Semesterstart!

Guriland, så hektisk livet som student er! Nå får jeg virkelig banket inn at juleferien er over, haha!

Så har et nytt semester startet. Vi begynte i går, og det var mer enn nok informasjon og undervisning som møtte oss elever som enda ikke hadde latt feriemodusen slippe taket på oss. Selv om det var sjokkerende og overraskende mye pensum og stoff som vi skal streve oss igjennom dette semesteret her også, ble jeg ikke like fortvilet som ved begynnelsen av forrige semester; nå var jeg forberedt. Videre fulgte introduksjonsundervisning, og det var interessant. Læreren virker så jordnær, samt at jeg syns han forholder seg på lik bølgelengde som oss elever, og det setter jeg veldig pris på.

Etter å ha kjøpt noen pensumbøker og lagd meg middag, var det tid for første øvelse med Kor Major! Hvor koselig det var å se igjen mine flotte korvenner. Vi lærte ny sang som jeg virkelig har troen på at kommer til å bli så bra, og vi tok varmt imot våre nye medlemmer i koret. Det skal bli moro å bli bedre kjent med dem. Jeg ble også med på kafé etter korøvelsen, og det gjorde virkelig dagen! Hvor bra jeg hadde det! Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ble med. Kvelden gikk til å diskutere rundt den evig vanskelige gåten på "Årsrebusen 2014" (seriøst, jeg skjønner ikke bæret, haha...) og til den fryktinngytende nervepirringen over tanntrekking (så kom visst julens tanntrekking til noe godt for noen iallfall, hehe) sammen med Tone og Hans, og det var så koselig! Den kvelden kunne jeg gå hjem med smil om munnen. Det var herlig!

Fikk meg bollekinn på én side da jeg trakk tenner i julen!

Dagen i dag startet klokken 9:45, men jeg kom på skolen en time tidligere for å forberede meg til 5-timers forelesningen om hjerte- og karsykdommer. Det var visst ikke bare jeg som valgte å begynne dagen tidlig, og jeg møtte Camilla på lesesalen. Vi snakket litt sammen før vi jobbet med hvert vårt, og det var så koselig! Jeg satte virkelig pris på samtalen, jeg har jo alltid hatt lyst til å bli bedre kjent med henne.

Da klokken nærmet seg 9:45 stakk Camilla og jeg sammen bort til auditoriet hvor vi skulle ha forelesningen. Foredragsholderen var helt utrolig dyktig på sitt felt, og det var både spennende og lærerikt å lytte til alt han hadde å si. Likevel var alt veldig nytt, veldig tungt og veldig mye, og det var vanskelig å følge tempoet til foredragsholderen. Det som var litt moro for min del var at jeg klarte å trekke inn anatomiske og fysiologiske innskytelser underveis (i mitt stille sinn, vel å merke), og det var moro å la meg tro at jeg hadde litt kunnskap innabords, hehe. Jeg fikk vite mer om hjertesvikt, hjerteinfarkt, venestuvninger, aterosklerose, angina pectoris, essensiell hypertensjon og mange flere områder jeg kunne ha brifet ordene med, men jeg tror jeg ikke kan si jeg har lært meg dem før jeg får lest om temaene på egenhånd. Man lærer jo ikke mer enn 5 % på foredrag uansett faktisk. Da får jeg iallfall tidsfordriv på togturen til Trondheim!

Dette bildet fikk vi vist i klassen. Her er det mange tegn på at mannen kan ha en iskemisk hjertesykdom! Det kan være f. eks kulde, trappegåing, røyking og gammel mann, for de spesielt interesserte. Kan du finne andre tegn?

Da skoledagen var ferdig la jeg merke til at jeg hadde fått melding av T-Char; hun spurte om jeg var ledig for å møtes! Hvor koselig det var å høre fra henne igjen, jeg måtte jo bare takke ja! Etter en snartur innom hybelen hvor jeg fikk lagt fra meg skolesekken, bega jeg meg på ferden til Oslo S. Ikke lenge etter møtte jeg T-Char, og det var så hyggelig å se henne igjen! Sammen spaserte vi opp og ned Karl Johan, samt hilste på slottsplassen. Vi snakket om alt fra studielivets harde plikter til folkehøyskolens merkbare savn, helt til veiene våre skiltes. Det var ikke det store møtet, men det var likevel nok til å kunne få hentet opp krefter som 5-timers forelesningen hadde stjålet fra meg!

Arkivbilde fra 2013: Tone Charlotte og meg i Kristiansand på turné med SSS!

Deretter stakk jeg rundt på forskjellige bokhandlere for å skaffe meg skrivebøker. Til forandring kjøpte jeg meg en ulinjert skrivebok! Kanskje jeg klarer å lage meg noen mer spennende og artige notater enn å fylle side opp og side ned med en tettpakket "skrive-så-fort-jeg-kan-for-å-rekke-alt-før-læreren-bytter-power-point-side"-skrift som verken er spesielt leselig eller en gledelig å lese. Nå begynte jeg faktisk å glede meg til å prøve ut min nye studieteknikk!

Så var det tid for å komme seg tilbake på hybelen. DA bestemte t-banesystemet seg for å stanse. Supert, jeg hadde jo ikke noen anelse om hvordan jeg skulle komme meg hjem igjen uten banen! Jeg spurte meg litt rundt for å høre hvor Bogstadveien var hen; jeg visste iallfall at hvis jeg gikk opp den veien, ville jeg omsider komme til Majorstuen. Da fikk jeg vite at jeg måtte igjennom slottsparken først for å komme til Bogstadveien, noe som fristet særdeles lite med tanke på mørket som hadde begynt å legge seg over byen. Jeg har jo blitt advart mot å gå i Oslos parker når kvelden erstatter dagen. Jeg tok en rask telefon til min gode venninne Sunniva for at jeg kunne holdes med selskap under vandringen jeg hadde foran meg, men hun tok ikke telefonen. Og som den paranoide (les: fornuftige!) personen som jeg er, valgte jeg å finne en annen løsning. Jeg hadde ikke lyst til å gå skjebnen i møte akkurat denne kvelden. Etter å ha sjekket nok en buss- og trikketabell og spurt meg enda litt videre, fant jeg endelig ei jente som også skulle til Majorstuen. Sammen fant vi (egentlig hun) trikkestoppet som ville ta oss med til Majorstuen, og da var det bare smale veien opp til hybelen min!

Vel på hybelen spiste jeg litt enkel mat før jeg ordnet litt regninger og plottet inn planen i agendaen min for ukene fremover. Slik fikk jeg litt oversikt over hvordan livet mitt vil bli seende ut de neste ukene: Nytt. Hardt. Mye. Men også lærerikt. Spennende. Utfordrende. Dette kommer nok til å bli nok et interessant semester.

Så har jeg altså ikke klart å lese så mye pensum enda, men hallo, det er jo bare gått to dager i første semester! Dessuten må jeg jo ha noe å gjøre på den 6-timers lange togturen til OG fra Trondheim - én vei! - haha! Åh, som jeg gleder meg til å møte Miriam igjen! Nå som jeg også kan si at det første semesteret er VEL GJENNOMFØRT - jeg fikk faktisk B på sykepleieeksamenen også!! Jeg kunne nesten ikke tro at det var sant! - kan jeg klappe meg selv på skulderen og tillate meg selv å fokusere på gleden fremfor den dårlige samvittigheten. Iallfall for i kveld! I morgen venter en ny dag med sine opplevelser, og med gode karakterer og gode mennesker i ryggen på meg, er jeg klar for å møte hva som helst! I alle fall nesten, hehe.

- Bella.

"No one is in charge of your happiness except you."

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!