Slutten av hjemmeoppholdet.

Tiden er kommet.  Jeg har sovet min siste natt i egen seng og redd sengen for en siste gang for denne ferien. I dag skal jeg tilbake til Oslo hvor et nytt semester med sine opplevelser venter på å la seg bli oppdaget av meg.

De siste dagene har jeg derfor funnet ut at jeg må bruke den siste tiden godt. I går kjørte jeg mamma til jobb før jeg tok bilen videre til Hønefoss hvor jeg trente på ELIXIA. For en herlig treningsøkt - jeg trente i 2 1/2 time! Mot slutten av økten møtte jeg helt tilfeldigvis på min gode venninne Ragnhild fra Haugetun som også var på ELIXIA! Litt av et sammentreff, jeg hadde ingen anelse om at hun ville være der - jeg utbrøt nesten et lite gledeshyl da jeg så henne! Etter en liten veksling hvor vi fortalte kort hvordan det gikk med hverandre, spurte jeg henne om hun hadde spesielle planer for denne dagen, hvilket hun ikke hadde. Jeg hadde jo også en god dødtid før jeg måtte hente mamma på jobben igjen. Vi fant derfor ut at vi kunne stikke hjem til henne og kose oss med en kopp te.

Ragnhild og meg I USA i fjor.
Bilde hentet fra Ainas album på Facebook.

Hvor glad jeg er for at jeg traff Ragnhild, det er alltid like koselig å prate med henne. Jeg hadde jo faktisk tenkt på henne denne ferien, noe som til min store glede hadde vært gjensidig! Sammen samtalte vi litt om alt; alt fra Haugetuns gode minner til dagens aktualiteter, som studier og eventuelle nyttårsforsetter. Omsider var tiden inne for at jeg måtte dra, og etter å ha takket for meg var jeg på vei til mamma. Jeg kom faktisk bare 10 minutter før hun var ferdig på jobb, og sammen tok vi en liten tur innom butikken før vi la på vei hjem til gården vår.

Da vi kom hjem lagde vi en enkel middag med god salat, og vi rakk å spise før besøksgjestene kom på døren vår. Vi skulle nemlig få besøk av ei god venninne av oss! Både hun og faren kom, de er blitt kjære familievenner av oss. Vi oppdaterte hverandre om livene våre, vi hadde jo ikke sett hverandre siden lenge før sommerferien! Venninna vår snakket om hennes eventyr i Trondheim, Analin om sin ekspedisjon i Bergen, mens jeg om min oppdagelsesreise i Oslo. Jeg syns det er litt utrolig at vi som alltid har vært så nære og kjære venninner så lenge som jeg kan huske, blir spredt over hele Norge når livets realitet tar oss igjen. Da er det godt å vite at vennskapsbåndene er sterkere enn avstanden mellom oss. Jeg husker at da jeg skulle beskrive mitt liv i Oslo nevnte jeg plutselig ordet "inspisere". Da utbrøt mamma "inspisere?!". Hehe, det var visst ikke et ord jeg vanligvis brukte å si. Som sykepleierstudent lærer man seg nye ord og begreper som kan hjelpe meg med mitt vanlige og til tider ensidige ordforråd.

Etter et koselig samvær bega de seg på hjemveien igjen. Likevel var kvelden enda ung, så mamma, Analin og jeg ble enige om å se flere episoder av tv-serien Homeland. Etter å ha kapret sofaen med feriens faste plasser kunne vi se både resten av kvelden samt litt av nattens minutter gå med til tv-titting. Tidligere hadde jeg syntes at tv-serien Homeland var helt ok. Jeg følte ikke serien hadde rukket å hente nysgjerrigheten min i løpet av de første episodene. Men nå fikk spenningskurven virkelig fart på seg! Jeg har funnet ut at jeg har en tendens til å leve meg veldig inn i filmers visuelle verden. I ren fortvilelse kan jeg utbryte "hva er det hun tenker med?! Hun kan jo ikke bare gjøre det!" eller "herlighet, jeg vet ikke om jeg orker å se dette!", og behøver jeg egentlig å nevne at det er jeg som skvetter mest slik som jeg omtrent hopper ut av sofaen når filmen tar en plutselig vending? Vi rakk å se 4 episoder før det var tid for å legge oss, vel vitende om at vi skulle se noen episoder i dag også!

Homeland!

Og det ble natt og det ble morgen, denne dag. Jeg har forresten begynt å lese Bibelen fra begynnelsen igjen. Det gikk jo ikke så veldig bra i fjor (tør ikke si hvor langt jeg kom), så jeg begynner med nytt mot i år istedenfor! Denne gangen leser jeg i den nyeste Bibelen, slik at ikke den "greske" oversettelsen skal være til hinder for meg, hehe....neida. Dagen i dag kommer til å gå med til rydding av rommet mitt (det ser seriøst ikke ut her nå!), pakking av kofferten som jeg skal ta med meg tilbake til Oslo og tv-serie-titting av Homeland før mamma og pappa kommer hjem fra jobb og kjører meg til storbyen igjen. Hvor heldig jeg er som har så snille foreldre som kjører meg helt til Oslo! Kremt, ikke at det er den lange reisen fra her hjemmefra, men det er jo mye koseligere enn å måtte sitte i buss. Uansett, det kommer nok til å bli en fin dag, tross at det er min siste dag her hjemme for denne ferien! Det skal nemlig jeg sørge for.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!