Nyhet!! + grammatikkspørsmål.

For ikke så lenge siden fant jeg ut at jeg kunne lage såkalte sider til bloggen min (det samme som faner)! Hvis du ser rett under headeren (det øverste bildet av katten min og meg), ser du at det står noe... Du kan klikke deg inn på de forskjellige fanene! Jeg opprettet MINNERIKE INNLEGG i går, og jeg har faktisk blitt ganske fornøyd med enkelte av blogginnleggene jeg har skrevet opp gjennom mitt bloggliv! Bare ta deg tid til å lese dette :) Og legg gjerne igjen en kommentar!


Så litt grammatikkspørsmål:

* Når skal man bruke semikolon? Fins det regler for dette?

* Er det et litt mer avslappet forhold til bruk av komma til engelske tekster? Det kan godt være riktig for min del, det er bare så irriterende å lese den engelske boka jeg driver med nå, der forfatteren unnlater å sette komma der jeg så absolutt ville ha satt.

* Når det står " 'd " foran personlig pronomen i subjektiv form - i enkelske tekster, altså - har jeg lært at det skal være en forkortelse for "would". Kan det også være en forkortelse for "had"?
* Å finnes bøyes: Å finnes, fins, fantes, har funnes. Går det også an å bøye den slik: Å finnes, finnes, fans, har funnes? Teit.

* Å synes bøyes slik: Å synes, syns, syntes har syntes. Kan man også bøye verbet slik: Å synes, synes, syntes, har syntes?

* Å møtes, er det i infinitiv? Kan man sette "å" foran møtes/prates/snakkes osv (eks: Vi avtalte å prates i neste friminutt)?


Hvis du kunne ha hjulpet meg med disse spørsmålene, ville jeg vært deg veldig takknemlig! Jeg har lurt så lenge på dette, men har aldri tatt meg tid til å sette meg særlig inn i det. Du trenger selvsagt ikke å ha svar på alle - det forventer jeg selvfølgelig ikke! Men hvis du kan svare meg på i alle fall ett spørsmål, er jeg gladelig fornøyd! :)

Take care!
~ Bella

Kommentarer

  1. Hei, Anabel!

    Angående semikolon:
    -Fungerer som en mellomting mellom punktum og komma
    -Det er ikke en mellomting mellom kolon og komma
    -Følges av liten bokstav
    -Brukes til å lage et lite opphold mellom helsetninger (hovedsetninger) som hører nær sammen. Det skal understreke den nære sammenhengen mellom de to setningene
    -Semikolon kan også brukes til å skille mellom ledd i sammensatte oppregninger.


    Angående komma:

    Sett komma der det passer deg, det er egentlig veldig løse regler som gjelder her.

    Angående "'d":

    Ja, det kan også være "had".

    Angående å synes:

    Det er valgfritt om man vil bruke "syns" eller "synes".

    Angående om "å møtes" er riktig:

    Ja, det er riktig.

    Ha en fin kveld! :)

    SvarSlett
  2. Wow, tusen takk for hjelpen, den vil komme virkelig godt til nytte! Utrolig imponerende at du kunne svare på alle spørsmålene, hehe!

    Hvem du enn er, ønsker jeg deg en fantastisk god sommer! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!