Smerter eller kvalme?

Øyeblikksbilde.

Dagene passerer, og selv om jeg ikke fyller dem med veldig mye, går dagene virkelig unna! Jeg tror jeg virkelig hadde behov for å hvile kroppen og slappe av - og vite at det er godt nok. Men jeg merker jeg har en del smerter, og jeg reagerer så innmari på smertestillende. Det er vanskelig å finne en balanse, så den ene dagen prøver jeg å ta smertestillende når jeg har vondt, men da blir jeg kvalm og uvel. Så prøver jeg den andre dagen å ta færre smertestillende, men da har jeg så vondt at jeg nesten ikke orker annet enn å ligge i sengen.

Natt til i går lå jeg i hele to timer med intense smerter. Jeg er jo vant til å kjenne en konstant smertemurring på rundt 2-3 (4 i de verste tilfellene) på NRS-skalaen og ha disse smertetoppene som kjennes som stikk i kneet på ca 6, men denne gangen lå jeg konstant i smertetoppen. Jeg spente kroppen, gråt og vred meg i smerter som lå mellom 5-7. Det var ingen hvilepauser - det gjorde vondt hele tiden. Til slutt orket jeg ikke mer, og jeg måtte ta en sterk smertestillende og falt omsider i en lett søvn.

Dagen i går ble preget av alle smertestillende som jeg tok både dagen før og den natten. Vel, det hjalp jo ikke at vi tok en liten tur til Oslo for å besøke mormor, for bilturen var et lite mareritt i seg selv. Jeg var konstant kvalm hos mormor og bilturen hjem var enda verre enn bilturen til. Jeg spiste fire salte lakrisbiter på hjemveien for det skal visstnok hjelpe mot kvalmen, men det hjalp ikke for meg. Da jeg endelig kom meg hjem om kvelden følte jeg meg elendig. I tillegg begynte smertene å tilta, men tanken på å ta mer smertestillende var lite fristende da jeg ikke orket å bli mer uvel enn det jeg allerede var. Jeg klarte til slutt å kaste opp - det var lakrisbitene som kom opp igjen - og da kom jeg på at jeg ikke hadde spist ordentlig siden frokost. Det var ikke rart at jeg hadde vansker med å kaste opp da jeg ikke hadde noe i magesekken. Jeg tvang i meg tre riskaker før jeg la meg for kvelden - da hadde jeg i alle fall noe jeg kunne kaste opp hvis uvelheten ikke ga seg om natten. Denne natten satte jeg på musikk i ørene - deilig og behagelig julemusikk à la Cristina! - så da smertene prøvde å overta fokuset mitt, konsentrerte jeg meg om den nydelige stemmen hennes og sangens tekst. Og vet du hva? Det hjalp! Jeg sov godt i natt!

Godt med trøst fra Simba. Se, så søøøøt han er!!

I dag har jeg rukket å dusje (10 minutter raskere enn forrige gang!) og spist en liten frokost. Jeg har kun tatt 500 mg Paracet i løpet av dagen og håper det rekker noen timer til. Fornøyd med det! Ellers skal jeg mekke litt på noen julegaver i dag, tenkte jeg. Så går nok denne dagen av gårde også! Forresten! I dag kl 18 er det siste gangen jeg skal sette fragmin-sprøyten i meg selv! Dette er altså 10. dag etter operasjonen!

Lag en god uke!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!