Musikkens nostalgi

Dagens treningsøkt var et ork. Jeg har hatt mange økter uten motivasjon, men det er lenge siden jeg har utført en økt uten krefter og overskudd. Jeg syklet i kun 20 minutter med en makspuls på 165, (og jeg slet meg gjennom tråkkene likevel!), men jeg trente styrkeprogrammet til fysio og denne gangen med tre sett per øvelse med 10-12 repetisjoner! Det var jo egentlig bra, men så får vi se hvordan beina er i morgen på dagvakt.

Nok om det. I dag begynte jeg å høre på en sang jeg hørte masse på gjennom studietiden min på VID vitenskapelige høyskole  (Diakonhjemmet). Da jeg leste pensum syns jeg det var så behagelig å høre på instrumental musikk. Sanger med tekst ble for forstyrrende å lytte til da jeg heller begynte å konsentrere meg om sangteksten istedenfor pensum, hehe. I tillegg skaper man sin egen verden av tanker, følelser og bilder knyttet til instrumentale sanger, og de er helt dine egne. Det er også ganske fint, syns jeg. Jeg hørte mye på Yiruma og Kevin Kern (noe jeg gjør fortsatt) i studietiden, og det er Yirumas "Hope" jeg hørte på i dag.

"Hope" av Yiruma.

Herlighet, hvor mange gode minner denne sanger gir meg! Når jeg hører på den, merker jeg at jeg får et glorifisert bilde på studietiden min, og det er nesten så jeg vil tilbake til denne tiden. Jeg ser for meg da jeg satt på høyskolens lesesal helt alene (noe jeg gjorde alle helger) og hadde spredt alle sakene mine utover det brede bordet. Det var mørkt utenfor lesesalen, kun en lykt lyste opp i mørket. Jeg ser for meg de vanskelige anatomi- og fysiologileksjonene som jeg brukte en lang og krevende evighet på å forstå. Og så ser jeg for meg tungt og vanskelig pensum fra lærebøkene som var så akademiske at det tok 20 minutter å lese igjennom én side - det kunne virkelig ta humøret og håpet vekk fra meg. Men denne sangens lette og glade toner ga meg alltid ny energi og styrke til å lese enda en side til, til å fortsette å studere, til å fortsette å jobbe. Den fylte meg med et nytt håp om at jeg skulle klare meg likevel. Håp. Ganske utrolig hvordan Yiruma virkelig traff spikeren på hodet da det gjaldt valg av sangtittel!

- Bella.

Kommentarer

  1. Gi meg tegn til liv, Anne!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hihi, stemmer, jeg måtte få liv i den dukka i det samme semesteret som jeg snakker om :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!