Oppsummering mars 2018.

Månedens høydepunkt: Da jeg i en liten periode følte at kneet var sterkt! Jeg taklet tøffere treningsøkter og jeg hadde ikke vondt på jobb. Jeg tror det varte en uke, og det var en deilig opplevelse. Ellers var det deilig da jeg for første gang i år fikk vårfølelse i den stille uken (uken mellom palmesøndag og 1. påskedag)!

Månedens nedtur: I de periodene hvor kneet har vært ustabilt. Hvor jeg halter på grunn av den stikkende smerten kneet gir meg hver gang jeg tråkker ned foten.

Månedens modigste (og pinligste) hendelse: Da jeg var i Stigs leilighet på Smestad i planen om å ligge der mens jeg hadde arbeidshelg for å få mer tid til søvn mellom arbeidsvaktene. Jeg vil dessverre ikke beskrive hendelsen noe særlig mer da jeg egentlig bare er superflau over hele situasjonen, men la meg bare si at Monsemann ga meg en forferdelig og lang natt.

Månedens stolteste øyeblikk: Da jeg var sykepleier på hjemmebane (bokstavelig talt)! Jeg vil ikke skrive så mye mer om denne hendelsen heller, for å verne om de vedrørende. Likevel kan jeg si at den kvelden og natten var jeg fornøyd med egen innsats og stolt av mine ferdigheter innenfor sykepleie evne til omsorg.

Månedens latterkick: Da jeg inviterte til TV-spill-kveld med Harris, Iselin, Stig og Analin! Åå, herlighet, hvor mye TV-spill får meg til å le! Denne gangen tenkte jeg å legge ved en video fra en av våre titalls forsøk på å gjennomføre en artig bane. Det er en vanskelig bane, men mest av alt gøy å spille sammen med så flotte mennesker! Jeg tror vi spilte denne banen i over en time før vi klarte den!



Månedens vers: Luk 24:13-35.

Det handler om når Jesus har stått opp fra de døde og vandrer sammen med og samtaler med to disipler på veien mot Emmaus fra Jerusalem. Disiplenes øyne ble hindret i å se at det var Jesus som slo følge med dem. Da de kom til landsbyen Emmaus, blir han også med dem inn til seg og åpnet øynene til disiplene slik at de så at det var Jesus som var sammen med dem.

Dette var en så fin og rørende tekst! Tenk at Jesus gikk sammen med to "tilfeldige" disipler! De kunne ha vært hvem som helst! Det kunne ha vært meg! Jeg hadde aldri følt meg verdig nok til å være nær Jesus, tenkt at jeg ikke ville bry ham med mitt nærvær. Men denne historien fikk meg til å innse at Jesus kanskje også kunne ha ønsket å gå en tur med meg, snakke med meg og bruke tid sammen med meg! Det gjorde meg så lykkelig og glad at jeg nesten begynte å gråte.

Jeg har dilla på: Trene hardt og mye. Nå som jeg har tillatt meg selv å få vårstemning, kommer alt som følger med; nemlig blant annet lengselen etter å jogge ute i Frognerparken (eller egentlig generelt ute) igjen! Jeg er beredt til å trene det som skal til for å gjøre knærne klare for utejogging når det har blitt mer bart og varmt ute!

Månedens ord: Gjennom den stille uken funderte jeg mye over spørsmålet 'hvorfor heter det påske?'. Påske, eller det hebraiske ordet pesach (som betyr 'å gå forbi'), er en jødisk høytid som er til minne om da Gud frigjorde israelittene fra Egypt. Det kommer av den siste landeplagen hvor Gud skulle drepe alle førstefødte barn i Egypt, men ville spare de husene hvor et lam var blitt ofret, spist og dens blod var malt over dørstokken til deres hus. Da ville dødsengelen gå forbi deres hus og deres førstefødte ble spart.

Det er flere likhetstrekk mellom israelittenes offerlam og Jesu død. Et uskyldig og lyteløst lam måtte slaktes og ofres, og blodet fra lammet ville redde dem fra døden. På samme måte ble Jesus ofret for vår skyld og hans blod redder oss fra døden. Jesus var også uten synd og han var feilfri, akkurat slik som lammet.

Tusen takk til Steinar og Eirik som hjalp meg til å forstå dette!

Månedens komplimenter:
Hørt blant 1. altene på øvelse med Kor Major:
"Er det noen som egentlig kan stemmen vår på a-ingen?"
"Ja, Anabel kan den! Du må synge den for oss!"

"Jeg ville ha foretrukket deg."

Månedens mest spilte låt: "Getcha Good" av Shania Twain. Jeg syns sangen fenger noe voldsomt og musikkvideoen er kul!



Månedens bilde:
Bildet er tatt kl. 07:03 utenfor jobben. Det er så deilig at det endelig har blitt lysere om morgenen! Nå går vi endelig mot lysere tider.

- Bella.

Kommentarer

  1. Herlighet, Mario var helt fantastisk gøy! Fikk nesten latterkick av å se videoklippet :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Good times indeed! Dette må gjentas snart!! :D

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!