Hva er feriefornuftig?

Nå har jeg kommet meg vel hjem til Askerud Gård siden det er vinterferie. Ferier er virkelig noe for seg selv. Tidligere er jeg så vant til å ta igjen skolearbeid, trene og få catchet opp søvntapet jeg mistet da jeg var elev på videregående. Jeg er vant til å bruke feriene så fornuftig som mulig. Nå slipper jeg jo heldigvis å tenke på lekser, trening og søvn i like stor grad som den gang, og jeg kan teknisk sett slappe av. Men følelsen av å måtte gjøre noe fornuftig er fortsatt her. Den dårlige samvittigheten som ikke lar meg slappe av vil fortsatt ikke gi slipp på meg. Jeg kan ikke lese en god bok, se på tv eller surfe på nettet uten å tenke: "Æsj, jeg burde heller gjøre...". Men hva er det jeg egentlig burde gjøre? Jeg har jo ikke lekser lenger, jeg trenger ikke å trene meg opp for karakterenes skyld, og jeg får greit nok søvn på skolen. Denne følelsen av å stadig måtte gjøre noe fornuftig er derfor utrolig slitsom, men nå taper jeg iallfall ikke på å gjøre ingenting.

Likevel vil jeg da si jeg har gjort noe fornuftig hittil. Da pappa hentet meg i Vikersund da jeg kom hjem til vinterferie, la jeg merke til nye Fretex-bokser på bussterminalen. Dette ga meg selvfølgelig lyst til å gå gjennom klesskapet mitt nok en gang for å finne overflødige klær. Jeg fikk faktisk fylt opp to fulle poser med klær! Det føltes godt både å få ryddet i klesskapet mitt, og å kunne gi klær til noen andre som trenger det bedre enn meg selv.

I tillegg har jeg fått stæsjet opp rommet mitt med bilder! Mamma har sett på Facebook-profilen min, plukket ut så godt som alle bilder av meg fra folkehøyskolen, og fått dem i bilder. Jeg fikk dermed et lass av bilder hvor noen går til rommet mitt her, samt internatrommet mitt i Fredrikstad.

Siden dette folkehøyskoleåret virkelig har betydd mye for meg - til utvikling av det mennesket jeg er, til læring om å være sammen med andre mennesker, og til å oppleve de gode sidene av livet som fritiden kan by på - syntes jeg dette året fortjente å pryde en hel vegg med bilder. Jeg fant frem logoen til Haugetun Folkehøyskole og tegnet den på et stort ark, plukket ut bildene jeg ville ha både her og på skolen, skrev ned en tekst til hvert bilde, og ordnet og sorterte alle bildene på veggen mens jeg hørte albumet til Michael Jackson om og om igjen. Jeg tror jeg fikk gått gjennom det 72 minutters lange albumet hele tre ganger før veggen ble ferdig! Men da må jeg også innrømme jeg ble fornøyd med resultatet også.

Livet på Haugetun Folkehøyskole i bilder!

I kveld kommer Iselin bort og vi skal se på filmen "Knowing" over en masse slikkerier, hehe. Apropos godteri; jeg spiser jo omtrent ikke godteri på folkehøyskolen, så da jeg kjøpte og spiste en av yndlingssjokoladene mine på Oslo S på vei hjem, smakte den ikke noe godt! Det overrasket - nesten sjokkerte - meg. Godteri er faktisk overvurdert; holder man seg unna snopet en periode, mister man ikke bare søtsuget, men også den gode smaken av det. Dette fikk jeg også erfare da jeg holdt meg godtefri gjennom hele året 2009 (!). Uansett, i løpet av denne ferien kommer jeg nok til å ta igjen for det godteriet jeg ikke har spist i det siste, haha! Neida, hehe... Håper jeg.

- Bella.

"Until you spread your wings, you'll have no idea how far you can fly"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!