Beroligende svar fra fysioterapeut.

Etter en helt normal treningsøkt i overkant av 90 minutter, var jeg overraskende mye nedbrutt. Jeg sjokkerte meg selv da jeg midt i økten var så sliten at jeg nesten begynte å gråte, og jeg måtte skjerpe meg for å holde treningsfokuset oppe. Likevel tok jeg ikke økten hardere enn normalt - kun det normale harde - og likevel var jeg tappet for energi og krefter etter økten. Merkelig.

Jeg møtte Oddo for en hyggelig kafédate før jeg hadde time hos fysioterapeuten. Åh, hvor spent jeg var til denne timen. Jeg merket jeg hadde en del å ta opp siden siste time fra før påsken. Noen ganger føles det ut som om knærne mine tar meg med på en berg- og dalbane i progresjon. Den ene uken føler jeg meg sterkere enn noen gang, den neste uken er det som om jeg har gått flere uker tilbake i progresjon. Jeg la frem tanker som jeg har hatt rundt knærne mine i det siste for fysioterapeuten min, og jeg fikk svar på det jeg lurte på. Han er generelt god til å berolige meg og gi meg gode og fornuftige svar på mine spørsmål og bekymringer.

Det at det til tider stikker smerter i kneet er ikke farlig, det er kun tegn på at kneet har blitt belastet. Det er heller ikke farlig når kneet klikker dersom det ikke er smertefullt. Det kan være kneskålen som beveger seg eller væskeansamling i kneet. Når jeg ikke klarer å strekke kneet helt ut da det føles ustabilt og ute av kontroll de siste centimeterne, kan det være fordi muskelen som strekker kneet ut ikke er så sterk enda etter operasjonen. Han viste meg hvor muskelen befant seg på oversiden av knærne mine, og jeg kunne både se og kjenne at muskelen var betydelig mindre og svakere i operasjonskneet. Det var ingenting å være redd for, det er fortsatt "bare" 4,5 måneder siden operasjonen (som i mitt tilfelle var en ganske komplisert operasjon) - og det tilsvarer jo kun litt i overkant av 1/3 av hele rekonvalesenstiden min, fortalte han. Det er virkelig en lettelse å høre ham si det til meg. Så får jeg gjøre mitt beste for å tilpasse kravene og forventningene jeg setter til meg selv så de stemmer overens med det fysioterapeuten forteller meg.

Jeg tenkte å trene igjen i morgen, og jeg planlegger treningsøkten til cirka 2 timer. 90 minutter med beinøvelser, deretter 30-45 minutter med styrke for overkropp. Det skal bli godt å bli ferdig med den økten og ta onsdagen helt treningsfri med god samvittighet.

Øyeblikksbilde.

God natt, verden!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!