Tid for restitusjon!

Nå har jeg ligget ute i solen i hele to timer! Tidligere har jeg ofte blitt mer sliten av å ligge ute i solen, men jeg som var så utslitt fra før av, fikk bare energi av det! Det har vært helt fantastisk! Nå kan jeg endelig føle jeg har litt energi til overs - samt at jeg heller ikke er så støl at jeg ikke klarer å gå ordentlig, haha!

I løpet av de to siste dagene har jeg vært så sliten. Både på søndag og i går (mandag) jobbet jeg, og jeg stakk også til ELIXIA og trente harde økter like etter jobb. Jeg merket jeg var støl allerede på mandagsjobben, og treningen deretter ble derfor ikke like effektiv ettersom kroppen ikke hadde klart å bygge seg opp igjen. Jeg brukte ellipse-maskinen i en time, og jeg tror jeg fikk lagt omtrent like mange metere bak meg som den første treningen i denne treningsperioden som jeg hadde mandag i forrige uke - bare at jeg ikke ble like sliten. Pusten var grei - problemet lå i at beina ikke orket å ta det hardere. Da jeg kom hjem på kvelden var jeg ofte så nedbrutt av krefter at jeg nesten ikke orket å gjøre noen ting, og jeg har lagt meg relativt tidlig i forhold til hva jeg egentlig har pleid å gjøre.

I dag hadde jeg fri fra jobben, og dermed tenkte jeg at jeg ikke skulle trene noe! Vel, jeg skulle jo til fysioterapeuten min igjen, så jeg fikk jo trent litt da, men det er jo ikke så hardt. Erik viser meg bare noen øvelser, og så er det opp til meg å få trent dem i praksis. I dag droppet vi å ta i bruk beinpresseren - jeg var for støl i beina til det, haha. Derimot fikk jeg meg en ny øvelse: skøyteøvelsen! Den er veldig fin balansetrening, og jeg klarte også å hoppe litt lett mellom hvert steg! Jeg merker at beina virkelig har blitt sterkere siden jeg begynte hos fysioterapeut på mandagen forrige uke! Jeg har jo nesten ikke vondt i beina lenger (bortsett fra treningsvondt)! Erik fortalte også at jeg kunne prøve å løpe litt også, og det gjorde jo dagen min! Da jeg varmet opp med romaskinen spurte han meg plutselig om jeg var i Bygdeposten! Men jeg kunne ikke huske at jeg hadde blitt tatt noe bilde av, så Erik viste meg Bygdeposten der hvor det var ei jente som liknet faktisk ganske mye på meg! Han stod noen meter fra meg da han viste meg bildet, så ved første øyekast var trodde jeg faktisk det var meg, haha! Jeg skal legge ved dette bildet senere!

Likevel ble ikke dagen så å si treningsfri; pappa skulle jo på jobb og mamma skulle på tur til Blaafarveverket, og det betydde at jeg ikke hadde noen bil å komme meg utover med. Derfor måtte jeg ta sykkelen i bruk! Det er jo ikke mer enn ca 12 km til Vikersund (+ litt mer til fysioterapeuten), men med tanke på at beina mine var helt forferdelig støle og vonde, ble ikke syklingen en stor glede for meg. Til tross for at jeg følte jeg hadde motvind hele veien til, brukte jeg bare ca 32 minutter til Rema 1000 i Vikersund! Det var faktisk ikke så verst. Det var nok verre på hjemveien - det er da alle oppoverbakkene kommer luskende.

Etter fysioterapitimen orket jeg ikke å gå i gang på hjemturen med én gang; jeg unte meg en yoghurt som jeg koste meg med mens jeg satt ved Tyrifjorden. Men jeg visste at jeg ikke kunne unngå sykkelturen, så det var bare å komme i gang med den. Beina var på det verste nedpunktet nå, samme var vel humøret mitt, og likevel gjenstod den kjipeste treningen; sykkelturen hjem igjen.

Om jeg trodde jeg fikk motvind på turen til, fikk jeg det enda verre denne gangen. Jeg skal seriøst innrømme at jeg ofte følte jeg ikke kom meg noen vei da jeg syklet, selv hvor hardt jeg tråkket! Jeg ble til og med forbisyklet! Av en tenåringsgutt! Han bare suste forbi meg! Det var litt småflaut, men jeg orket ikke å holde tritt med ham. Omsider kom jeg meg hjem igjen på ca 40 minutter, og da følte jeg meg helt utslitt. Jeg tok meg en rask dusj før jeg sovnet i solen, 1 time på hver side - og fikk greit merkbare skiller! I tillegg føler jeg at kroppen endelig klarer å trekke til seg energi igjen også, samt at jeg ikke føler meg så veldig støl lenger heller, så solingen ble faktisk bare vinn-vinn-situasjon!

Jeg skal til fysioterapeuten igjen på torsdag, men nå har jeg faktisk tenkt til å være treningsfri frem til da! Jeg skal ikke trene i hele morgen, og jeg merker jeg nesten gleder meg til det, haha! Det skal virkelig nytes, hehe.

Forresten! Da jeg var hos fysioterapeuten min snakket vi litt mer om operasjon, og da ble jeg nesten litt usikker på om jeg egentlig vil ta det. Det får jeg skrive litt mer om senere - nå skal jeg ta en ordentlig god dusj som fjerner både solkrem og tretthet; jeg gleder meg!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!