Convention!

Nå skulle jeg faktisk ha vært på en konsert på "Den Røde Mølla" i F-town, men siden rødbussen streiket da tanken var tom for diesel, kom vi oss ikke lenger enn ut av utkjørselen fra skolen! Selv om det egentlig var ganske kjipt, syntes jeg det faktisk var en artig opplevelse, og vi alle smilte og lo på vei tilbake til skolen igjen, hehe! Dessuten var vi også kjempeheldige; vi var rett ved en busslomme da jeg hørte at bussen var på vei til å dø ut, så jeg fikk svingt inn på lommen slik at den ikke vil være i veien [bokstavelig talt, haha!] for andre bilførere! Tenk om bussen hadde streiket midt i et kryss noen hundre meter foran oss - eller i oppoverbakken før det andre krysset? Vi var faktisk kjempeheldige!

Så langt kom rødbussen!

En trist gjeng som ikke fikk vært med på konserten med 3:16, hehe.

Denne helgen har det vært convention her på skolen, og vi fikk oss en skikkelig treningsrelatert helg! Når jeg tenker meg litt om, fikk jeg egentlig aldri helt vite hva convention egentlig betyr. Derfor får jeg bare prøve å forklare det via opplevelsen jeg fikk av det!

Det som skjedde på denne convention'en var at det var forskjellige treningsøkter og trenings-/kostholds-/mentalitetsrelaterte forelesninger i løpet av fredagen og lørdagen, og det var opp til oss elever å melde oss på tre av disse timene hver dag. Altså, vi skulle sette opp en prioritert liste fra 1-5, så var det opp til lærerinnene å få puslespillet til å gå opp [åh, for en jobb det måtte ha vært!]. Uansett, utifra min ønskeliste, skulle helgen min se slik ut:

FREDAG:
- Forelesning: Mindfulness
- Treningsøkt: Afro
- Forelesning: Ernæring/Herbalife

LØRDAG:
- Forelesning: Forventninger
- Treningsøkt: Kampsport
- Treningsøkt: Xcycling

Det ble ikke helt etter ønskelisten min, men jeg ble likevel veldig fornøyd med hvordan programmet mitt ble seende ut denne helgen!

Fredag:
Convention'ens første event var å være med på forelesningen "mindfulness". Det ligger jo nesten i ordet hva det går ut på; den handlet om det å være tilstede akkurat der du befinner deg til enhver tid. Det er jo mange som lever veldig i fortiden; tenker mye på det som har skjedd tidligere i livene sine, mens andre lever i fremtiden; tenker mye over hva som vil skje videre i livet. Det var utrolig interessant, og jeg kunne trekke ut mye lærdom utifra denne forelesningen!

Deretter var det tid for treningsøkten "afro"! Det er en slags koreografi med afrikansk-relaterte 'moves', og det er en utrolig artig form for trening! Rett før vi skulle i gang med afro-økten, kommer plutselig Alexandra - ei utrolig god og skjønn jente her på skolen; jeg har virkelig ikke ett vondt ord om henne! - bort og sier til meg at hun kunne se for meg at jeg var god i dette her! Hehe, det var jo egentlig veldig koselig, da! Men jeg følte meg ikke så god. Joda, jeg kan jo takten og sånn, men jeg merket fort at formen var langt ifra toppen, så jeg klarte ikke å gjøre øvelsene fullt ut. I tillegg hadde jeg en ganske dårlig teknikk i bevegelsene mine, så jeg har hatt maks vondt i ryggen denne helgen, haha! Men slik kan det gå!

Den siste økten for dagen var forelesningen om "ernæring/herbalife". Ærlig talt skal jeg innrømme at jeg ikke følte jeg fikk så mye ut av den. Egentlig ble jeg faktisk litt provosert av måten foredragsholderen presenterte saken sin på. Jeg mener; hun la jo nesten ut om at det omtrent var dumt å spise frukt, grønnsaker, grovbrød og andre ting i denne samme gruppen - det beste å spise var en energibar, smoothies eller et annet produkt fra Herbalife. Jaja, det var iallfall greit å få en repetisjon om teorien bak kosthold. Det finner jeg jo som et veldig spennende tema.

Lørdag:
Denne helgen hadde jeg også arbeidshelg, noe som gjorde at det var vanskeligere å få øktene jeg hadde for dagen til å passe med arbeidspliktene jeg hadde samme dag. Jeg måtte ta av meg frokosten og oppvasken, noe som medførte til at jeg kom halvveis inn i forelesningen om "forventninger". Jeg hadde sagt ifra til foredragsholderen at jeg ville komme litt senere på grunnlag av frokost-oppvasken slik at hun var klar over det, men jeg syntes det var veldig kjipt for min del å måtte gå glipp av akkurat denne forelesningen. Det var den samme foredragsholderen som snakket om "mindfulness", og hun var utrolig flink! Jeg likte virkelig godt foredragene hennes, og dette var jo også en veldig fin forelesning, selv om jeg bare fikk med meg siste del av den.

Så var det tid for kampsport med Maren, noe jeg var helt fersk i! Og selvfølgelig, til min ironiske flaks, var jo jeg den eneste nybegynneren i denne "klassen", og måtte derfor kjempe mot de andre som var ti hakk flinkere enn meg, haha! I tillegg følte jeg meg ikke så flink i kampsport heller. Jeg turte ikke å gå ordentlig inn i øvelsene, fordi jeg var så redd for å gjøre de andre vondt... Men det var jo veldig moro å prøve ut denne treningssjangeren også, og det var utrolig hardt og slitsomt! Instruktøren (Maren; den gode lærerinnen i pulsklassen) sa faktisk til meg etter økten at jeg var et naturtalent, men jeg klarte ikke å ta det innover meg.

Den siste økten for både dagen og convention'en i seg selv, var xcycling med Marte, en annen herlig lærerinne her på skolen! Jeg er så glad i xcycling (spinning); jeg føler jeg klarer å slite meg fullstendig ut, slik at jeg - til og med JEG! - klarer å bli fornøyd med egen innsats når økten er ferdig! Denne gangen følte jeg også at jeg fikk slitt meg mer ut enn det jeg har gjort de tidligere xcyclingsøktene dette skoleåret! Åh, det var faktisk så herlig og deilig, det. Og som en bonus oppå alt, sier til og med Marte til meg da økten var ferdig: "Du er så flink! Du gir alt, du!". Åh, for en koselig tilbakemelding å få!

Da jeg kom tilbake til skolen hadde jeg så innmari lyst på smoothie! Puls-klassen her på skolen hadde nemlig drevet med smoothies-salg i hele dag, men jeg var så redd for at de hadde gitt seg da jeg kom tilbake fra xcyclingen siden vi var ganske sene. Likevel, til min store og lykkelige glede, så jeg at de fortsatt stod bak smoothies-standen sin i peisestuen, og gjett hva??! Nå ga de til og med de siste smoothies'ene ut GRATIS til de som ville ha!! Gjett om de 'made my day' akkurat der og da! Det var helt sykt digg. Og sykt godt. For min del ble dette ble en perfekt avslutning på den likevel ellers så knallflotte convention'en i seg selv!


Alt i alt vil jeg si at dette har vært en helt fantastisk treningshelg! Det var først da fredagen trådte inn at jeg innså hvor mye forarbeid som måtte til for at alt skulle henge sammen i dette enorme puslespillet av de forskjellige treningsøktene og forelesningene som var med. Jeg ble mektig imponert over Marens og Martes enorme innsats over alt dette arbeidet i å få dette til å fungere, og jeg kan nesten ikke forstå hvordan de har klart det! De kan virkelig gi seg selv et klapp på skulderen og være fornøyd med hele opplegget - jeg er sikker på at alle elevene her på Haugetun fikk noe ut av disse dagene; både med tanke på det teoretiske og det fysiske!

Nei, nå er det på tide å få lagt denne slitne, støle og ryggvonde kroppen i en god seng, for å lade opp til en ny uke med nye og fantastiske muligheter! Jeg er sikker på at den vil bringe med seg mange gode og latterfylte øyeblikk - virkelig!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!