1. søndag i advent og lysmesse!

God formiddag!

I går var det 1. søndag i advent, og ikke minst lysmesse med koret mitt! Gode Huguette (og Ivar, men han fikk jeg ikke hilst på) kom denne gangen også, og til min store overraskelse tok mamma og Linnie også seg turen helt fra Modum! Hurra, jeg er virkelig heldig som har familie som stiller opp for meg!

Jeg var, som nevnt i forrige innlegg, tekstleser. Jeg var jo naturlig nok veldig nervøs, og under generalprøven måtte jeg gå frem til mikrofonen og lese opp første setning, følte jeg at jeg stotret meg gjennom setningen. Det var jo kun koret, bandet og teknikerne til stede, men det hjelper ikke når "du skal ikke tro du er noe"-stemmene messer i hodet mitt. Samtidig er det alltid like kleint å høre stemmen min i høyttaler første gang på en stund. Etter generalprøven leste jeg Bibelteksten et par ganger for meg selv før jeg skiftet til anstendig antrekk og fikk hilst kort på mamma, og like etter var det tid for lysmesse!

Kirken var helt full da koret entret salen med sangen "Nå vandrer fra hver en verdens krok" med stearinlys i hånden. Deretter var det åpningsord, liturgiske sanger, korsangen "Det hev ei rose sprunge", og så var det min tur. Jeg gikk frem til mikrofonen, tok den ut av stativet og begynte lesningen: "Det står skrevet i Matteus-evangeliet. (...)". Jeg syns faktisk tekstlesningen gikk fint, og jeg ble fornøyd med egen prestasjon! Jeg klarte å ta meg sammen og legge fokuset ikke på meg selv, men på teksten som skulle leses. For min del ville jeg ikke bare lese teksten, men jeg ville også formidle de skrevne ordene til alle som satt i kirken. Til min store glede var det ikke bare én, men flere i koret som roste meg for tekstlesningen min! Det var til og med ei som sa at jeg burde begynne å lese barnebøker, hehe! Så utrolig hyggelig! De små og verdifulle ordene skal jeg lagre i minnet mitt.

Etter lysmessen fikk jeg snakket med familien, og det var like koselig som alltid! Da fikk jeg også øye på Hanna og Marie som også hadde tatt seg turen! For en gledelig overraskelse! Hanna har satt seg på venteliste Kor Major til neste år, så kanskje hun blir med etter nyttår! Vi fikk pratet sammen i noen verdifulle minutter før mamma og Linnie fortalte at de måtte begynne reisen hjem igjen. Selv om vi ser hverandre igjen allerede neste helg, blir jeg alltid litt vemodig - akkurat som om en trygg del i meg løsner og blir sendt hjem til Modum sammen med dem. Heldigvis har jeg Oddo her i Oslo som hjelper meg å fylle bitene i meg på plass igjen.

Da Oddo og jeg omsider kom oss hjem igjen, var det tid for å tenne første adventslys - for første gang sammen oss to! Her kan dere se vår lille seremoni som jeg håper er begynnelsen på en ny tradisjon! Stemmen er rusten og dårlig etter en lang dag med sang, så se heller på den koselige settingen istedenfor. 




- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!