Innledningsuke til bacheloroppgaven!

I dag hadde jeg min siste dag med undervisning før jeg nå er etterlatt for ni uker hvor jeg skal skrive bacheloroppgaven helt selv. Som en annen student sa; hun ville ikke dra fra oss, rett og slett fordi det virker så skummelt å være helt for seg selv i ni uker med egen disiplin for å holde en jevn drivkraft gjennom dagene, hehe. Jeg merket det var litt trådt å komme i gang med undervisning på skolebenken nå etter nesten fire uker med juleferie, men det har likevel vært en veldig lærerik og flott uke. Så tenkte jeg å skrive litt om dagene som har gått for de spesielt interesserte!

Mandag: Oppstart og første øvelse med Kor Major!
Fy flate, hvor hardt det var å komme meg opp av sengen! Øynene var omtrent klistret sammen, hehe. I tillegg hadde jeg trent en hard økt med Oddos søster og Maren dagen i forveien, så jeg fant fort ut at jeg var SUPERSTØL da jeg begynte å bevege meg ut av sengen....enda dag 2 er verst.... Da jeg fikk krøket meg ut av hybelbygningen, møtte jeg Emilie - for et hyggelig sammentreff! Vi tok følge til klasserommet for første innledningstime til emne 12; bacheloroppgaven. Timene videre tok for seg ulike sider ved bacheloroppgaven. Hvordan finne noe å skrive om, metoder vi kan bruke, hvordan formulere gode problemstillinger... Fin dag, til tross for at feriemodusen fortsatt hang igjen i kroppen min.

På kvelden var det øvelse med Kor Major, og denne gangen med ny dirigent; Magnus! En hyggelig og munter person med god stemme. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med ham og jeg gleder meg over å se ham finne sin rette plass i koret!

Tirsdag: Bachelorens fremgangsmåte og påmelding treningssenter!
Nok en hard dag å måtte stå opp på, jeg hadde visst enda ikke fått sovet ordentlig ut etter ferien, hehe. Stølheten var enda verre denne dagen - var det seriøst mulig!? - og etter mye ork og stønning kom jeg meg omsider ut av hybelen og videre bort til skolen. Disse timene var utrolig spennende! Vi lærte om de forskjellige metodene vi kan anvende for å gå løs på bacheloroppgaven. Vi kunne blant annet utføre litteraturstudie, case study eller intervju. Det ga meg ny drivkraft til å begynne skrivingen! På slutten av dagen hadde vi undervisning om vitenskapsteori, noe jeg fant litt tørrere. Jeg klarte ikke å se en tydelig sammenheng med hvorfor jeg konkret trengte denne kunnskapen for bacheloroppgaven. Men det kan jo likevel hende jeg får bruk for det senere i bachelorskrivingens gang. Etter skoledagen satt jeg på biblioteket og jobbet litt før jeg dro tilbake til hybelen.

Så fikk jeg en rolig kveld på hybelen min alene. Da jeg tenkte å lage middag, var det stappfullt på kjøkkenet. Alle jentene var faktisk på kjøkkenet samtidig - i tillegg til at ei hadde besøk! Det er jo selvfølgelig hyggelig med selskap, men jeg valgte å trekke meg stille og rolig ut og vente med kokkeleringen til senere på kvelden. Jeg ringte til Oddo, og sammen med ham (etter mange tidligere diskusjoner), ble vi enige om å melde oss inn på treningssenter! Etter nøye omveielser ble vi enige om å velge Fresh Fitness med gruppetimer. Da fikk vi innfridd begges krav, hehe. Jeg merket jeg var spent på å komme i gang med treningen igjen! Kvelden gikk, og jeg ble mindre og mindre gira på å bevege meg tilbake til kjøkkenet. Men middag må man ha! Jeg valgte å koke meg en rask tomatsuppe før jeg fant sengen.

Onsdag: 1. bachelorveiledning og SKEIDAR-besøk med Oddo!
Dagens timer tok for seg viktigheten med å legge bacheloroppgaven i et sykepleiemodus og dra inn sykepleieteori. Veldig relevant og informativt. Det var også nyttårsgudstjeneste på skolen, og jeg gledet meg til å være med. For en flott gudstjeneste! Solisten og studentkoret sang nydelig, og prekenen i seg selv var så fin! I lunsjpausen hadde jeg min første gruppeveiledning med bachelorveilederen min. Til min store glede og overraskelse fikk jeg den samme fine lærerinnen som jeg fikk som veileder da jeg skrev hygienekravet i første klasse. Jeg minnes om da jeg, for nå over to år siden, kom på min første og eneste veiledningstime til dette hygienekravet. Jeg hadde levert hele utkastet til innleveringen og var klar for veiledning på oppgaven. Da fortalte lærerinnen at hun var så imponert og fornøyd med oppgaven min, og at det nesten ikke var noe hun hadde å rette på den! Veiledningstimen min gikk dermed med til å snakke om meg og min bakgrunn, noe jeg fant utrolig koselig! Tenk at hun brydde seg såpass mye om meg når det fins hundrevis av andre studenter på skolen! Anyway, under bachelorveiledningen skulle vi gå igjennom skriveprosessen, og lærerinnen utbrøt: "det var en av dere som hadde skrevet en så god problemstilling som jeg syntes nesten kunne stå slik som den var.....hvem er Anabel?" Så under hele veiledningen tok vi utgangspunkt i mitt tema og problemstilling. Så utrolig gøy, det varmet meg veldig! Det var en veldig informativ og nyttig veiledningstime, og jeg merket jeg så enda mer frem til å komme i gang med bacheloroppgaven!

Etter skolen satt jeg på lesesalen sammen med Oda og leste litt videre i en bok på pensumlisten. Deretter stakk jeg til SKEIDAR der jeg møtte Oddo. Jeg trengte sengesett og putevare. På grunn av rabatt både her og der, fikk jeg det til utrolig lav pris - jeg var storfornøyd! Da vi kom tilbake på hybelen, merket vi begge at vi var slitne etter hver våre dager, så vi lagde en plan for resten av kvelden: mens Oddo stakk på butikken, skulle jeg lage middag. Etter Oddos ønske lagde jeg stekt laks. Jeg valgte å legge til litt flere ingredienser enn det jeg vanligvis pleier å ha til denne retten, for å overraske Oddo med nye smaker, hehe. Til min store fornøyelse var han tydelig imponert over kokkeleringen min, og han dristet seg til og med til å utbryte at dette var den beste fiskeretten han noen gang hadde smakt! Det varmer helt utrolig å høre det fra ham.

Torsdag: undervisning i litteratursøk og trening i Body Balance!
Denne dagen hadde bibliotekarene ansvaret for bachelorstudentene, og de tok oss med på en undervisningsreise gjennom litteratursøk og kildekritikk. Helt utrolig spennende og lærerikt, jeg har ikke ord! Dette er jo egentlig noe jeg skamfullt nok har hatt mye undervisning i opp gjennom alle tre høyskoleårene, men det er sjokkerende lite jeg har tatt i bruk. Nå fikk jeg mange gode måter å søke på for å finne nøyaktig det som er relevant for meg og min bacheloroppgave.

Etter bibliotekarenes undervisning, satte jeg meg igjen på lesesalen sammen med Oda og utforsket databasene som jeg nettopp hadde lært. Det var moro å prøve meg frem på de forskjellige sidene, og jeg fant faktisk en del vitenskapelige artikler i løpet av denne tiden!

Så var det tid for å møte opp på min første treningsøkt på nytt treningssenter! Oddo og jeg ble med på gruppetimen "Body Balance", som er en kombinasjon av blant annet yoga og pilates. Selv merket jeg at jeg var spent. Jeg har vært med på både yoga og pilates, men har ikke helt falt for disse treningsmetodene. Men denne gangen var det annerledes! Øvelsene tok for seg trening av kjernemuskulaturen, og jeg merket jeg var helt skjelven i beina etter økten - noe som viser at jeg har brukt muskelgrupper som jeg vanligvis ikke tar i bruk. Avslutningsvis lå vi på hver vår matte mens instruktøren veiledet oss gjennom avspenningsøvelser og gode råd i en travel hverdag. Jeg husker at jeg etter gruppetimen fikk en unik tilfredsstillelse som fylte hele meg med en lykkelighet og glede - akkurat som om at her og nå var det godt nok bare å være tilstede. Jeg merker det er så viktig for meg. Da jeg forlot treningssenteret var jeg så glad, så glad! Body Balance, og spesielt med den fantastisk skjønne instruktøren, har jeg lyst til å komme tilbake til i neste uke!

Fredag: skriveprosess, kafédate og besøk av Sunniva!
Så var det dagen i dag, og det var den siste skoledagen før de ni neste skriveukene som vi har helt for oss selv. Vi gikk i grupper på tre og diskuterte hver våre problemstillinger og forslag til innhold av teoridel. Dette var veldig fin læring for min del, samtidig som jeg følte at jeg ga gode innspill de andre også.

Etter en hyggelig lunsj (uten egen nistepakke som lå igjen på skrivebordet mitt på hybelen, haha), gikk jeg tilbake til hybelen og spiste egen matpakke. Jeg hadde avtalt å møte Oddo på en kafédate på Majorstuen, og vi satte oss ned på Starbucks hvor Oddo ga meg en nesten litt for søt kakao med krem. Da jeg hadde nytt tilstedeværelsen i Oddos armkrok en liten evighet, stakk vi videre til Norli på Nathionaltheatret hvor han kjøpte noen pensumbøker til seg selv, mens jeg kjøpte noe skriveverktøy til min bachelorprosess. Deretter stakk vi hvert til vårt, og jeg gikk i gang med å rydde og vaske rommet mitt så det var presentabelt for besøk av min gode, kjære og snille venninne Sunniva i kveld. Hvor koselig det var å se henne igjen! Vi fikk god tid til å oppdatere hverandre om studiene, fritiden og livet generelt, og det var så godt å snakke med henne! Hun er ei helt fantastisk jente som jeg unner det beste! Det fortjener hun virkelig.

Så er fredagskvelden straks omme, og jeg gleder meg til en helg fylt med bachelor, trening og kjæreste! Jeg ønsker dere en strålende og fin helg! Lag den god for deg selv og andre rundt deg!

Jo, forresten! Jeg har tatt anti-permanent igjen!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!