Langhelg i Sandnes!

Som jeg nevnte så vidt i et av innleggene fra i går, var jeg altså i Sandnes i min langhelg som var! Det var så fint å se igjen Sandnes-familien, og jeg klarte å slappe av, koble ut og nyte samværet med min Sandnes-familie. Her skal jeg gi et sammendrag fra dette oppholdet!

TORSDAG: Ankomst Sandnes!

Etter dagvakt på torsdag bar det seg av gårde til Oslo Lufthavn. Fy flate, hvor godt det skulle bli å komme seg litt vekk fra Oslo-boblen! Jeg tok noen bilder fra reisen, så legger ved disse her!


Da satt jeg endelig på flybussen på vei til Oslo Lufthavn! Til min store glede gikk bussen ikke så langt fra jobb, så det var problemfritt å komme seg frem!



Hehe, alltid like spennende hver gang! Selv om jeg har flydd mye siden jeg ble kjent med Oddo, går ikke prosedyrene på flyplassen helt på automatikk enda. Jeg må holde tungen rett i munn hver gang jeg skal printe ut boardingkort, velge flysete og sjekke inn bagasje! Til og med det å sette på papirlappen på kofferten krever sin konsentrasjon, haha! Det sier kanskje litt mer om meg enn selve vanskelighetsgraden, hehe.


Jeg beregnet litt vel god tid på flyplassen, men bedre den veien enn den andre! Jeg hadde en gruppesamtale med Linnie og Oddo hvor Oddo og jeg hjalp Linnie med søknadsskriving. Tiden går fort i godt selskap!


Rett etter take-off ble jeg fylt med en enorm takknemlighet over å få muligheten til å fly! Det var jo Barnas Dag for kun fem dager siden den dagen, så takknemlighetsperspektivet lå fortsatt nært til hjertet mitt. Selv om kroppen skrek etter søvn, fikk jeg en stor trang til å oppleve nuet. Jeg hadde valgt vindusplass, og jeg kunne dermed nyte utsikten fra vinduet. Jeg brukte tiden på å se ut på stjernene som vi kom nærmere, men som likevel lå fjernt fra meg, samt å se alle lysene som skinte under meg. Det var et fredfullt og vakkert syn. Jeg følte meg trygg og glad, og jeg så frem til å se igjen Oddos familie som ventet meg like rundt hjørnet.


Så kom jeg frem til flyplassen mye tidligere enn planlagt - piloten må ha tatt en snarvei, haha! Mens jeg ventet på kofferten min kom Oddo og møtte meg. For et koselig gjensyn! Vi hentet kofferten min og sammen bega vi oss på veien hjem igjen.

Vel hjemme møtte foreldrene hans meg, og det var godt å se dem igjen! Vi fikk snakket og oppdatert litt om siste nytt fra hver våre kanter over en deilig kyllingsuppe før vi tok kvelden.


FREDAG: Møte Oddos venner i Sandnes sentrum + familieselskap!

På formiddagen hadde vi planlagt å møte Ingunn og Kjell Erik, et vennepar av Oddo. Deres lille gutt var også med, og det var hyggelig å se dem alle igjen. Ingunn er også utdannet sykepleier, så jeg føler en ekstra tilknytning til henne. Vi bestemte oss for å sette oss ned på en nyåpnet thai-restaurant hvor maten hadde et visst rykte på seg å være ganske sterk. Jeg tok en rett med laks, så jeg regnet med at det skulle gå greit. Da maten ble servert, tenkte jeg å kjenne på matens intensitet, og jeg forsynte meg med en halv paprika dekket med saus. Til min store overraskelse brant det på tungen og hele munnen sved i flere sekunder! Aldri har jeg spist så sterk mat før! Til tross for at den var sterk, var smaken god, og jeg mestret å spise hele retten min.

Ingunn og Kjell Erik hadde noen ærender, så de måtte gå etter hvert. Oddo og jeg saumfarte kjøpesenteret Bystasjonen før vi satte oss ned på sjokoladekafeen. Det var 100 kroners-uken i Sandnes, så vi fikk hver vår belgiske vaffel dekket med is og sjokolade til 100 kr! Det var deilig!

Mm, deilig!

Senere samme kveld kom flere slektninger på besøk. Med både mormor, farmor, søster, bror, farfar og tante på farsiden, samt mor, far, Oddo og meg, da kan jeg trygt si vi ble en god gjeng! Stemningen var god, latteren hang løst og det gledet meg å se hvor glade alle var. Jeg følte meg så heldig og takknemlig som har blitt kjent med en så flott familie som denne, og jeg koste meg i deres samvær. Farfar er også alltid så tydelig på at han setter pris på meg, og omfavner meg med både klemmer og ord hver gang vi møtes! Det betyr så utrolig mye for meg!


Maten som ble servert var selvfølgelig sjømat, og denne gangen var det kreps, krabber og blåskjell som stod på menyen! Jeg syns virkelig det er like eksotisk hver gang, og jeg finner meg selv stirre forbløffet rundt på de andre rundt bordet som så systematisk knerter og banker på krabbeklørne og får ut innmaten. Denne gangen fikk jeg også være med og se hvordan man koker levende kreps! Det var skikkelig rart, og jeg vet egentlig ikke helt hva jeg mener om det. Det virker jo brutalt for en sart sjel som gjerne vil ivareta liv, ikke ta dem. Men jeg fikk prøvd å smake på blåskjell for første gang! Spesiell smak, og enda mer spesiell konsistens!


LØRDAG: Kvadrat og besøke Jon og Maren!

Denne formiddagen ble brukt på kjøpesenteret Kvadrat; et av Nordens største kjøpesentre! Jeg fikk handlet noen nødvendigheter, samt noe som jeg har tenkt på i lang tid, men aldri fått meg til å kjøpe enda. Jeg var fornøyd med dagens innkjøp!

Deretter dro vi og besøkte Oddos bror, Jon, og hans kjæreste Maren. De har nylig flyttet inn i et rekkehus, så det var fint å se hvordan de hadde fått det. Huset deres var skikkelig fint!! Så stort og fint, tre-etasjers, med blant annet eget treningsrom og arbeidskontor! Mormor og morfar kom også, og vi fikk servert deilig brownies og is. Det var en hyggelig samkomst!

Oddo og jeg fikk huset for oss selv den kvelden, og vi bestemte oss for å se filmen "Pusen med støvlene". Det var en artig og underholdende film!


SØNDAG: Besøke Mia og hjemreise.

Etter en litt rolig dag i huset med ski på TV, stakk far, Oddo og jeg til sykehuset for å besøke farmor Mia. Til vanlig bor hun vekslende på sykehjem og hjemme, men nå har tilstanden hennes forverret seg. Mia har alltid gjenkjent meg, og vært hyggelig og imøtekommende hver gang jeg er på besøk. Kjære, gode, vennlige og omsorgsfulle Mia. Det er ikke vanskelig å bli glad i et så vakkert menneske. Denne gangen er jeg usikker på om hun kjente meg igjen. Det er usikkert om hun i det hele tatt kjente igjen Oddo. Jeg stod ved sengen og klemte henne i hånden. Noen ganger klemte hun tilbake, andre ganger lå den løst og slapt i hånden min. Farfar og tante var også til stede, og stemningen var tyngre her enn da i familieselskapet for et par dager siden. Jeg ga Mia en god klem rett før vi dro, vel vitende om at dette mest sannsynlig var siste gang jeg ville se henne igjen.

Så var det på tide å begynne reisen hjem igjen. Sandnes-dagene har vært fylt med mange ting, så kroppen var tappet, men fornøyd. Likevel var kvelden ung da vi kom hjem til leiligheten vår den søndagen kl. 19:30. Hvis du er interessert, kan du lese det mer om det i DETTE innlegget.

Takk for nå, Sandnes! Vi sees plutselig igjen!

Vi skrives plutselig!
- Bella.

Kommentarer

  1. Så fint innlegg, Bella ! :) håper familien leser det!

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh, tusen takk, Oddo! :) Det var da hyggelig å høre!

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!