Operasjon Dagsverk!


Nå har jeg akkurat kommet hjem etter å ha solgt vafler, Brownies og kaffe på Nærsenteret i Vikersund sammen med Analin og ei annen venninne av meg. Selv om det ble en del dødtid (-timer...!), syns jeg det har vært en bra dag. Alt blir jo bra sammen med venner, og bare det å vite at pengene går til et godt formål, er jo verdt alt sammen!

Vaffelsteking ved Analin!

Jeg lager plakaten!

Etter at vi hadde stått en stund, kom plutselig en journalist fra Bygdeposten innom Nærsenteret. Han fortalte at han skulle handle lunsj på ICA, og håpet han ville finne noen ungdommer som jobbet for Operasjon Dagsverk på senteret - "...og da hadde jeg flaks!", sa han, så etter at han fikk stilt oss noen spørsmål og at vi ble tatt bilde av, kunne vi vente oss å komme i Bygdeposten i nærmeste fremtid!

Men skal si vi fikk mye dødtid også - det virket nesten som om ingen ville kjøpe av oss! Jeg mener; når man vet at pengene går til et godt formål, burde det ikke være noe problem å gi penger. Og når man i tillegg kan få en vaffel/Brownies-stykke/kaffekopp med som en bonus, setter jo det bare kronen på verket!

Vi hadde faktisk én kunde som var litt usikker på om h*n ville kjøpe. Etter at vi hadde forklart hva pengene gikk til (Brazilianske ungdommer og fattigdommen der), ombestemte h*n seg og sa: "Å nei, det er ikke for Norge, nei", og så stakk h*n. Skal si jeg ble overrasket, nesten sjokkert; vi som bor i VERDENS RIKESTE LAND, skulle ikke måtte tjene penger på oss selv. Hvor egoistisk hadde ikke det vært?? Jeg merket at jeg ble litt provosert av den setningen, men det var jo ingenting jeg kunne gjøre med den saken. Folk må virkelig få sperret øynene opp for å klare å se litt lenger enn det nesa rekker! Helt seriøst.

Etter sju timer ga vi oss, og vi kunne finne 1212 kr i kassen - vi tjente nøyaktig 404 kr hver (målet var 300 kr hver), så det var jo egentlig veldig greit. Nå må jeg stikke for å skifte til fotballtrening. Åh, som jeg gleder meg til trening!!

Har du bidratt noe til Operasjon Dagsverk?

Peace out!
~ Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!