Hei, hå, nå er jeg syk igjen...

Så har tiden kommet der det er min tur til å være syk. Det hele startet på lørdag, så jeg fikk ikke vært med i bursdagsselskapet til ei venninne av meg heller. Ufattelig kjipt, altså! Jeg var hjemme med feber og var sengeliggende hele dagen. Jeg la meg 21:00 den kvelden, og sov til 11:00 dagen etter. Ahh, det var deilig! Jeg stod opp, dusjet og oppdaterte meg på forskjellige nettsteder før jeg begynte å lese til prøven som er på tirsdag om religion og etikk. Jeg følte meg bedre enn gårsdagen, og jeg satset på at jeg ville være frisk igjen til mandag!

I begynnelsen gikk det greit å lese. Men konsentrasjonen min ble verre og verre ettersom tiden gikk, grunnet sykdomssymptomene som kom snikende på meg igjen. Likevel klarte jeg å lese meg gjennom prøvestoffet (selv om jeg ikke kan skryte av hvor mye jeg klarte å få med meg mot slutten). Da jeg fant ut at jeg fortsatt hadde feber den kvelden, var det ikke håp for meg; jeg måtte være hjemme fra skolen den mandagen.

Mandagen kom, og mandagen går, og jeg føler meg enda verre enn de foregående dagene. Feberen har steget, og hodepinen har ikke vært så ille som i dag. Jeg må derfor bli hjemme i morgen også. Flott. I tillegg har jeg mistet matlysten helt. Det er slik at jeg vet kroppen min er sulten, men jeg orker ikke å spise. Bare i dag tvang jeg - til en viss grad - i meg 3 brødskiver, 1 banan, 7 klementiner og noen få pepperkaker. Jeg tror ikke jeg får i meg mer mat for i dag, men i morgen....... får vi se.

Jeg får prøve å se litt positivt på det hele; noe har jo kommet godt ut av denne sykdommen. Jeg har lært at jeg må lytte mer til kroppen min, og jeg har faktisk fått meg mye mer søvn enn det jeg har fått de siste helgene på flere måneder! Det har nemlig alltid vært ett eller annet i hver helg, men denne helgen har jeg kunnet tenke fullt og helt på meg selv, og jeg har kunnet gi meg selv det som alltid har vært en mangelvare hos meg; nemlig søvn. Dessuten har jeg faktisk trent opp magemusklene litt også! Du vet, grunnet all hostingen kjenner jeg at jeg allerede er støl i øvre del av de rette bukmusklene, hehe.

DAGENS SPØRSMÅL:
Nå mens jeg har vært syk, har jeg satt meg et lite spørsmål. Det kan hende dette spørsmålet er innlysende, og at jeg er dum som ikke skjønner det. Jeg har tenkt til å spørre treningslære-læreren min når jeg kommer tilbake på skolen, men litt interessant hvis dere blogglesere har et svar til meg:

Når man har feber øker kroppstemperaturen, akkurat som når man trener. Vil de samme virkningene på kroppen skje når kroppstemperauren øker når man er syk som når man trener? Vil f. eks transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene gå fortere? Og vil nedbrytingen av stoffene foregå i mitokondriene eller ute i cytoplasmaet (aerobt eller anaerobt)?

Håper du får en fin kveld - bedre enn min...
~ Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!