Urettferdig!

Jeg er passe sliten akkurat nå, så jeg må beklage hvis det merkes i hvordan jeg skriver på.

Til mandag er det halvdagsprøve i realfagsmatematikk, og jeg gruer meg passe bra til det. Prøven vil bestå av algebra, likninger, funksjoner og geometri. Algebra syns jeg faktisk er gøy! Men jeg sliter hardt med geomtri. Jeg finner ikke sammenhengen, og det er så mange regler - når trekanter er kongruente eller formlike, når sidene eller gradene er like lange i trekantene eller regler for punktets potens eller den innskrevne sirkel. Jeg har virkelig ikke oversikten.

Nå som jeg i tillegg er maks sliten (noe som jeg alltid er på lørdager etter en hard uke), frister det ikke særlig mye å begynne på lekser. Jeg hadde planlagt å regne i dag, men jeg orker rett og slett ikke. Jeg må derfor regne matematikk hele morgendagen. Misunner du meg, eller?

Hele morgendagen - er ikke det litt i overkant mye? Tenker du sikkert, og gjett hvor mange ganger jeg har hørt det! Men det er slik med meg at jeg får ikke så lett kunnskap til å sette seg fast i hjernen min. Jeg må få det nøye forklart, få svar på hver minste lille ting, og lese gjennom stoffet flere ganger før jeg forstår det. Det er så urettferdig at folk klarer å lese igjennom noe én gang, og det settes i knollen. Jeg, derimot, må lese det igjen og igjen, noe som fører til sene kvelder. Jeg pleier seriøst å være våken til kl. 2-3 om natten for så å stå opp igjen kl. 6 hvis det er harde prøver dagen etter. Omtrent 4 timers søvn. Jeg har en i klassen min som har klisterhjerne, og han fortalte meg at han trengte minst 10 timer søvn hver natt, ellers ble han sliten dagen etter. Jeg blir fornøyd hvis jeg får 7 timer!

Det er kanskje på grunn av dette jeg blir syk. Jeg får for lite søvn siden jeg presser meg selv for hardt. På toppen av alt, har jeg også mistet matlysten siden jeg flyttet inn på hybelen. Men Analin er jo på samme nivå som meg, og hun blir ikke like lett syk! Hun har ikke vært syk på hele videregående hittil! Er det slik at hun fikk immunforsvaret for begge under fødselen? Dét er i hvert fall urettferdig! Hvorfor måtte dette skje meg?

Nå tenker jeg at jeg spiser litt før jeg legger meg; jo fortere jeg kommer i gang med matte i morgen, desto fortere kan jeg ta kvelden. Heldigvis starter ikke prøven før tolv, så jeg kan få sovet lenge, noe som være deilig å tenke på hvis det skulle bli nattregning...

Ha en god helg!
~ Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!