God søndag!

Dagen begynte egentlig ganske bra! Jeg våknet kl. 9.23, men siden det er vintertid og vi skal skru klokken én time tilbake, kunne jeg med god samvittighet sove litt lenger. Jeg stod opp etter en halvtime da klokken egentlig var 09.03; jeg hadde hele dagen foran meg - for en gangs skyld!

Etter å ha spist en god frokost, fortsatte jeg på "teori-oppgavene" jeg har i breddeirett, og leste litt idrett og samfunn. Mens jeg sitter og leser, avbryter mamma meg og ber meg om å gå ned i kjelleren for å finne frem vinterskoene. Jeg som egentlig hadde litt vondt i ryggen etter å ha sittet litt i feilstilling i sofaen, hadde ikke noe særlig problem med å gi meg selv et lite avbrekk i lekselesingen.

Mens jeg lette etter skoene i bodene i kjelleren, fant jeg plutselig rullsekøytene mine - de jeg ikke har brukt på seriøst flere år! Da kom mamma med det spontane forslaget at jeg kunne jo bare ta meg en tur med skøytene på veien; "Det er jo endelig blitt fin vei her inne på Østmodum!". Jeg hadde jo allerede planlagt å trene utholdenhet i dag, så hvorfor ikke? Jeg tok på meg treningsklær og beskyttere (glemte ironisk nok hjelm!), og ikke lenge etter var jeg klar til dyst!

Klar for dagens lille treningstur!

Bare det å komme seg ned bakken og ned til veien (50 meter, men relativt bratt) tok meg flere minutter og gjorde meg sliten i beina. Dette lød bra, haha! Jeg eide jo ikke teknikk til å skøyte meg bortover, så i tillegg til at det gikk relativt tregt, ble jeg sliten også. Mot slutten fikk jeg vondt i beina, for jeg var ikke vant til å ha på meg skøyter, og jeg holdt på å falle flere ganger siden det var glatt på veien enkelte steder. Men sett bortifra dette syns jeg dette var en utrolig fin treningsøkt! Det var deilig med litt variasjon i treningen, og jeg fikk ikke vondt i knærne! Dessuten følte jeg en slags frihet av å seile bortover veien med den herlige utsikten over Tyrifjord med solskinnet som tittet frem enkelte steder på veien.

Askerud Gård!

Da jeg kom hjem, tok jeg en god dusj før jeg loket på internett. Etter en stund ville jeg gå gjennom den fjorårets skoledagboken min. Skal si det var minnerikt å lese gjennom denne! Jeg leste gjennom alle helgene fra og med januar, og jeg skal innrømme at hver søndag leste jeg et eller annet om skolearbeid (hvis ikke jeg var syk, hadde sangjobb eller andre slags ting eller begivenheter): "Dro til Hønefoss og leste videre geografi før jeg la meg", "Spiste frokost og fortsatte matteregningen fra i går" og "Leste videre i treningslære; nok et kapittel + notater til målene + startet på et nytt kapittel" er noen få av de mange eksemplene man kan finne i dagboken min. Jeg hadde nesten ikke et liv utenfor skolen i fjor. All min fritid gikk nesten bare til lekser.

Dagbok-innlegg for søndag 25. april.

Dagbok-innlegg for søndag 2. mai.

Heldigvis har det blitt endringer siden jeg startet i 3. klasse. Nå har jeg faktisk tid til å gjøre lekser for flere uker fremover i tid! Jeg sier ikke at 3. klasseåret er lite stress; det virker bare mindre stress enn i fjor - hittil. Og det skal jeg nyte godt av så lenge jeg kan!

Kos deg masse i kveld - og ha en god søndag!
~ Bella.

Kommentarer

  1. Så artig! :D Det er utrolig lenge siden jeg også har gått på rulleskøyter, kan ikke huske sist!
    Godt du syns det ikke er så slitsomt 3. året, syns akkurat det samme selv! Håper helgen har vært fin, utrolig koselig å se deg på fredagen, håper vi ses igjen til fredagen som kommer!

    SvarSlett
  2. SV: Jeg følte jeg måtte det. Har vel prøvd meg på utfording sikkert 15 ganger og aldri fullført, så nå måtte jeg... Takk takk, du også :D

    SvarSlett
  3. SV: Hihi. Takk for det! Jeg må nok si at jeg var en person som det var veldig lett å lure når det gjalt slike ting, så det hjalp jo veldig! Syns det er veldig koselig med de brevene selv, det gjorde det hele mer virkelig! Veldig glad mamma gjorde det på den måten :D
    Så bra, gleder meg! Ikke lenge igjen til det er fredag. Nei, er annen hver gang, tror jeg Vidar snakket om :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!