Nå dekkes bordet

Nå er det vinterferie, og den innledes med en liten hjemreisehelg til gards! Det er alltid godt å komme hjem for et lite pust i bakken etter travle dager i Oslo med alle dets krav og forventninger som jeg setter til meg selv. Her kan jeg senke skuldrene og vite at bare meg er godt nok. Oddo er med, mens Linnie og Stig kom i dag, så nå er det fullt hus! Det gjør meg så glad og varm innvendig at hele familien er samlet.

Pappa har vært i Oslo i dag for å ordne i leiligheten til mormor, så Oddo og jeg har stått for middagen i dag! I dag er det lapskaus som står på menyen, og selv om det ikke er vanskelig å lage det, er det tidkrevende arbeid. Men i godt selskap går det meste bra! Etter tre timer med kjøtt- og grønnsaksoppdeling, samt oppkok av en enorm kjele, står nå kjelen og putrer i skrivende stund, og det er bare å vente til potetene smuldrer opp og gjør væsken tykkere. Så blir det endelig mat på oss også!

Jeg legger ved en liten salmetekst som jeg syns passer fint til denne ventetiden nå før middagen er klar. Dette er en salme vi ofte pleier å synge i suppe og messe, og jeg liker den veldig godt. Nå merker jeg at jeg gleder meg til å samles hele familien rundt bordet for et koselig middagsmåltid!

Dagens middag: lapskaus!



SALME 621 (salmebok fra 2013):

NÅ DEKKES BORDET - Hans Olav Mørk
Nå dekkes bordet, nå tennes lyset
Og den som vil kan få slå seg ned
Og legge fra seg alt det som tynger
Og ta imot Herren Jesu fred

Rop ut på gaten, rop ut på torget
At det er tid for å komme hjem
Og den som lytter skal finne veien
Og den som leter skal finne frem

Nå tennes lyset langs alle gater
Og bordet dekkes på byens torg
Og bordet venter oss i Guds himmel
Der ingen bærer på savn og sorg

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!