Besøke Analin i Bergen!

Nå sitter jeg på toget på vei til Haugetun fra Bergen. Denne uken har alle elevene på skolen min vært utplassert på forskjellige jobber i hjemkommunen vår, men jeg valgte å ta fredagen fri (som stipendiat har jeg mulighet til å ta noen timer avspasering i uken) og stikke bort til Bergen for å besøke Analin!

Torsdag: Første møte med Bergen på flere år!
Etter en lang togtur som ble brukt til å bruke tid på dataen, få i meg litt mat og drikke, lese og sove, kom jeg omsider frem til Bergen. Jeg som ikke har vært i Bergen på flere år, syntes det virkelig var spennende å være her igjen - for å møte tvillingsøsteren min som bor her nå! Da jeg gikk av toget så jeg ikke Analin med det første, så jeg bare fulgte folkemengden. Plutselig så jeg henne, og hun kom løpende imot meg og ga meg en stor klem. For en velkomst!

Vi tok Bybanen hjem til henne, og ikke lenge etter entret vi kollektivet hvor hun bor. Her begynte også latteranfallene. Analin og jeg nesten knakk sammen i latter der enten hun eller jeg (les: egentlig bare jeg) kom med nok en kommentar. Herlighet, jeg sa så mye dumt, haha! Men det ga oss en god latter i alle fall. Dagen hadde vært lang for min del, så Analin stelte i stand litt mat (som faktisk var så godt!!) før vi så på spenningsfilmen "The Awakening". Det er lenge siden jeg har sett en slik 'skummel' film igjen, og det var så moro! Det er akkurat slik type film jeg liker.

"The Awakening"

Det var så koselig å se at hun fortsatt har tatt vare på
julegaven jeg ga henne i fjor - og det på nattbordet hennes!

Fredag: Omvisning i Bergen!
Denne dagen fikk jeg en omvisning rundt i Bergen; Analin viste meg universitetet hennes, fakultetet, studentsenteret og andre steder som var sentrale for Analins studentliv. Jeg ble så mektig imponert over hvor stor kontroll hun hadde over denne store byen. Hvordan hun visste hvor hun var og hvordan hun skulle ta seg frem. Praten gikk om alt og ingenting, og det var virkelig godt å prate slik med henne igjen. Hun ga meg noen gode råd og veiledning i livet mitt som jeg skal gjøre mitt beste for å følge opp.

Torgallmenningen - var det det het?

"Egget"; her har Analin forelesninger!
 
Vi befinner oss på universitetet!
 
Analin og meg, da.
 
Da vi kom inn på Bergen Storsenter for å kjøpe ukeskort på bybanen for meg, bestemte vi oss for å kjøpe en smoothie før vi bega oss på hjemveien. Den var utrolig god, og tankene begynte automatisk å vandre tilbake til den perioden jeg lagde meg mye smoothies. Det var tiden sin, det. Nok om det. Etter at vi hadde fått i oss denne deilige smoothien bar det seg tilbake. Jeg som ikke var kjent her i denne store byen, brukte mye tid på å bare se meg rundt og sanse alle inntrykkene det var å finne. Plutselig legger jeg merke til ei jente som står helt stille og ser på meg. Etter en liten evighet gjenkjenner jeg henne og utbryter i vill begeistring: "Karoline!" og omfavner henne. Altså; av alle jeg kan møte på i Bergen, møter jeg akkurat denne fantastiske jenta! Hun jeg gikk i klasse med på folkehøyskolen i fjor! Jeg mener; hva er oddsen for det? Vi rakk ikke å prate så lenge, men det var iallfall utrolig koselig å se henne igjen.

Analin og jeg koser oss med smoothies!

Resten av kvelden gikk til å være på kollektivet, noe jeg syns for så vidt var veldig greit. Jeg var sliten etter en uke med en annen døgnrytme og andre gjøremål enn det jeg var vant med på folkehøyskolen, så det var godt å sitte i sofaen på fellesarenaen og bare slappe av. Men vi så faktisk to episoder av den herlige serien "Make It Or Brake It", serien Analin og jeg var fullstendig hektet på i sommer. På den tiden rakk vi ikke å se den siste sesongen, så vi tenkte å begynne denne dagen! Analin hadde sett de andre sesongene om igjen sammen med hennes venninne Mari (de bor sammen her på kollektivet - de ble venninner på dere folkehøyskole oppe i Sunnmøre), så hun forklarte meg hva som hadde hendt i det siste for å friske opp igjen hukommelsen min fra seriens handling. Det var utrolig koselig å se denne serien igjen.

Lørdag: Shopping i Bergen!
I dag tok vi oss nok en tur ut i den regnfulle byen. Denne gangen ble Mari med oss, og det var hyggelig. For ei utrolig søt jente! Så søt og god tvers igjennom - jeg er så glad for at de har hverandre i denne byen hvor hva som helst kan skje (ja, jeg har hørt historier!). Vi stakk til forskjellige kjøpesentre som lå i sentrum, og det var helt greit å være på shopping. Jeg fikk kjøpt meg en sort tights og en blå genser (til slutt, hehe), samt ansiktsmaske til samme kveld og mat til togreisen dagen etter, og jeg ble fornøyd. Vi tok oss også en tur til brygga! Selv om det ikke var så mye spesielt å gjøre der, var det moro å bare være der igjen. Det er nettopp dette stedet som er det eneste jeg kan huske fra da jeg var her sammen med familien min forrige - og første - gang jeg var her.

Se hva vi fant!!
 
Brygga!
 
Det var vått i Bergen, men det er
vel egentlig ikke noe sjokk, hehe.

Da vi kom hjem igjen ville Analin vise meg hvor godt smeltet sjokolade med litt melk var. Det var egentlig ikke så verst, men det ble litt for mye sjokolade for min del (er det virkelig jeg som skriver dette?? hehe). Resten av kvelden ble brukt til å snakke med den hyggelige og pratsomme Eirik (en annen som også bor i det samme kollektivet som Analin), spise litt mat, stikke ut og møte Mari for å slå følge med henne tilbake til kollektivet og ha på ansiktsmaske. Dessuten brukte vi også natten på å se ferdig sesong 3 av serien vi startet på dagen før (det var ikke mange episodene i denne sesongen, altså). For en nydelig serie, jeg kjente ofte jeg fikk frysninger i tillegg til at gråten var i halsen under den rørende handlingen. Da klokken hadde strukket seg langt fra beskjedent over midnatt ble vi ferdige, og det var på tide å legge seg.

Tid for posering! Herlighet, jeg ante ikke at jeg var så dårlig til å posere, haha. Uansett; jeg kjøpte meg ny genser og sort tights. I tillegg kan du se halskjedet mitt som er laget i Filippinene (!), samt Kristuskransen (armbåndet) som jeg endelig husket å ta med meg hjemmefra. Jeg glemte den nemlig etter høstferien, og jeg merket det var trist å ikke ha den under musikalperioden som et påminnelse om at jeg ikke er alene, no matter what.
 
Nydelige Analin! Jeg har nok noe å lære av hennes posering, hehe.
Hun kjøpte seg den flotte overdelen som passet henne som et skudd!
 
Vi er jo litt søte, da.
 
Smeltet sjokolade! Mm...
 
Kos med ansiktsmaske! Min maske nesten sved av varme mot ansiktshuden
min - kan det være riktig? Jeg kjøper iallfall ikke den samme igjen.

Søndag: Stressende morgen!
Da jeg hadde pakket ferdig og fikk sagt 'ha det bra' til Mari, bega Analin og jeg oss på turen ut for å ta bybanen til togstasjonen. Idet vi kommer frem til holdeplassen ser jeg plutselig Analin bli helt forferdet mens hun snur seg mot meg og utbryter: "Å nei, jeg glemte at bybanen går sjeldnere på søndager; det er over 20 minutter til neste t-bane kommer!". Jeg skjønte at jeg aldri ville komme til å rekke toget hvis vi ventet. Med ett ble jeg nesten skrekkslagen samtidig som jeg prøvde å sortere ut de negative og bekymrede tankene mine, og heller fokusere på å være løsningsorientert. Jeg rakk likevel ikke å tenke så mye før Analin sa: "Kom, Anabel, vi må løpe!" Og slik ble det. Heldigvis hadde Analin beregnet god tid selv om vi skulle ta bybanen, så vi hadde fortsatt et håp om å rekke toget hvis vi skyndte oss. Vi vekslet mellom å løpe og gå fort der vi hastet oss bortover i Bergens gater, og det var et utrolig slit! Med drøyt mye og tung bagasje, drøyt varme klær, og en kropp som ikke har vært i trening på drøyt lenge, kan jeg skrive under på dette ikke var særlig morsomt. Da vi omsider kom oss frem til togstasjonen viste det seg at toget ikke hadde dratt - o lykke!! - og jeg skyndte meg inn på toget etter en altfor rask avskjed med Analin, før toget ikke dro lenge etter. Jeg var gjennomvåt av svette og sliten etter denne hektiske morgenen, men alt endte godt; nå kunne jeg lene meg tilbake og nyte resten av togturen.

Akkurat kommet på toget!

Da var besøket over for denne gang, og jeg har hatt det så utrolig koselig! Jeg ble så stolt av Analin og hvordan hun hadde funnet seg til rette i storbyen. Tenk at hun har blitt en student, bor for seg selv i et kollektiv og går på universitetet! Likevel er jeg utrolig glad for at Analin har Mari som også bor i det samme kollektivet som henne. De kommer så godt overens, og jeg unner virkelig Analin denne gode venninnen. Det er godt for meg å vite at Analin ikke er helt alene i denne store byen.

Nå er jeg faktisk kommet meg til Vikersund! Det blir merkelig, nesten litt trist, å ikke gå av her. Nå går turen til Oslo og videre til Fredrikstad for å komme tilbake til Haugetun Folkehøyskole! Selv om jeg etter hver ferie gleder meg helt fantastisk mye til å komme tilbake igjen til skolen, dukker det alltid opp en liten stemme inne i meg som prøver å trekke meg tilbake til mitt gamle tankemønster. Men jeg gjør mitt beste på å overhøre stemmen og la den bli mindre for hver gang. Tiden på folkehøyskolen har gitt meg et nytt og bedre perspektiv på sider i livet mitt. Jeg har blitt et sterkere menneske. Siden det ble så mye stress før jeg kom meg på toget i Bergen, glemte jeg helt bort å hente togbilletten, noe jeg ikke kom på før togkonduktøren minte meg på det. Flate, så flaut. Men det gikk bra; jeg må bare hente billetten på Oslo S. Jeg håper jeg rekker det på den lille dødtiden jeg har før toget som går til Fredrikstad kommer.


 
- Bella.

Kommentarer

  1. Ååå, det var så koselig å ha deg på besøk Anabel :) Haha, jeg må le av løpinga til togstasjonen fremdeles! For et komisk syn vi må ha vært :P
    Uansett, takk for besøket! Kom snart igjen, "gjesterommet" er alltid åpent for deg!

    SvarSlett
  2. Så godt å høre at du kosa de i Bergen! De va kjempekoselig å sjå de igjen og få en god klem (sjøl om e va gjennomvåt og lukta bål)! Vi skulle virkelig hatt litt bedre tid. Ta vare på de sjøl, Anabel, så sees vi i januar <3

    SvarSlett
  3. Analin: Hahaha!! "Hvor skal jeg sove hen, da?"
    Karoline: Du er så god, du, Karoline:) Jeg gleder meg til å se deg igjen!

    SvarSlett
  4. Dette var en skikkelig fin helg! Tror jeg kan le godt av den hendelsen i lang tid!
    Kommer på besøk, og fyller rommet mitt med en koffert som tar halve plassen og lurer på hvor gjesteværelset er. Fantastisk morsomt!! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvor diger koffert var det jeg hadde for en liten helg, da?! Huff, hehe. Jaa, det var en herlig helg! Jeg håper jeg får til å komme en gang i løpet av dette semesteret! :)

      Slett
  5. Det var koselig å lese denne igjen også <3

    SvarSlett
  6. Ja, det var det! :) Må le av kommentaren din fra 2015: hvilken diva-dronning trodde jeg at jeg var?! Haha, jeg må le for meg selv!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!