Hva skal jeg velge?

I det siste har jeg fått et vanskelig valg over meg. Jeg må velge mellom å enten fortsette i toppidrettsfaget (fotball, selvfølgelig) selv om jeg er skadet, eller å droppe toppidrettsfaget og gå over til breddeidrett.

Jeg har lyst til å satse i fotball, noe som vil si jeg burde fortsette med toppidrettsfaget - det er jo det jeg har mest lyst til! Men så kommer problemet; jeg er så mye skadet. Alle operasjonslegene, doktorene og fysioterapeutene jeg har hatt opp gjennom livet mitt, sier hver for seg (bare med litt andre ord) at jeg har veldig slerkete/løse ledd. det vil si at leddene, og i det hele tatt hele skjelettet mitt, er ganske svakt og kan lett "løsnes" fra hverandre. Jeg har hatt utallig mange skader opp igjennom årene. Analin "lider" av det samme, og vi har faktisk ikke spilt ordentlig sammen siden høsten 2006, og det er jo utrolig lenge siden (hvis ikke jeg var skadet, var Analin det)!

Hittil er jeg veldig sikker på å bytte over til breddeidrett. Jeg har virkelig ikke lyst! Men jeg må prøve å tenke på mitt eget beste. Jeg opererte kneet mitt i august i fjor, og har nå gått glipp av ett skoleår uten fotball og andre aktiviteter (jeg kunne jo være med, men ikke på mitt beste). Jeg skulle ha vært klar nå - det er jo over ett år siden kneoperasjonen! Men siden jeg var dum nok til å starte for tidlig med fotball, som førte til at det opererte kneet ble verre, må jeg vente enda litt til. Og nå er jeg LEI av å vente! Jeg har ventet lenge nok! Og det har lærerne også. Det er på tide at jeg får vist meg frem i de sportslige fagene. Jeg både trenger og fortjener det.

Dessuten har jeg snakket litt med idrettslærerne mine. De sa jeg kunne få være med på noen av toppidrettsøktene med fotballen når jeg ble frisk igjen, selv om jeg gikk på bredde, og at jeg kanskje (egentlig teknisk sett ikke lov) kunne få byttet fra bredde til toppidrett i 3. klasse. Med dette i boks, var jeg nesten sikker på å bytte fra topp- til breddeidrett.

Men er dette det beste valget, prestasjonsevnelig sett? Jeg føler jeg ikke klarer å mestre noen andre idretter enn fotball. Jeg har jo spilt fotball så lenge jeg kan huske. Det kommer i hvert fall til å bli utrolig hardt å velge bort fotballen!

Hva syns du jeg burde gjøre? Går jeg på rett vei, eller svingte jeg feil ved forrige kryss? Analin og jeg har planlagt å snakke med toppidretts- og breddeidrettslærerne i morgen så de også kan hjelpe oss med dette. Jeg håper jeg til slutt får gjort det riktige valget.

Ta vare på deg selv!
- Bella

Giving up doesn't always mean you are weak … sometimes it means that you are strong enough to let go

Kommentarer

  1. Skjønner at det der er litt vanskelig. Men siden du får være med på fotball (toppidrett), hører dette best ut. Dessuten får du kanskje blitt med på mer også :)
    Du er imponerende, Anabel!

    SvarSlett
  2. Uff, jeg er fortsatt litt usikker, men jeg både tror og håper du har rett!
    Takk for rådet, Anne-Marthe =)

    SvarSlett
  3. hei :)

    jeg synes du skal tenke på helsen din fremfor fotballen, uansett hvor vanskelig det er å velge bort fotballen. jeg vet hvordan du har det. Men hvis du bytter, så kanksje du kan få spille fotball igjen om ett år, at du da er i mye bedre form enn nå =) uansett jeg synes bare dere må tenke på dere selv. lykke til med valget...

    klem rebecca...

    SvarSlett
  4. Ja, du har nok rett, Rebecca. Jeg får bare bite meg i det, hehe...
    Takk for det! :) Jeg gjør nok valget ikke lenge etter møtet med lærerne i morgen.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!