De første skoledagene!

Hei og hopp, som dagene går! Jeg er ferdig med min tredje skoledag, men noe myk skolestart har man ikke hørt noe om her på høgskolen! I dag utførte og bestod jeg til og med semesterets første arbeidskrav! På en måte syns jeg det er fint å bli kastet inn i skoleåret likevel. Jeg var forberedt.

Forrige oppdatering satt jeg jo på banen på vei til første skoledag på mitt siste skoleår på sykepleien. Vi begynte ikke før 2. skoletime, så jeg brukte 1. skoletime på å forberede meg på dagen og printe ut ark for emnet. På lesesalen møtte jeg Marie, og det var så hyggelig å se henne igjen! Vi fikk snakket litt sammen før hun måtte haste videre til studentekspedisjonen.

Så var tiden inne for 1. skoletime. Jeg møtte gode Oda på veien, og vi slo følge til klasserommet. Ikke lenge etter kom læreren, og det var tid for introduksjon for det nye emnet: sykepleie til pasienter med behov for medisinsk behandling. De neste påfølgende timene hadde vi undervisning om revmatiske sykdommer, og dermed sykdomslære, behandling, sykepleie og farmakologi knyttet til temaet. Det var spennende, og jeg lærte mye av det!

Etter undervisningstimene prøvde Oda og jeg å lage en oversikt over uken, samt kopiere pensum fra bøker vi lånte fra biblioteket. Det tok oss ca. 3 timer gitt! - kopimaskinen ville ikke være venn med oss, hehe. Da vi nærmet oss slutten, befant André seg i byen og stakk til skolen min før vi sammen bega oss på veien hjem til ham. Klokken 18-19 var vi hjemme hos ham, og da var det på tide med middag: mangosalat! Godt, men note to self: vær sparsommelig med chili'en! Halsene våre brant nesten opp, haha. Senere på kvelden måtte jeg lese og forstå teksten på tre 'ikke-så-altfor-lettleste' engelske artikler. Jeg rakk å gå igjennom to av dem før jeg fant sengen da klokken var over 23, vel fornøyd med dagens innsats!

Tirsdagen inneholdt også spennende undervisning, denne gangen om samhandling med pasient og blodsykdommer (sykdomslære, farmakologi, behandling og sykepleie knyttet til temaet). Det var jo nettopp dette jeg hadde lest om i sommerferien, så da hang jeg veldig godt med i timene. Undervisningstimene var over da klokken var 13:00, men Oda og jeg satte oss på lesesalen og leste og tok notater til pensum som vi måtte pløye oss gjennom innen morgendagens arbeidskrav. Det var spennende stoff, det med motivasjon og samhandling med pasient. Oda leste de to kapitlene raskere enn meg, og hun stakk omtrent en time før meg. Hun fortalte meg at hun leste litt fortere mot slutten, men jeg tror egentlig jeg bare leser sykt tregt, hehe. Neida, jeg leste nøye. Sikkert en mellomting. Klokken 16:20 kunne jeg endelig pakke sammen og stikke til André igjen. Samme kveld leste jeg også igjennom den siste engelske artikkelen før jeg la meg etter kl. 23.

To av de hittil 16 skrevne notatsidene jeg har 
gjort i løpet av de tre første skoledagene.

Så var onsdagen kommet, og skoleårets første arbeidskrav lå og lurte i klasserom W: ferdighetstrening i kommunikasjon. Selv om jeg var nervøs for dagen, visste jeg at jeg var kommet forberedt til dagen. Jeg hadde lest pensum, tatt notater til det, og lest over notatene på vei til skolen. Vi hadde en veldig hyggelig lærer som skulle være med oss gjennom dagen, og det gikk veldig fint! Jeg var strålende fornøyd med egen innsats! Vi trakk om å være sykepleier og pasient, og jeg fikk pasientrollen. Den følte jeg at jeg klarte fint, men det er jo for så vidt ikke den som er den "vanskelige" rollen. Likevel følte jeg at jeg var en god pasient, hehe.....hallo, det må da være lov til å gi creds til seg selv! - alle fall når det er meg det er snakk om, hehe. I tillegg kom jeg med faglige tilbakemeldinger til de andre rollespillene, og da sa læreren "godt poeng" og "godt innspill" til meg! Det var koselig å høre. Alle som var med fikk arbeidskravet godkjent, og jeg var stolt av min egen innsats!

Vi ble ferdige klokken 13, men jeg satte meg på lesesalen og leste gjennom et mindre kapittel på pensumlisten, samt sendte mail og gjorde andre ærender. Jeg skulle egentlig besøke Fernanda i dag, men hun ble opptatt på andre hold, så jeg stakk heller tidlig til André og skremte vettet av ham, hehe (intern)! I dag tenkte jeg å feire mitt godkjente arbeidskrav med å ha en studiefri kveld! Så planla André og jeg å stikke ut i byen og løpe (les: traske...) litt i gatene. Vi må jo nyte sommerværet nå som det er her!

Alt er bare bra her i sommerværets trakter! Nå får vi vel komme oss ut hvis vi i det hele tatt skal rekke noe før aftenbrisen kommer luskende. Ønsker dere alle en god kveld!

Venter spent på at André skal komme hjem, hehe.


- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!