Bellas logg for løpetur på 10 km

Jaja, så ble masteroppgaven levert i god tid - hele 4 timer før innleveringsfristen! Jeg trodde jeg ville være i ekstase etter å ha levert, men jeg kjente heller på en slags tomhetsfølelse - akkurat som om masteroppgaven fikk meg til å sitte igjen med et rart hull i meg. Og siden har det vært så hektiske dager at jeg nesten ikke har fått ordentlig hvilepuls i kroppen. Men nå! Nå begynner jeg å komme meg til hektene igjen. Jeg tror nok jeg er ganske nervøs for karakteren på masteroppgaven, og at jeg uansett ikke kommer til å få ordentlig ro og closure før jeg får den. Da må jeg fortsatt vente noen uker til...

Nok om det. I dag stakk Oddo til Sørlandet til familiesamling på deres hytte ved sjøen, mens jeg måtte bli igjen i Oslo siden jeg har arbeidshelg og ansvar for opplæring av sykepleier i helgen. Jeg har fridag i dag, og tatt en helt rolig dag for å lade opp til vaktene de neste dagene som venter. Vel, jeg løp en mil på timen i dag! Det var første gang jeg klarte runden min siden slutten av mars - da jeg var i overbelastningsfase i en tid hvor jeg følte livet krevde litt for mye fra meg. Jammen var det litt av en mestringsfølelse å klare runden igjen - og med pulsbelte som jeg fikk av Oddo i bursdagsgave, får jeg virkelig kontroll på treningen! Runden min er: Ensjø-Galgeberg-Tøyen-Arkitekt Rivertz Plass-Sagene-Torshov-Carl Berner-hjem.

Note to self til en løpetur på 10 km:
Jeg MÅ huske å begynne rolig. Selv om jeg varmer litt opp ved å gå rundt 800 meter til startpunktet, må jeg anse de første minuttene når jeg har begynt joggingen også som en slags oppvarming. Dessuten er det bedre å ha overskudd til å gi på litt ekstra på de siste kilometerne enn å slite med både pust og bein når jeg bare så vidt har kommet halvveis. Ned til Galgeberg bruker jeg nesten bare på å bremse for at det ikke skal gå så fort, og på første check point (lyskrysset i Kjølberggata) så var jeg oppe på rundt 9 minutter (pleier å være nede på rundt 6-7 minutter når jeg løper den korte runden). Bruk god tid.

Jeg sjekket ikke pulsklokken hele veien, men jeg tror jeg lå på mellom 165-170 i puls frem til rundt Tøyen-Carl Berner (ikke opp bakken, men da jeg skulle videre på Ring 2). Derfra gikk pulsen jevnt oppover til 175. Da jeg kom frem til Sagene kom pulsen min på rundt 176 - jeg pleier å bli så glad for at jeg endelig skal snu og begynne på hjemveien at jeg setter inn det ekstra giret, hehe. Bare husk å ikke gå for hardt ut ennå - Carl Berner-bakken venter fortsatt. Fremme ved Carl Berner-bakken har jeg nådd litt over 8 km, og kroppen har begynt å bli sliten. Selv om jeg følte jeg sneglet meg opp bakken, kom pulsen opp i 180, og da jeg kom på toppen hvor bakken jevner seg ut, prøvde jeg å finne krefter til å vedlikeholde intensiteten som ga meg ekstra fart. Fra fotgjengerovergangen i Hasle-krysset og hjem ga jeg det jeg hadde igjen av krefter, og jeg ga meg ikke før jeg hadde tatt i utgangsdøren! Hurraa, endelig i mål!

Si hei til en sliten Bella!

Etter å ha spist litt, kost meg med de to første Istid-filmene (har planer om å se dem alle i løpet av arbeidshelgen min), tenkte jeg nå å lage meg en kopp te, tenne noen lys og sette meg ut på balkongen og lese litt i en ny roman som jeg fikk fra min kjære fetter Christopher til jul for to år siden! For ja, jeg må jo nyte det å kunne lese noe annet enn masteroppgave-pensum! En perfekt avslutning på en fin og relativt rolig dag.


Deilig med behagelige klær etter løpetur! Og se på buksa mi daa!! Jeg fikk den i bursdagsgave fra min kjære venninne Tone! Gjett om den kommer til å bli godt brukt fremover!

Fortsatt god Kristi Himmelfartsdag!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!