2. reisebrev fra Polen 2012!


God morgen, Gdynia! For en deilig morgen med en vakker utsikt å våkne til! Morgenen ble brukt til å lese enda noen kapitler i Bibelen min.


Plutselig spør tante om jeg har lyst til å være med på en liten treningsøkt denne morgenen; en økt med Pilates. Jeg som ikke har trent siden Sponsorløpet, kunne ikke la en slik sjanse gå fra meg; jeg tok på meg det jeg hadde av treningsklær og møtte opp i stuen!


Dagen begynte med å stikke til Oliwa Katedral og få med oss en liten konsert med et enormt orgel! Det var utrolig nydelig, og vi kunne til og med gjenkjenne en sang av Grieg.


Deretter fikk vi tid til å gå rundt i katedralen og se på bilder. Dette fant jeg faktisk overraskende spennende, mest fordi bildene var akkurat ifra de sidene jeg var på i Bibelen min! Den tiden hvor Jesus blir pint under Pilatus, og korsfestet, død og begravet. For et sammentreff.


Så var det tid for dyrehage!! Denne dyrehagen er faktisk en av de største i hele Europa, så jeg gledet meg veldig til å komme hit! Her kan dere se noen av de søte og flotte dyrene vi møtte. Jeg skriver ikke tekst til disse bildene, for det har jeg ikke tid til akkurat nå, men du kan jo se og nyte bildene.








Alt i alt var jeg i alle fall strålende fornøyd med hva jeg fikk sett i løpet av denne turen i zoo!


Så stakk vi til Sopot; en liten by hvor de rike ferierer, og den har lange hvite strender og mange fine butikker. Fra turistheftene fant vi huset "The crooked house" (det skjeve huset), og det bare måtte vi jo innom - INGEN av oss hadde jo vært der før, haha! Intern.


Så var det tid for middag. Jeg var ikke såå sulten, så jeg bestilte noe jeg ikke fant så dyrt, for da var det nok heller ikke en diger porsjon. Likevel var det jo selvfølgelig godt å få i seg litt mat. Tiden gikk til å snakke sammen med mamma og tante, og jeg både hygget og koste meg i deres selskap.


Tidens siste begivenhet var å gå på Europas lengste molo laget av tre! Da vi gikk ute på denne vakre moloen, befant vi oss midt mellom Gdynia og Gdansk. Etter å ha vært her noen dager, har jeg funnet ut at de tre byene Gdynia, Gdansk og Sopot blir kalt "Tricity", fordi det er tre byer som ligger tett. Jeg syns det er moro å lære noe nytt hver dag.


Før vi stakk hjem igjen, tok vi oss litt drikke på en restaurant. Vi fikk faktisk lov til å bestille bare drikke - og vi var en halvtime der etter stengetid uten at innehaverne viste det spor tegn til å være sure på oss! Utrolig, jeg har virkelig fått et godt inntrykk av Polen og dets innbyggere!


Hjemme igjen! Iallfall på hotellet. Her har jeg kjøpt meg ulljakke...

 

Og her har jeg kjøpt et strikket tubeskjerf. Og da sier jeg god natt!

- Bella.

Kommentarer

  1. Ååå, så moro å lese Anabel! Det er så gøy å lese at du koser deg :D
    Hehe, ser du fikk bilde av oksen!! Og forresten, det tubeskjerfet var helt nydelig :) :)

    Kos deg videre!
    Masse loove fra Beeergen ;)

    SvarSlett
  2. Aww, tusen takk for det, og så koselig få kommentarer fra deg, Analin!
    Takk for meldingen jeg også fikk fra deg, jeg satte utrolig stor pris på det, det må du absolutt vite. Jeg tror ikke jeg får tid til å svare mens jeg er her, men jeg skal svare så fort jeg får tid - og det skal jeg VIRKELIG sette av tid til å gjøre!

    Jeg håper du har det fint i Bergen! Vi tenker masse på deg:)
    Masse loove tilbake fra fra Gdynia, Polen<3

    SvarSlett
  3. SV: Ja, vi snakket om å treffes igjen! De sa jeg ikke måtte nøle med å ta kontakt med dem igjen :D

    Jeg er glad du likte meldingen :) Det går bra, bare svar når du kommer tilbake!
    Kos deg masse videre i Polen, tenker masse på dere også :D Hils de andre og KOS DEG videre.
    <3

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!