For en morgen!

Fy flate, for en dag! Jeg lå i dyyp søvn da plutselig mobilen min ringer. I døsende tilstand tok jeg den. Det var Analin: "Hei, hvor er du?". "Jeg er hjemme", svarte jeg. Jeg begynte å bli mer våken, og ble observant på mye støy i bakgrunnen. Skolestøy. I et rykk satte jeg meg opp i sengen og spurte Analin: "Hvor er du? Hvor mye er klokka?". "Klokken er litt før ni".

Gjett om jeg kom meg raskt opp av senga! Jeg hev på meg klærne, slang oppi noe gymtøy i ELIXIA-baggen, pakket sekken og kom meg av gårde. Hjernen min messet "fravær, fravær, fravær" gjentatte ganger. Dessuten fikk jeg ikke tid til å øve til prøven jeg hadde senere i dag.

Heldigvis har det seg slik at mamma ikke skulle på jobb i dag, så jeg fikk lov til å bruke bilen. For et mirakel! Men humøret ble fort endret da jeg åpnet døren. Det hadde nemlig snødd flere centimeter. Det førte derfor til at jeg måtte bruke minutter på å måke snø og skrape is av bilen, og Øst-modumveien er jo blant de minst prioriterte når det gjelder måking. Jeg måtte senke farten betydelig - og ja, jeg er en virkelig forsiktig sjåfør.

Da jeg kom meg inn på Hønefossveien, var det mye bedre vei, og jeg holdt meg ikke langt under fartsgrensen. Selv om jeg var for sent til skolen, vet jeg godt at det er bedre å komme helskinnet frem enn å ikke komme frem i det hele tatt. Plutselig; da jeg kom til Nakkerud, kommer det en maskin-måker-greie rett foran meg, som også førte til at jeg måtte senke farten betydelig - til rundt 40 km/t! Men heldigvis, et greit stykke etter Tyristrand, kom jeg meg forbi dem, og derfra var det bare strake veien til Hønefoss. Nå var det bare ett problem igjen; hvor skulle jeg parkere?

Da jeg kom meg til svingen inn til Hønefoss sentrum, kom jeg på at jeg kunne parkere på Kuben - det er jo gratisparkering i 2. etg. i to timer! Jeg kjørte inn der, men begynte med en gang å revurdere tanken. Da måtte Analin trekke ny kølapp (i og med at jeg spilte fotballkamp på den tiden), og jeg hadde ikke samvittighet til å legge dette på henne. Hun vil nok øve til prøve. Det ble til at jeg kjørte ut av Kuben igjen, og måtte ta mitt 2. valg: Nede i schjongslund. Jeg sendte en rask sms til min gode klassevenninne som har hybel der, og spurte om jeg kunne parkere hos henne. Det fikk jeg lov til, så etter å ha løpt til skolen, kom jeg meg vel inn i klasserommet.

Skal si dette var en stress-morgen! Jeg snakket med kontaktlæreren min om hva dette hadde å si for meg - det at jeg forsov meg. Dette var jo faktisk min aller første gang jeg har forsovet meg og kommet for sent på skolen av den grunn, og det er også min aller første gang jeg får ugyldig fravær. Den svir, altså. Hardt. Men læreren sa det ikke gjorde noen ting, bare det ikke skjer oftere. Og tro meg; jeg skal være mer varsom fremover!

Peace out!
~ Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!