Operasjon Dagsverk!

I dag var den årlige dagen der ungdommer over hele Norge mister én skoledag for å hjelpe ungdommer i andre deler av verden til å få skolegang. Pengene fra årets OD-prosjekt går til funksjonshemmet ungdom i Mosambik, Malawi, Uganda og Sør-Afrika for at de skal få den utdanningen de har krav på.

I denne anledning sto Analin, Lærke og jeg utenfor (merk: UTENFOR) Spar i Vikersund og solgte kaffe og kaker vi hadde bakt selv til 10 kr. stk. Vi hadde alle tre kledd oss godt, men likevel frøs vi ganske bra! Salget varte fra kl. 10-14, men vi møtte opp en halvtime før.



Salget begynte skikkelig dårlig. Vi smilte og spurte folk om de ville støtte Operasjon Dagsverk med å kjøpe kaffe eller kaker, men responsen var at de glatt overså oss eller sa 'nei' og gikk hurtig forbi. Jeg ble utrolig skuffet, og lurte på hvor lenge vi egentlig måtte stå for å nå målet; 300 kr hver. Men da klokken var blitt 10.45, kom vår første store bestilling: 20 kaker - altså 200 kr! Det var en mann jeg kjenner ganske godt, og gjett om jeg fikk humøret tilbake! Etter det, begynte pengene å komme jevnlig inn. Det var NÅ vi var i gang!

Dagens minste beløp kom på 5 kr, og dagens høyeste var på de 200 kronene. Alle Brownies-stykkene ble borte, mens nesten ikke noe kaffe ble solgt. Vi trodde kaffen ville gå først, siden det var så kaldt ute! Vi hadde tilsammen 5 kaffekanner og bare én kaffekanne ble tømt. Vi fikk også kunder langveisfra - helt fra Tyristrand!
Den siste halvtimen snodde seg sakte, men sikkert av gårde, og 13:59 - ett minutt før vi stengte av, kom det Østmoing-dame og ga oss 100 kr! Det var en perfekt avrunding for jobben, og vi pakket sammen og dro hjem til Lærke for å få igjen varmen og dele pengene oss i mellom.

Akkurat kommet til kommet hjem til Lærke.

Åh, det var så ubeskrivelig deilig å komme i hus - i varmen - igjen! Vi fordelte pengene, og vi fikk nøyaktig 539 kr. hver! Det var jo egentlig ikke så verst da; nesten det dobbelte av det vi skulle tjene inn!

Denne kvelden vil nok bli preget av fransklekser (vi har fransktest + fremføring i morgen) og mattelekser (har en matteprøve neste uke jeg må øve godt til). Ellers ønsker jeg at Lærke får en flott dag - hun ble nemlig 17 år i dag!

Take care!
- Bella

"Blessed are those who can give without remembering, and take without forgetting"

Kommentarer

  1. Ååå, jeg savner OD-dagene med Lærke. Det var så koselig - og vi begynte jo å synge etter hvert også :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!