En stresset treningshusmor!

Så var jeg kommet hjem fra nok en fin og vellykket Tysklandsturné sammen med Heggen Gospel! Dette innlegget vil ikke inneholde oppsummeringen fra turneen though - den kommer mest sannsynlig i løpet av helgen. Innlegget vil derimot ta for seg denne dagen! I motsetning til de andre gangene jeg har kommet hjem fra turneen har jeg vært så trøtt og sliten at jeg nesten ikke har orket noe, og jeg har derfor for det meste sovet eller slappet av hele dagen. Det gjorde jeg ikke denne gangen.

"Før-vi-drar-på-turné"-konsert med Heggen Gospel!

Jeg kom hjem til tomt hus i år - for første gang. Jeg satt på med Iselin hjem igjen siden min familie ikke hadde mulighet til å hente. Egentlig var det litt godt å være alene - jeg har funnet ut at jeg har det veldig greit i eget selskap. Analin hadde laget en "Velkommen hjem"-lapp til meg, og det var hyggelig! Det stod at hun hadde pause fra 11:00-11:30, så jeg kunne ringe henne innen da. Tilfeldigvis var klokken 11:10 da jeg kom hjem, så jeg ringte henne med en gang. Det var virkelig koselig å høre stemmen hennes igjen! Hun skulle få besøk av en studievenn, Kristoffer, så hun hadde ryddet og vasket hele huset, samt redd opp sengen min (jeg hadde latt henne få bruke rommet mitt som gjesterom mens jeg var i Tyskland). Utrolig koselig, det skal jammen bli godt å legge seg i en ny og ren seng! Fått meg køyesengen på rommet mitt forresten!

Beklager rotet i sengen, hadde nettopp hentet 
de rene og tørre klærne som var hengt ut for tørk.

Gaver jeg skal gi til mamma, pappa og Analin (vinen er fra tysk venn). Merk; jeg kjøpte bare én sjokoladeplate  - resten FIKK jeg av vertsfamiliene mine, tyske venner eller min hemmelige venn!

Da Analin måtte fortsette i jobben sin, gikk jeg i gang med å pakke ut sakene mine fra turen. Jeg satte på cd'en jeg kjøpte av Katie Melua og koste meg med å tømme bagene og sette alt tilbake til utgangspunktet. I tillegg satte jeg på flere klesvasker; det ble nemlig en del som måtte vaskes etter turen, hehe. Dette tok litt tid, men gosh, det var deilig å få det unnagjort! Deretter satte jeg meg ned og oppdaterte meg over nettet, men jeg overrasket meg selv over at jeg ikke trengte lange tiden på det. Etter å ha satt på klesvask nummer to, ringte jeg til tannlegen. I løpet av turen har jeg hatt en del vondt i visdomstannen bakerst i munnen, noe jeg kommer nærmere tilbake til, og jeg trengte å få sjekket ut hva som var galt.
     "Er du i nærheten?", spurte den vennlige damestemmen i den andre enden av røret.
     "Ja, jeg er hjemme", svarte jeg.
     "Kanskje du kan komme over nå med det samme?", fortsatte damen, "jeg slutter klokken 15:30."
     Jeg tok et raskt blikk på klokken: 14:40. "Ehh, jeg har ikke bil, men jeg kan jo sykle..?", sa jeg mens jeg skyndte meg ut på verandaen for å sikre meg om at begge bilene var borte. Det var dem.
     "Ok, men da sier vi det! Jeg venter på deg.", avsluttet damen og la på. Plutselig fikk jeg veldig dårlig tid!

Jeg løp rundt i huset og skiftet til treningsklær og rasket med meg en liten mageveske hvor jeg la mobil, drikkeflaske og husnøkkel før jeg hev meg på sykkelen. Selvfølgelig klarte jeg å glemme bankkortet da jeg var på vei ut av gården, og jeg måtte skynde meg inn i huset igjen og hente den. Klokken ble 14:50 da jeg endelig kom meg av gårde.

Jeg bor altså et stykke inne på landet, og det er ca 13 km til denne tannlegen jeg skulle til. Den "tradisjonelt" rolige og avslappende dagen etter turneens ende, resulterte i en sykkeltur så fort jeg bare kunne til Vikersund! Jeg bruker ca. 30 minutter til svingen inn til Vikersund (og da går det "trenings"-fort!), men det er fortsatt et lite stykke til for å komme til tannlegen. Klokken like før 15:30 ankom jeg heseblesende inn til tannlegen, haha. Det må ha vært litt av et syn! Damen smilte og vennlig unnskyldte seg for at hun hadde stresset meg slik, men jeg var bare glad jeg fikk muligheten til å komme. Nå fikk jeg endelig vite hva som var galt der inne.

Det var altså visdomstannen som var feilen, akkurat som jeg trodde. Den hadde laget en allerede stor betennelse innerst i munnen, ikke rart jeg har hatt så vondt som jeg har hatt! Jeg fortalte teorien min om at jeg får vondt når jeg smiler og ler mye (i dette tilfellet under konsertene på turneen), og hun bekreftet den. Det var virkelig godt å få svar på hvorfor jeg hadde så vondt under den siste delen av turneen; jeg har levd på smertestillende tabletter de siste dagene, og selv om jeg har prøvd å ta så få som mulig - jeg misliker sterkt å ta slike piller - har jeg ikke klart å ta mindre enn 2-4 hver dag siden det gjør så forferdelig vondt. Smertene viser seg gjennom en konstant smerte hele tiden, samt at jeg ikke klarer å åpne munnen ordentlig, tygge ordentlig, og det gjør vondt å svelge. Tannlegen fortalte at jeg måtte til en kirurg for å trekke tennene (jeg hadde en lik visdomstann på andre siden også), og jeg måtte gå på en antibiotika-kur i 7 dager. Det var godt å føle fremgang! Nå får jeg bare håpe smertene blir mindre i løpet av de neste dagene.

På turen hjem igjen hadde jeg egentlig tenkt til å bare roe helt ned, men etter nærmere ettertanke ønsket jeg bare å komme hjem så fort som mulig. Jeg syklet derfor i mitt hurtige tempo, noe som medførte til et vondt høyrekne mot slutten, men det gikk greit. Da jeg endelig kom hjem skyndte jeg meg i dusjen mens huset etter hvert ble fylt opp da resten av familien kom hjem fra jobb. Vel, det gjaldt for så vidt bare pappa, Analin og hennes venn Kristoffer siden mamma er på ferietur til Island. Jeg fikk omsider muligheten til å hilse på Kristoffer, noe jeg hadde gledet meg mye til siden jeg hadde hørt så mye godt om ham. Deretter gikk vi i gang med å lage middag; kyllingsalat! Til tross for at jeg ikke hadde spist noe siden frokost som var for 8 timer siden, var jeg ikke særlig sulten, men det skulle jo bli godt med mat likevel. Da jeg hadde satt på flere klesvasker og hengt ut det rene, og at vi hadde ryddet middagsbordet stakk pappa utover for en Vikersundhandel mens Kristoffer og Analin gikk til Gulsrud Leirsted like i nærheten for å møte noen av Kristoffers venner. Det er nemlig AUF-leir på Gulsrud Leirsted nå, og vi bor jo bare den ene skarve kilometeren derifra! Det gjorde at jeg fikk huset for meg selv igjen, og mens jeg ventet på en ny klesvask, fikk jeg tid til å sette meg ned og blogge litt.

Nå er vel klesvasken ferdig, så jeg får gå og henge den opp. I tillegg ønsket Analin å få vasket litt sengetøy, så jeg tenkte å sette på det også nå som jeg er så godt i gang. Ellers regner jeg med at kvelden blir veldig ung når jeg finner sengen. Jeg merker at trettheten begynner å sige innpå meg nå, hehe. Lag en fortreffelig kveld, mine kjære lesere! Det er godt å være tilbake på norsk jord igjen.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!