Sterke bein, tross alt!

Akkurat kommet hjem fra timen hos fysioterapeut!

I dag var jeg på en ny time hos fysioterapeuten min, Erik! Her lærte jeg noen øvelser jeg kunne utføre gjennom opptreningsperioden min. Noen var kjente, noen var nye, og alle følte jeg var utrolig gode øvelser for å styrke og stabilisere knærne mine!

Oppvarmingen begynte med å ro 1000 meter før jeg ble presentert for beinpresseren. Erik begynte med 100 kg og spurte hvordan det føltes. Jeg svarte at det gikk greit, men det gikk visst bedre enn greit. Han la derfor på 20 kg til, men enda gikk det fint. Erik fortsatte å legge på, og det var først da jeg kom opp i 160 kg - da jeg nesten hadde brukt opp alle kiloene på apparatet som han så fint beskrev det, hehe - kjente jeg at det begynte å bli tungt. Han ville at jeg bare skulle ta mellom 5-8 repetisjoner, fordi det er da jeg øker muskelstyrken i beina, og det er det som er målet nå før en eventuell operasjon. I tillegg skulle jeg også legge av halvparten av kiloene på apparatet og trene ett og ett bein. "Du trenger jo nesten ikke å trene mer styrke for beina du som er så sterk fra før av! Du burde jo ha blitt sprinter!" Erik ble visst tydelig imponert over hvor sterke beina mine var, og jeg syns det var så koselig at han ofte poengterte det! Da har det jo iallfall kommet noe godt ut av alle timene jeg har lagt bak meg på treningssentrene.

Da Erik nevnte temaet "sprinting" ble plutselig en ny tanke satt inn i hodet mitt. Ikke for å virke oppblåst eller noe, men jeg har alltid hatt en stor styrke i hurtighet. På fotballbanen fikk jeg veldig fordel av den, og jeg løp ofte fra motstanderne mine. Da jeg løp Holmenkollstafetten i 2007 hadde jeg siste etappe på 700 meter, og av alle som løp den etappen, var det bare tre som fikk bedre tid enn meg. Det var stort for meg, siden det for det første var over 20 stk som løp samme etappe, og at jeg var påmeldt i seniorklassen! I tillegg fikk jeg også karakteren 6 på kortdistanser på videregående, med vurdering på idrettslinje-nivå. Jeg har alltid syntes det har vært moro å løpe kortdistanser, gjerne på 60 m, 100 m eller 200 m. Tenk om jeg hadde gått denne veien istedenfor? Hvor langt kunne jeg ha klart å nå hvis jeg hadde satset på sprint? Det er nok for sent å satse fullt på noe nå siden knærne mine er i den fatningen de er i, men det var spennende å drømme seg i en verden hvor jeg kunne kanskje ha oppnådd stor suksess.


Arkivbilde fra 12. mai 2007: Her løper jeg Holmenkollstafetten - sjekk 
min lille heiagjeng-trio nede i venstre hjørne! Åh, dette er virkelig gode minner.


Timen fortsatte videre, og jeg lærte flere stabiliserende øvelser hvor jeg måtte trene på å bruke riktige muskelgrupper, og både Erik og jeg merket at høyrekneet skalv mye under utføringen. Godt å vite at det er da jeg får mest utbytte av treningen, hehe. Han viste meg også hvordan jeg kunne gjøre liknende øvelser på hjemmebasis, og jeg merker jeg gleder meg til å endelig trene bein igjen! Nå som jeg har fått rettledning av en fysioterapeut, merker jeg at jeg kan komme sterkere tilbake på treningsfronten! Den største utfordringen for meg, ironisk nok, vil være å ikke kjøre meg selv altfor hardt.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!