Under bandasjen!

Da jeg dusjet i dag, fjernet jeg bandasjen for første gang etter operasjonen! Bandasjene var så ekle av størknet blod, så tenkte det jammen var på tide å skifte. Det som overrasket meg mest av synet som ventet meg under bandasjene var hvor mange stifter som var brukt - hele 25 stykker!! Ja, for det er ikke sting denne gangen, det er stifter som er satt på med en type stiftemaskin! Herlighet, jeg merker jeg gruer meg litt til å fjerne stiftene i morgen... Men ellers ser operasjonssårene bra ut! Det ser ut som om sårene er i en god tilhelingsprosess.

Det er nøyaktig 25 stifter - det sitter enda noen få til lenger opp på låret.

Av og på med bandasje, dusj og alt styr, førte til at jeg var vond og utslitt i kneet etter morgenstellet. Klokken var 12:15, og allerede om 10-15 minutter skulle jeg dra til fysioterapeuten... Jeg brukte minuttene til å legge meg i sofaen og lot kneet få hvile før det skulle i trening igjen klokken 13. Til min rørende glede tok Simba del i hvilestunden min! Dette skjer kanskje én gang annethvert år for min del! Jeg ble så takknemlig og glad og nøt virkelig nuet. Synd det bare ble med de 15 minuttene.

Sliten, men takknemlig for øyeblikket mitt med Simba.

Det gikk kjempefint hos fysioterapeuten min! Jeg fikk nye øvelser som også tok for seg å styrke ytterligere muskelgrupper i beina. Det merker jeg er viktig. Jeg lærte også at jeg kan legge mer vekt på operasjonsbeinet enn det jeg trodde. Når jeg står oppreist kan jeg ha tyngden halvt om halvt i begge bein - jeg som har kun lagt all vekt på det friske kneet - fordi verken korsbåndet eller menisken tar skade av det.

Kneet var likevel en del vondt etter fysioterapitimen. Jeg tok noe mer smertestillende utover dagen, men likevel var det vondt. Den normale murringen i kneet har vært en del sterkere i dag, og den har vært tilnærmet konstant i hele dag. Ikke så vondt at jeg må lage grimaser (med mindre smertetoppene kommer), men nok til at det gjør meg sliten og tapper meg for krefter som jeg burde ha brukt til trening. Jeg får ta det igjen i morgen.

Forresten, nå har jeg fullført årskalenderen til mormor! Jeg kan jo legge ved desembermåneden siden det faktisk er desember nå. Jeg er meget fornøyd med resultatet, og det gleder meg å gi den til mormor i julegave.

Desember 2018 i årskalenderen til mormor.

Nå merker jeg at det er på tide å finne sengen igjen. Vesla ligger her i lenestolen ved siden av, og Simba hoppet nettopp opp i sofaen og la seg ved siden av meg.  Jeg får skynde meg med kveldsstellet og håpe at kattene også har lagt seg for kvelden nå. Selv om de tenderer å holde meg våken om nettene, er det jammen meg koselig å ha selskap. Katter er virkelig noen skjønne skapninger som gir meg så mye glede og kjærlighet.

Ønsk meg gjerne lykke til med stifte-fjerning i morgen!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!