Bellas adventskalendere!

I tradisjonen tro har jeg selvfølgelig sjokoladekalenderen på plass i gangen. Selv om det er den til 10 kr. i dagligvarebutikker, har den en spesiell sjarm i min adventstid. Det er den faste kalenderen jeg har hatt i alle mine år, og for meg er det en magisk god sjokoladesmak som bare kan nytes den ene gangen daglig. Med det i bakhodet, klarer jeg å verdsette og nyte sjokoladen mer.

Men dette er ikke den eneste kalenderen jeg har i år! De fleste adventskalendere har mest fokus på at jeg skal få ting eller godteri hver dag, slike som sjokoladekalendere eller gavekalendere. Hvorfor har man ikke laget adventskalendere med det motsatte fokus? Med inspirasjon fra Modums ekskateket Arild laget jeg for noen år siden en kalender som hver dag gir meg i oppdrag å gjøre en god, omtenksom og uselvisk handling eller ta kontakt med noen kjente og kjære mennesker i livet mitt. Det kan være "overrask en venn med noe når han eller hun minst forventer det", "ring til mormor og slå av en prat", eller "gi kompliment til tre forskjellige mennesker". Det er ikke snakk om store oppdrag, men de små og enkle øyeblikkene kan likevel gi kjempestor uttelling for de du gleder!

Her er 24 hjerteformede lapper med hver sine oppdrag som skal utføres i adventstiden.

Alle de hjerteformede lappene putter jeg i dette hjemmelagde hjertet i stoff. Den har åpning øverst i midten, slik at jeg kan hente en lapp hver dag fra 1. desember.

Mulig jeg er litt ambisiøs i år, men jeg skal ha enda en adventskalender! Med Linnies idé om en minne-kalender, skal Oddo og jeg hver for oss skrive en lapp daglig om et minne fra den dagen som vi vil huske eller som vi verdsatte. Vi skriver på lapper i hver våre farger, slik at vi vet hvem som har skrevet hvilke lapper. Til neste år skal vi nemlig lese hverandres lapper og minnes om det spesielle øyeblikket som den andre verdsatte fra den dagen. Dette er første året vi skal gjennomføre denne type adventskalender, så det er selvfølgelig rom for forbedring dersom noe skulle dukke opp.

Kanskje dette kan gi inspirasjon til deg og de adventskalendere du skal ha i år? Inspirasjon til å tenke annerledes og litt annet enn de vanlige ensformige kalendere som finnes i butikkene? Slike alternative adventskalendere hjelper jo å legge fokus på våre medmennesker og å kunne være til stede for hverandre. Og det er jo nettopp dette julen handler om: å skape fellesskap og samhold med de menneskene du er glad i og som står deg nærmest.

- Bella.

Kommentarer

  1. Du er så fin og god, bella mi! Jeg er glad for å gå denne tiden i møte sammen med deg og ditt flotte vesen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Aww, tusen takk, kjære Oddo mi! :) Det gleder meg også å gå denne gode adventstid sammen med deg!

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!