilken fot jeg brukte! Dét tror jeg må være personlig rekord.

Arkivbilde: Trikser med ball en vakker dag i mars.

#4 Hjertevarmer: Singstar-moro!
Plutselig ser jeg at det er noen jenter som har satt på Singstar i tv-stuen, og jeg stikker nysgjerrig inn. Omtrent med en gang jeg kom meg innenfor, blir jeg tilbudt å synge neste sang, og jeg kan jo ikke avslå et slikt tilbud, hehe! Gjett om det er lenge siden jeg har sunget singstar! Men det overrasket meg hvor moro det var, og jeg ble med i flere timer! Til min store glede var blant annet "The Reason", "It's in your eyes" og "Wild at heart" på spillelisten, og det brakte frem gode minner å synge her igjen.

Da jeg sang "The Reason", fikk jeg en score på 9800+. Selv om jeg vet at jeg har klart bedre før, virket de andre overrasket over at jeg fikk høy score! Det var jo koselig, da. Jeg får prøve å senke kravene til meg selv slik at jeg kan heller glede meg over hvor bra jeg presterte istedenfor å ergre meg over feilene jeg gjorde.

Da Miriam og Malin skulle ta en sang, sier de plutselig at den neste sangen de skal synge var til meg. Jeg fikk ikke med meg hvilken sang de skulle synge, så jeg merket jeg var spent på hvilken sang de hadde valgt. Det viste seg at det var "Det vakreste som fins" av Jahn Teigen! Malin snudde seg også ofte til meg og sang den mot meg. Åh, så rørt jeg ble! Det var nesten godt at jeg satt bak dem mens de sang, og at de var opptatte med å se sangtekst og poengene sine på tv-skjermen foran seg, for jeg ble virkelig rørt til tårer! Selv om teksten er litt drøyere enn det de sikkert mente, hehe (jeg mener; "Du er det beste som har hendt meg || Og det kjæreste jeg har"), betydde selve tanken bak handlingen deres så utrolig mye for meg!

"Det vakreste som finnes" - Jahn Teigen.



#5 Hjertevarmer: Talent innenfor Alias?!
I forrige uke, etter teatersporten hvor vi bare spilte alias, var jeg helt hektet på dette spillet omtrent! Det var Charlotte og jeg som dro det i gang, deretter slang det seg flere på etter hvert. Vi spiller det ikke med spillebrett, men heller med at de som vil være med har hver sin bunke med kort, og vi beskriver ordet på et bestemt tall. Alle som ville kunne være med å gjette, og ofte ble nesten hele peisestuen dratt med i spillet, hehe! På den måten var det ingen vinnere eller tapere i spillet, men alle som var med ble på en måte på lag. Da vi var ferdige med alle kortene på det bestemte tallet, gikk vi løs på et nytt tall! Jeg tror faktisk vi ble ferdige med tall nr. 1, 2, 3 og 5 på denne alias-perioden vår!



Jeg fikk ofte høre at jeg var flink til å beskrive ordene på en forståelig måte. Nadia roste stadig både Charlotte og meg for hvordan vi klarte å forklare ordet på en så enkel måte at til og med hun som strikket i tillegg klarte å gjette ordet! Til og med Tor, som satt i en annen "sofa-arena" enn oss alias-spillere, utbrøt etter at jeg hadde hatt min forklaringsperiode: "Anabel, dette var du skikkelig god i!", og Nadia fortsetter: "Ja, du burde drive med noe sånt improvisasjonsspill!". For en fantastisk respons å få! Jeg som har tidligere følt at jeg ikke duger i dette spillet, klarte det faktisk så bra nå! Det varmet utrolig.

#6 Hjertevarmer: Gøy med ligretto!
Vel, det er jo alltid gøy med ligretto, da, men siden denne dagen bar med seg en trist melding hjemmefra, var det ekstra koselig å avslutte dagen med noen runder ligretto! Vi var en liten fin jentegjeng (Kira, Karoline, Malin, Tone Charlotte og meg), samt nattevakten Bjørnar, og vi spilte tre runder der det var førstemann til 100 poeng. Til min store overraskelse vant jeg faktisk alle gangene - og det ganske overlegent, hehe! Jeg kan ikke skjønne at jeg klarer det så ofte som jeg har en tendens til å gjøre. Jeg er jo egentlig ikke så god - det må være noe galt med kortene - virkelig.



Uansett, da vi hadde spilt aller første runde - hvor jeg vant, hehe... - utbryter plutselig Bjørnar; "Åja, ettersom jeg kommer inn i spillet igjen, husker jeg det jo. Det var jo Anabel som var ligrettomesteren her.". Flere kommentarer ble også slengt inn under spillets gang, blant andre: "Det som er så kjipt når Anabel har en middels god runde, så er det egentlig kjempebra." og "Det er bra det står litt stille for deg også - det gir oss andre mulighet til å få spille litt.". Hehe, det er jo egentlig litt moro da!

#7 Hjertevarmer: God treningsperiode!
I de siste dagene har jeg hatt noen gode treningsøkter - og med gode, mener jeg at jeg kan tåle å gjøre en del UTEN å måtte få vondt i knærne! Her om dagen jogget jeg og gikk i bratte bakker på tredemølla i en hel time uten å få noe vondt i knærne! I tillegg har jeg også trent styrke og skadeforebyggende for knærne, og i dag løp jeg i en halvtime! Det er så fantastisk å løpe igjen, og jeg merker jeg nesten har glemt hvor herlig det er! Til helgen skal vi ha treningsweekend, og det gleder jeg meg også mye til (bare litt synd at jeg har arbeidshelg..)! Uheldigvis fikk jeg litt plutselig og stikkende smerter i høyrekne i dag, så jeg tenker jeg må være litt forsiktig i løpet av de neste dagene slik at jeg er fit for trening til helgen!

---- ¤ -----

Vel, det var egentlig det jeg hadde på hjertet. Nå tenkte jeg å lese mer i Bibelen for å komme meg nærmere à jour med i dag (jeg leser jo i ettårsbibelen; Bibelen gir meg en daglig dose jeg må lese, slik at jeg i løpet av ett år har kommet meg igjennom den!). Jeg ligger nemlig skamfullt langt bak. Det er ikke snakk om at jeg ligger en dag eller to bak.... eller fem.... Det har begynt å sno seg over på et tosifret tall, haha... Men dette går seg til altså! Det er jo ikke så stress å henge etter. Jeg tenker meg jeg leser litt, forbereder meg på morgenordet jeg skal holde på torsdag, henger opp klærne når vaskemaskinene mine er ferdige, og så legger jeg meg relativt tidlig i kveld; har fått litt lite søvn i det siste, hehe.

Ha en god natt!
- Bella.

Kommentarer

  1. Så gøy å lese!! Jeg er så stolt av deg, Twinnie :)

    SvarSlett
  2. Aww, tusen takk, Linnie! Det varmer å høre:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Kom til Jesus!