Kneets situasjon

Jeg vet det er mange som lurer på hvordan det egentlig går med kneskaden min for tiden, og jeg er veldig usikker selv! Men jeg skal prøve så godt jeg kan å gi en forklaring.

Altså, for de som kanskje ikke vet hva som har skjedd, har jeg røket korsbåndet og fått en sprekk i menisken. Det tar veldig lang tid før man blir helt frisk - som regel omtrent ett år etter operasjon før man kan regne seg frisk nok til å spille fotballkamper (jeg opererte faktisk 1. skoledag på videregående). Men jeg var jo selvfølgerlig dum nok til å starte for tidlig (i mai) - noe som førte til at jeg enda er skadet - ett år og to måneder etter operasjon.

Etter skolestart i høst gikk det faktisk veldig bra! jeg trente mye da jeg fikk tid, og treningsøktene var gode og harde. Men så var det løpetest på skolen, en skogsløype på 2100 m. Jeg trodde det ville gå bra, og løp den. Jeg kjente jo for så vidt ingen smerter da jeg løp, men det ble verre i ettertid. Jeg kjente ofte stikkende smerter, og kneet føltes ikke stødig i det hele tatt.

Jeg kom meg etter hvert på en MR-undersøkelse (utrolig lang venteliste!), og resultatet var at jeg hadde fått en ujevnhet i brusken. Mens legen anbefalte meg å ta en kikkhullsoperasjon, fortalte fysioterapeuten at det ikke hadde noen konsekvenser for kneskaden. Det ble til at jeg fulgte fysioterapeutens råd.

Så, nå for tiden fortsetter jeg med å trene opp kneet mitt igjen på Elixia; hard styrke, løping, sykling og balansetrening for kne. Jeg kjenner dessverre en del smerter, og kneet føles fortsatt veldig ustødig. Jeg har fortalt dette til fysioterapeuten min, og han fortalte meg at jeg skal fortsette med styrketreningen i to uker til, og hvis det ikke blir bedre, skal han kontakte en ortoped slik at jeg kan få hjelp så fort som mulig.

Med to uker, vil det si neste uke. Jeg trente i dag, og jeg kjenner enda litt smerter og at ikke er stødig - det skjelver når jeg er ferdig med en styrkeøvelse! Ok, det kan jo også være fordi det er slitent etter styrketreningen, da.

Jeg skal prøve å være flinkere til å holde dere oppdatert med hva som skjer med kneet mitt!

Ta vare på kroppen deres, den er mye verdt!
~ Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!