Instruere klassen i fotball!

I dag har Analin og jeg instruert klassen i fotball! Vi hadde planlagt økten som skulle vare i 60 minutter ganske nøye, og jeg både gledet meg og var spent på hvordan det ville gå.

I hovedtrekk kan jeg si at vi hadde en relativt dårlig oppvarming (bare spesiell, ikke generell oppvarming), men hoveddelen gikk bedre; Vi hadde cup én mot én, fotballspill og aktivitet der vi skulle øve på pasning/mottak (mye aktivisering!). Avslutningen gikk til en vel organisert stafett (selv om det var noen som jukset, hehe) og uttøyning.

Alt i alt var jeg fornøyd. Vi fullførte på ganske nøyaktig en time og det lot til at elevene hadde det gøy under gjennomførelsen vår, noe som gledet meg mye. Det var noen som kom bort til oss etter økten og sa det var bra!

Men da vi fikk tilbakemelding fra læreren, skjønte jeg at jeg hadde mye mer å gå på. Jeg var ikke spesielt flink til å snakke med elevene; gi dem ros, konstruktiv kritikk eller rettlede dem på det de ikke ikke klarte så bra. Jeg var heller ikke flink til å selv være aktiv i økten - for eksempel å være en skikkelig dommer under spillingen (jeg var veldig passiv). Til tross for at læreren sa at vi hadde laget en god organisering, gjort mye forarbeid og at hun visste hun kunne stole på at den første økten ville bli bra - vi var først ut AV ALLE i klassen til å instruere - følte jeg en liten skuffelse. Jeg visste jo at jeg kunne bedre! Vi fikk karakteren 4+; vi var rett under 5'eren.

Men etter hvert som tiden gikk, fikk jeg et mer og mer sånn 'helt greit'-modus til karakteren. Dette var jo den aller første gangen jeg gjorde dette, og jeg kan vise at jeg har forbedringspotensiale i mine svake sider. Så når jeg skal instruere elever på barneskoler (i treningsledelse-faget!!), skal jeg vise at jeg har forbedret meg! Og det gleder jeg meg til - jeg vil så gjerne vise at jeg mestrer dette!

Har du noen tips eller råd til meg for å kunne instruere en klasse best mulig?

Faites attention (ta vare på deg selv på fransk, tror jeg, hehe...)!
~ Bella

"A wise person knows that there is something to be learned from everyone"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Kom til Jesus!