Mitt møte Statholdergaarden!

STEIKE! Nå er jeg mett! Og jeg er ikke bare kjempemett - jeg er waaaay beyond stappmett og vel så det! Jeg orket til og med ikke de siste små sjokoladebitene som vi fikk etter dessertene, og det sier faktisk en hel del! Men når jeg nettopp har gjennomført 15 retter - 15 RETTER!! - og spist opp alle bortsett fra osteretten, da skal Bella si seg fornøyd med egen innsats!

Håkon, Oddo og jeg har nemlig tilbrakt en, jeg vil si, overdådig 4-timers middag hvor jeg følte vi spiste hele tiden, hehe. Vi hadde booket plass på restauranten Statholdergaarden, og vi møtte alle spente og fornøyde da vi omsider fant bygningen. Videre ble vi kjent med de hyggelige kelnerne som skulle holde oss med selskap opp gjennom måltidene, og de viste oss veien til bordet vårt. For en nydelig bygning! Alt var så luksuriøst! Den glitrende lysekronen, de mektige skulpturene i taket og det vakre interiøret stod i veldige kontraster til det jeg var vant med i mitt simple studentliv. Vi fikk tildelt menyen, og jeg tenkte jeg skulle slå til nå som jeg først var her. Dette er nok ikke noe jeg kommer til å gjøre veldig ofte. Jeg gikk derfor for 15-retters menyen, samt alkoholfri drikke, og jeg var spent på om magen ville takle alt den snart skulle utsettes for.

Så var det tid for rettene. Vi begynte utrolig nok med småretter før disse 15 rettene, men jeg var jo allerede litt sulten, så jeg bare spiste det som vi fikk servert, hehe. Det tok selvfølgelig ikke lang tid før magen som vanlig sier at 'nå kan du roe ned', og da var jeg på rett nr. 3, skammelig nok. Men da var det ikke tid for å lytte til magen! Dessuten var det spennende lukter, deilige smaker og estetiske retter, og jeg var like spent hver gang kelneren kom inn og la en ny tallerken på bordet foran meg. Det som var så unikt og flott med denne restauranten, var hvor mye kunnskap kelnerne hadde - ikke bare om maten som ble servert, men også om historien bak Staholdergaarden! Utrolig spennende å høre på og lære om. Vi satt jo faktisk på soverommet til Statholderen!

Rettene kom og gikk, og magen fylte seg mer og mer. Da jeg var på den....12. retten, den 2. kjøttporsjonen, måtte jeg kjempe for hver bit jeg svelget. Deretter kom osteretten, og den hjalp ikke særlig mye. Det er virkelig ikke ofte jeg ikke klarer å spise opp maten. Når jeg får noe servert, spiser jeg som regel alltid opp. Men når det kommer til ost, er terskelen lav før det føles at den kommer rett opp igjen. Jeg måtte skamfullt nok gi meg etter et par biter. Til slutt kom det to desserter, og selv om de var helt vidunderlige, var jeg så mett at jeg nok en gang måtte presse maten ned i magesekken. Så der satt jeg, stappende mett med en mage som jeg antok kunne sprenge når som helst. Men deilig var det, og utrolig gøy å kunne få være med på denne opplevelsen! Takk til Håkon og Oddo og denne koselige og flotte aftenen jeg hadde sammen med dere!

Nå har jeg kommet meg vel tilbake på hybelen. Fortsatt god og (stapp)mett, men også veldig trøtt. Det skal bli deilig å få noen timers søvn før morgendagen går med til bachelorskriving, vinterskoshopping og Iselin-møting. Da blir det en god lørdag på Bella i alle fall!

Bildet er tatt rett før jeg stormer ut av hybelen for å rekke t-banen, hehe.

Sov godt, verden!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!