En etterlengtet hjemreisehelg!

Etter en krevende og travel vinter fikk jeg endelig tatt meg en tur hjem til gards - min første tur hjem til mamma og pappa siden nyttårsaften! Det har vært noe å gjøre hver eneste helg i vinter, enten det har vært arbeidshelg, visninger, flytting eller besøk. Jeg merket i alle fall hvor innmari deilig og så sårt etterlengtet det var å kunne komme hjem igjen. 

Fredag 05. april:
Etter endt arbeidsvakt dro jeg opp til mormor hvor mamma og pappa befant seg. Mormor var i strålende humør og både lo og frydet seg over hennes flotte besøk. Det var en glede å oppleve! Etter hvert kom Stig og Linnie fra jobb, og da begynte vi på hjemreisen. Jeg sovnet i en altfor vond sittestilling i bilen, men plutselig var vi hjemme! I døråpningen på vei inn var det våre kjære to søte katter som stirret på oss med store øyne. Jeg tror de ikke kjente meg igjen, for med én gang jeg fikk tatt av meg ytterklærne hadde Vesla allerede kommet seg ut via verandadøren og Simba funnet seg et gjemmested. Men det gikk såå greit, for jeg visste jeg ville ha en deilig helg hvor de skulle bli kjent med meg igjen!

Det var mye som var blitt endret på siden jeg hadde vært hjemme forrige gang. Mammas soverom var blitt pusset opp, speilseksjonen på badet var erstattet med en hylle, nye lamper var satt opp her og der, og var stuen blitt ommøblert? Mamma og pappa hadde også skaffet seg en massasjestol, og jeg fikk prøve den for første gang denne kvelden! Jeg har en tendens til å føle at massasje kiler, men etter å ha funnet de innstillingene som passet best for meg, klarte jeg endelig å slappe av. Og i viten om at mamma og pappa var sammen med meg, at jeg var på gården hjemme og at jeg hørte Linnies stemme surre i bakgrunnen, kunne jeg for første gang på altfor lenge kjenne at jeg var totalt avslappet i hele kroppen. I ett øyeblikk var det ingen bekymringstanker eller stressende tanker som opptok hodet mitt. Jeg fant den hvilepulsen jeg har så sårt lett etter i så mange måneder. Det var en ubeskrivelig deilig følelse.

Kvelden gikk med til det obligatoriske tacomåltidet, kortspillet Tress&Flush (åh, hvor gøy det var å spille dette igjen!) og å se filmen "Gravity". Til at den hadde fått så god kritikk, syns jeg ikke den var så bra, men det ble en grei avslutning på en fin dag. Helgen var ennå ung!

Stig og Linnie!

Lørdag 06. april:
Linnie kom inn i kjellerstuen hvor jeg lå rundt kl 12 på formiddagen. Hun vekket meg ikke, men jeg hadde likevel ikke stått opp enda. Hun annonserte at det var frokost, og jeg gledet meg til deilig og hyggelig familiefrokost igjen.

Etter frokost satte jeg i gang litt musikk-quiz, med alt fra Disney og animasjon til andre kjente filmer. Det var gøy, men også overraskende vanskelig. Jeg fant fort ut at jeg ikke så mye kontroll over Disney-musikk som jeg hadde forventet. Prøv dem selv hvis du vil! Ha penn og papir fremfor deg og utfør Disney-quizen HER!

Deretter tok mamma, Stig, Linnie og jeg en tur til Vikersund for hovedsakelig å sjekke ut bruktbutikken. Den stengte akkurat da vi kom frem (fikk litt dårlig samvittighet for at vi brukte hele dagen på musikk-quiz), så vi stakk innom Europris istedenfor. Jeg kjøpte meg et par småting til leiligheten samt en roman jeg tenkte å ta med meg på korets Belgiaturné til helgen.

Vel hjemme hadde pappa ordnet med deilig middag før vi spilte litt mer av vårt kjente og kjære kortspill. Mamma klatret seg til topps på "Hall of Shame" og tror det var Stig som kom seirende ut av runden. Kveldens film ble "Bohemian Rhapsody", en bedre film enn gårsdagens. Deretter gikk jeg til sengs. Mamma hadde tidligere denne dagen gitt meg tilbake boken "Min Mamma", en bok jeg ga henne til morsdagen. Denne boken skulle hun fylle ut om livet sitt og deretter returnere til meg. Jeg tok meg tid til å lese denne boken denne kvelden, og det var en så rørende, emosjonell og nydelig reise mamma tok meg med gjennom hennes levde liv. Dette vil bli en verdifull bok jeg vil komme til å ta vare på og lese i så lenge jeg lever. Hennes historie skal aldri glemmes, og det er jeg utrolig glad for.

Pappa og meg.

Mamma og meg.

Søndag 07. april:
Etter nok en koselig familiefrokost satte mamma, Stig, Linnie og jeg i gang spillet Millionær, et spill jeg ikke hadde spilt på mange år! Åh, det var så gøy å spille dette igjen! Jeg skaffet meg hotell på Sinsen, Vålerenga og Lambertseter og fikk inn noen gode summer herfra, men landet på tre av Stigs hotell på samme runde. Linnie var den første til å bli konkurs da hun landet på mine hotell, og Stig gikk seirende ut av spillet med bare noen få tusenlapper foran meg. Spillet var så gøy at jeg tok det med meg tilbake til Oslo for å håpe at jeg har noen Millionær-entusiaster her i Oslo også!

Millionær!

Deretter var det tid for at Stig og Linnie skulle begynne på sin reise tilbake til Oslo. Siden jeg hadde turnusfri på mandag, valgte jeg å bli hjemme en dag til. Pappa kjørte dem Vikersund, og jeg tenkte jeg ville benytte muligheten til å løpe ham i møte og sitte på hjem igjen!

Jeg slang på meg noen treningsklær jeg fant i skapene. Stilren var jeg så absolutt ikke - jeg følte jeg ikke så ut i måneskinn, haha! - men jeg var glad for at jeg fant det jeg trengte for en liten løpetur. Pulsen begynte å stige allerede før jeg hadde begynt, jeg var så spent! Forrige gang jeg løp ute kjente jeg leggstrekken, så denne gangen hadde jeg bestemt meg for å ta det ordentlig rolig. Jeg følte jeg bare sneglet meg av gårde, men jeg kjente verken noe i leggen eller knærne, så da må jeg jo ha gjort et riktig valg!

Nydelig vær gjorde løpeturen så deilig!

Løpeturen var nesten som et tidsreise tilbake i tid, til den gangen hvor jeg løp oftere langs denne veien. På veien traff jeg på Alf og kona som luftet hunden, og jeg vekslet et par ord med dem i farten før jeg hastet videre. Jeg kom meg litt lenger enn til Fjordvåg og formen var så fin at jeg bestemte meg for å snu og løpe hjem igjen. Nå ventet både motvind og den lange Gåserudbakken. Pappa møtte meg i begynnelsen av bakken, men jeg sa han bare kunne kjøre videre, jeg ville løpe hjem. På toppen av bakken var jeg sliten, men kreftene kom tilbake da jeg fikk den slake nedoverbakken til å hente meg litt inn igjen. Jeg regnet ut at det ca var 1-2 km igjen til jeg var hjemme, og valgte å sette inn et ekstra gir. Verken leggstrekk eller knesmerter var å finne, og kroppen var blitt såpass god og varm at jeg tenkte det ikke ville være noe problem. Jeg løp opp den siste bakken opp til gården og ga meg ikke før jeg tok i utgangsdøren til hjemme. Det ble en 35 minutters løpetur - noe jeg ble rimelig fornøyd med siden fysioterapeuten egentlig hadde satt en grense på 30 minutter for meg. Strekningen ble på 5,4 km, og det var langt mer enn jeg hadde turt å forvente med mine forutsetninger!

Ferdig etter endt løpetur!


Etter en deilig dusj var det tid for litt TV-titting med mamma og pappa før kvelden ble avrundet med et par runder av Tress&flush. Jeg tapte så det suste, men vi alle kom seirende ut i familiekjærlighet!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!