Personlig svømmerekord!

I dag hadde jeg min siste økt med svømming for denne valgfagsbolken, og jeg skal si jeg har fått fremgang siden den første svømmeøkten i januar og frem til nå! Berit hadde sykt barn hjemme, så vi måtte komme oss ut på egenhånd - altså med den røde bussen. Ingen virket veldig interesserte i å kjøre, så jeg tok oppgaven. Jeg kjørte faktisk denne bussen til 3.16 (kristent møte i Fredrikstad) forrige søndag, og jeg føler meg trygg på å kjøre den nå. Dessuten er jo bilen lett å kjøre - den tar utrolig lett på girene, så det er nesten umulig å kvele den. Det ble en fin kjøretur (jeg husket til og med veien, hehe!), og jeg fikk en fin ryggeparkering mellom to hvite striper.

Svømmeøkten skulle vare i 50 minutter, og jeg fant ut at hvis jeg skulle rekke 1000 meter, måtte jeg svømme på! Jeg kom meg ned i bassenget da klokka var 9:18 og begynte å svømme. Da jeg hadde passert 100 meter, var jeg ikke sliten i det hele tatt, og jeg tenkte jeg kunne forlenge arbeidsperiodene til 200 meter. Likevel var jeg fortsatt ikke sliten etter 200 meter, og jeg svømte videre. Jeg passerte både 300 og 400 meter, og jeg hadde enda ikke behov for pause! Det var helt utrolig, hvor kom disse kreftene fra? Da jeg hadde lagt bak meg 500 meter, fant jeg ut at jeg kunne klare enda 500 meter uten stans. Da ville jeg til og med rekke målet mitt på 1000 meter innen økten var over!

Da det var igjen 100-200 meter, merket jeg at jeg måtte fokusere mer på å ha riktig svømmeteknikk, og jeg hev etter pusten for hvert drag jeg tok. Men jeg visste jeg ville klare det. Da tanken om at jeg var sliten trengte seg inn i hodet mitt, sammenliknet jeg bare hvordan jeg følte meg da mens jeg svømte, med hvor sliten jeg kan bli under en spinnings- eller xcyclingsøkt. Jeg kom alltid frem til den samme konklusjonen; jeg var jo egentlig ikke i nærheten av å være sliten! Klokka 9:57 - altså etter 40 minutter - var jeg ferdig, og jeg hadde tilbakelagt en distanse på 1000 meter uten stopp!

I begynnelsen av denne valgfagsbolken hadde jeg aldri trodd dette kunne ha vært mulig for meg. Å svømme 1000 meter var jo én ting, men uten å måtte ha noen pauser var da iallfall helt uaktuelt! Jeg husker også at jeg ble sliten etter bare én langside under de første svømmeøktene - nå klarte jeg jo hele 40 langsider i strekk. Jeg kan faktisk ikke tro at jeg klarte dette. JEG! Det sier faktisk litt. Stolthetsfølelsen fant virkelig sin rette plass inne i meg etter denne økten, hehe.

Målet jeg hadde satt meg på svømmebolken var å bli flinkere i krål og forbedre svømmeutholdenheten min. Jeg prøvde meg på litt krål i begynnelsen, men det var så vanskelig at jeg hadde trengt flere svømmeøkter utenom skoletid hvis jeg skulle klare dette. Derfor fokuserte jeg heller på det andre målet istedenfor, altså å forbedre svømmeutholdenheten min, og den kan jeg gladelig fortelle at jeg virkelig har oppnådd! Jeg syns dette har vært et herlig valgfag, og jeg er strålende fornøyd med både egen prestasjon og fremgang. Jeg tror det faktisk ikke kunne ha gått noe bedre!

- Bella.

"Pain is only temporary, but victory is forever"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!