Ringeriksnatten 2011!

I går, natt til i dag og denne morgenen har jeg, sammen med klassen min, arrangert Ringeriksnatten 2011 - den fotballcupen jeg har snakket om tidligere. Det har vært opplevelsesrikt, moro, utfordrende og ikke minst slitsomt, og det har vært så lærerikt å få ha
vært med på å opprerette denne cupen og gjøre alt arbeidet før, under og etter arrangementet!

Fredag klokka 8:00 møtte alle opp på skolen. Der delegerte vi ut oppgaver til hver enkelt. De som hadde ansvaret for kiosken, deriblant meg, hadde mer enn nok å gjøre med å hente varer, så vi arbeidet for oss selv. Mamma og pappa hadde latt oss få lov til å bruke bilen opp til Hønefoss, og skal si den kom godt med! Analin var skadet, så jeg måtte ta meg av all kjøringen. Malin, Anny og Analin satt på med meg, og vi tok oss av pølsebrødene og diverse utstyr vi hadde liggende på skolen før vi kjørte innom Coop og plukket ut de varene vi trengte. Maren og Gina kom også og hjalp til på Coop etter de hadde vært innom Staples for å hente flere varer.

Vel oppe i Ringerikshallen var det bare å begynne å rigge til. I begynnelsen var det et evig stress med å sette frem alt av varer og få kontroll på alt som var å gjøre, der jeg tok meg av trakting av kaffe og vaflene. Heldigvis ble det roligere etter hvert som sakene gikk unna, og vi fikk god kontroll.

Hovedkiosken i underetasjen.

Kiosken i overetasjen.

Jeg satt vel for det meste i kiosken nede. Det var her vaffelstekingen og kaffetraktingen foregikk. Det gikk veldig greit, og jeg kom fort inn i systemet - det var langt mindre å holde styr på her enn bak kassen på Rema 1000, hehe! Det var få kunder og vi var mange i kiosken, så jeg valgte å ta meg en liten søvnpause rundt ettermiddag for å være klar til natten. Jeg klarte å sove i rundt 20 minutter; musikken og snakkingen i det samme rommet jeg lå i og støyet fra høyttalerne fra salen rett ved siden av gjorde det vanskelig å finne roen i kroppen selv om jeg gjemte meg inne i soveposen og stengte meg inne med musikk i ørene. Jeg stod opp etter en time da jeg fant ut at det ikke var noe vits i å prøve å sove mer.

Speaker's table!

Jeg fortsatte i kiosken nede, men nå gikk jeg også rundt for å selge lodd og andre kioskvarer - det var jo litt greit å få litt variasjon fra kiosken og se noe annet enn de samme veggene i kioskrommet og det morderiske tv-spillet man kunne spille på storskjerm rett ved siden av kiosken. Ellers var det andre oppgaver å ta seg av, som blant annet å betjene kunder, rydde, sette inn pizza, lage baguetter, vaske bord, sette på plass stoler og vaske vekk solo- og ketchupsøl. Dette er jo faktisk veldig greit å gjøre; jeg elsker jo egentlig å jobbe på slike arrangementer!

Skytespillet. Bildet er tatt fra kioskens synsvinkel...

Hovedpremien på loddsalg!

Analin og jeg fant forresten ut at vi skulle droppe å danse med Madcon i Vikersund. Vi var til tider ganske redusert med elever i klassen til å jobbe under arrangementet, og hvis Analin og jeg skulle dra bort i noen timer, kunne det virke veldig tungt for de andre. Så selv om vi valgte å ikke gjøre dette, er jeg veldig sikker på at vi gjorde det rette valget. Sukk.

Klokka gikk, og jeg kjente at kroppen ble mer og mer sliten. Da klokka ble rundt halv to om natten, insisterte Anny på at jeg skulle ta meg litt søvn, selv om hun ikke hadde fått hvilt noe enda - hun ville heller spare seg til en lang søvn til slutt. Vi ble enige om at jeg skulle bytte med henne kl. 4. Jeg stakk opp og la meg på det heldigvis mer stille rommet enn det hadde vært tidligere, og jeg falt til slutt i søvn. Kl. 3 våknet jeg igjen. Jeg prøvde å sove, men jeg fikk det ikke til; jeg hadde så dårlig samvittighet for jeg syntes jeg hadde sovet så mye - totalt 2-3 timer (...). Det høres kanskje ikke så mye ut, men Anny hadde ikke fått sovet noen ting hittil, så jeg var veldig bekymret for henne. Da jeg forlot henne i kiosken, var det jo bare henne og jeg som var i der, så jeg var redd for at hun var kjempesliten nå og ønsket pause. Jeg sendte en sms til Anny, men hun svarte den ikke, så jeg valgte å gå ned til henne.

Overraskende nok møtte jeg ikke Anny ved kiosken, men Analin! Anny hadde visst allerede lagt seg. Jeg tok over for Analin mens hun gjorde andre ærender før hun også stakk og la seg. Nå var det en del å gjøre i kiosken, men det gikk veldig greit siden det ikke var store trafikken. Jeg må egentlig innrømme det var litt godt å være alene. Jeg liker tanken på at jeg kan klare å jobbe selvstendig. Etter et par timer fikk jeg hjelp i kiosken, og Gina og jeg begynte så smått å vaske. Flere og flere begynte å stå opp etter hvert som tiden gikk, og vi fikk inn noen få slanter ekstra.

Selve hallen!

Etter finalespillene ved 10-11-tiden, var cupen over, og det var på tide å rydde. Jeg tok ansvaret for å bære ut papp og andre ting i bilen til læreren, pante flasker og levere brusflaskene tilbake til Coop. Utrolig nyttig at vi fikk med oss bilen, ja, og nå fikk jeg også litt øvelse i bykjøring igjen! Da jeg kom til Coop etter å ha pantet flasker for 135 kr, møtte jeg Maren, Mina og Gina som skulle levere tilbake andre varer vi ikke hadde brukt før. Da jeg kom tilbake til Ringerikshallen hadde flesteparten dratt allerede. Jeg hjalp til den siste lille biten som var igjen og satte sakene mine inn i bilen før Analin og jeg dro til hybelen vår. Her sov jeg i 3-4 timer. Sykt deilig! Men jeg var fortsatt trøtt, så Analin måtte kjøre hjem til Vikersund igjen, noe som gikk veldig greit.

Når jeg leser gjennom dette innlegget, må jeg si det ble et ganske langt og kjedelig innlegg. Jeg får jo bare skrevet min opplevelse av cupen, og den ble jo for det meste bare sett på fra innsiden til kioskens benker. Jeg så ikke én hel fotballkamp - men jeg unte meg noen minutter i jentefinalen. Til tross for dette syns jeg det var et herlig arrangement. At klassen min klarte å lage dette arrangementet så vellykket (i alle fall av det jeg fikk med meg) syns jeg var virkelig imponerende! Jeg syns vi burde være stolte av oss selv! Jeg føler at alle som var med var flinke til å ta ansvar, og det ble ikke noen store konflikter eller situasjoner som oppstod (igjen; ikke som jeg fikk med meg i alle fall). Dessuten fikk vi mange gode tilbakemeldinger fra laglederne fra skolene som takket oss for et vel gjennomført arrangement!

Nå kjenner jeg kroppen min ønsker søvn. Når jeg i tillegg har fått lite søvn på denne cupen, har jeg ikke fått mer enn rundt 5 timers søvn hver hverdag denne uken heller (blir alltid en del mindre når jeg må være hjem til Vikersund og sove der enn på hybelen i Hønefoss). Jeg får bare satse på at jeg klarer å sove lenge i morgen; jeg vet det er mer enn nok å gjøre neste uke som vil gi meg sene kvelder! Tro meg.

Ha en god lørdagskveld, mine kjære lesere!
~ Bella.

"The only time success comes before work is in the dictionary"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!