16 dager til innlevering av masteroppgaven!

Herlighet, for en heftig uke! Livet er utrolig fullpakket, til tider litt for mye, men sannelig byr livet på mange utfordringer og gleder! I det siste har jeg sett hvor disiplinert og målrettet jeg klarer å jobbe under press, og jeg kan faktisk tillate meg se på meg selv som en viktig rolle i samfunnet som innehar kompetanse, interesse og evner som er ønskelige hos andre! Det kan jeg komme nærmere tilbake til senere. I dette innlegget tenkte jeg å skrive om en vanlig hverdag i masteroppgave-bobla mi! Jeg har jo tidligere skrevet om helt vanlige dager på folkehøyskolen eller på høyskolen da jeg tok sykepleierstudiet, og nå tenkte jeg det var på tide å skrive om hvordan en dag med masteroppgaven kan se ut. Jeg velger å skrive om tirsdagen denne uken, ikke fordi det ble den heftigste dagen denne uken, men fordi da får jeg skrevet om et fellesskap som har vært viktig for meg gjennom arbeidet med masteroppgaven, og generelt hele studiet; "kollokvien" i MER, menigheten for unge voksne i Oslo.

Tirsdag, 26.04.22: En vanlig dag i Bellas master-boble!
Tirsdager har alltid vært gode dager dette semesteret, fordi da er det lesesal i Iladalen Kirke! Jo, så er det den nærmeste lesesalen hjemmefra, og jeg blir ikke like svett som når jeg sykler til MF eller VID, men det viktigste er de gode menneskene jeg møter her. Lesesalen starter imidlertid ikke før kl. 10, så jeg får tid til en liten studieøkt hjemme før jeg drar til kirken.

Jeg hadde alarmen på kl. 07:30, og brukte den første timen på å dusje, stelle meg og spise frokost. Deretter brukte jeg den neste timen på å jobbe med masteren. Siden det bare var én time, rakk jeg ikke å komme dypt inn i skrivingen, men likevel en fin oppvarming for resten av dagen. Kl. 09:30 pakket jeg sekken og syklet til Iladalen Kirke.


Dagens første studieøkt.

Jeg ankom kirken like før kl. 10, Runar åpnet akkurat døren og ønsket meg velkommen, og Eirik kom syklende rett etter meg. For et hyggelig gjensyn! Jeg rigget meg til ved et av bordene og fortsatte jobbingen med masteren. Som regel klarer jeg å jobbe konsentrert og effektivt her i kirken, og denne dagen var ingen unntak. Jeg hadde satt meg en "deadline" på å få sendt av gårde førsteutkastet på hele drøftingen til veileder på torsdag (som ville si at jeg av ulike grunner måtte få skrevet det ferdig i løpet av onsdag, dagen etter!), så det var bare å jobbe på. Runar og Eirik satte som vanlig frem frem kaffe og te, og herlighet, så mye kaffe som jeg har drukket dette semesteret! Jeg som egentlig ikke liker kaffe, haha. Men med sene netter med jobbing som det har blitt (så altfor) mye av dette semesteret, har jeg måttet få koffein i kroppen for å klare å jobbe godt. 

Klokken 12:30 serveres det gratis lunsj i kirken, ofte med blant annet varme rundstykker og fersk eggerøre. Utrolig deilig! Emil kom rett før lunsj, og vi ble en god gjeng på fire. Mens de andre pratet om blant annet Twitter og Frankrikes valg, merket jeg hvordan jeg ikke klarte å være mentalt til stede i samtalen. Masteroppgaven fylte hele hjernen, og samtidig som at jeg var sliten og tappet i hodet, tenkte jeg også hele tiden på at jeg måtte tilbake og jobbe med masteroppgaven. Det ble en kort pause (med riktignok deilig påfyll av mat og drikke og hyggelig sosialt selskap) før jeg fortsatte arbeidet med drøftingen.

Selv om lesesalen i Iladalen Kirke ble ferdig kl. 16:00 var ikke studiedagen min over ennå. Vanligvis pleier jeg å stikke på skolen eller hjem for å jobbe videre, men denne gangen hadde jeg planlagt å stikke til Deichmanske på Bjørvika. Så var jeg også så heldig å få selskap med Linnie! Vi bestemte oss for å ta en liten matbit på Oslo S før vi fant oss en plass ved siden av hverandre på Deichmanske. Såå hyggelig! Linnie stakk da klokka var rundt 20, men jeg fortsatte frem til stengetid kl. 22:00. Jeg klarte å jobbe godt og produktivt og var rimelig fornøyd med det jeg hadde fått utrettet! Likevel gjenstod mer arbeid før jeg skulle klare å nå målet mitt for dagen.


Deichmanske med Linnie!


Fornøyd med studieøkt nummer 3 på Deichmanske Bibliotek på Bjørvika! Jeg hadde skrevet mer enn 1700 ord den dagen, men det var på andre kapitler enn drøftingen (fant stadig mer teori jeg måtte plotte inn for å kunne drøfte bedre), så jeg telte det ikke med.

Selv om det er sykkelparkering like utenfor biblioteket, så parkerer jeg sykkelen i nærheten av Oslo Domkirke (enten på forsiden eller nedsiden). Først og fremst fordi det er taxier som står i nærheten, og jeg innbiller meg at det dermed er mindre fare for at noen stjeler sykkelen når den har tilsyn. Samtidig er det også for å kunne gå de ekstra meterne til sykkelen. Det blir jo mye stillesitting i denne perioden med masteroppgaven. Sykkel er for tiden blitt mitt fremkomstmiddel, så jeg får daglig mosjon og ikke minst trening av det, men det skader ikke å gå et par hundre meter ekstra i tillegg. Sykkelturen hjem går fint - jeg er jo en syklende refleks, haha! Med refleksvest over jakken, refleksovertrekk på sekken og refleksbånd på armene, slik at andre medtrafikanter kan se når jeg signaliserer at jeg skal ta til venstre eller høyre, vil jeg si at jeg er synlig i trafikken. Det gir trygghet til mine medtrafikanter - og ikke minst trygghet til meg selv om at jeg er synlig i trafikkbildet. Fra Oslo Domkirke og hjem er det bare oppover fra Grønland, og med en helt vilt tung sekk med blant annet data og et lass av bøker, er nesten hvert tråkk et forferdelig slit. Jeg får trøste meg med at det blir god trening ut av det, hehe.


Klar for dagens økt nummer 4.

Vel hjemme tok jeg en hvile- og matpause i selskap med Oddo etter denne lange studiedagen - og plutselig ble klokken midnatt! Kroppen begynte å bli søvnig, men jeg visste at jeg måtte gjøre meg ferdig med dagens plan. Morgendagen ville bestå av skriving på andre sider og temaer av drøftingen, og jeg ville ikke fått tid til å fullføre restene fra dagens plan i tillegg. Så det var bare å bite tennene sammen, sette på sjokkbelysning og starte på min fjerde studieøkt for dagen. Heldigvis la roen og konsentrasjonen seg over meg (det er helt merkelig hvor fokusert jeg klarer å jobbe mellom kl. 00-03!), og jeg kunne si meg ferdig kl. 02:30! Utrolig deilig. Da kunne jeg omsider finne sengen etter en vel gjennomført studiedag!


Sliten, men fornøyd!

I dag er det lørdag! Jeg fikk veiledning på drøftingen i går (jeg kom meg i mål med drøftingen til veiledningstimen, hurra!), og veilederen virket tydelig overrasket og imponert over at jeg hadde rukket å skrive 7000 ord (hele 16 sider med drøfting!!), og hun sa det så overordnet greit ut (selv om det var en del jeg måtte rette opp, selvfølgelig). Jeg er så innmari fornøyd med veilederen min! Jeg er sikker på at jeg ikke kunne ha fått noen bedre! Og så er jeg nesten litt star strucked også, for hun har gitt ut fagbøker og artikler som jeg har brukt i oppgaven min, og det er jo skikkelig stas! Når jeg ikke er så stresset mer og får masteroppgaven litt på avstand, må jeg huske å takke henne ordentlig for hjelpen, støtten og tilgjengeligheten hennes. For et vakkert og flott menneske hun er.


Den følelsen jeg hadde da jeg satt her ute i solen var helt nydelig!

Jeg må forresten skryte av at jeg var på Hans Zimmer-konsert i går sammen med Heddi, Ann Helen, Oddo , og det var helt vilt magisk!!! Fytti søren, helt ubeskrivelig! Sangene som gjorde spesielt inntrykk på meg, var "Pirates of the Caribbean" (theme song), Interstellar-sangene (og ikke minst stjernelysene over hele salen!), Lion King-medley (med This Land, Stampede, King of pride rock" - fy søren, for et gåsehud-materiale!!), Time (Inception) og James Bond (theme song). Jeg har ikke ord for hvor fantastisk opplevelse det var! Det ble virkelig en råsterk avslutning og premie etter ukens tøffe studiedager! Vel, ukens studiedager er ennå ikke ferdig, jeg tenkte å jobbe med tilbakemeldingene fra veilederen i dag før en middag med Ann Helen og Oddo i ettermiddag. Så blir det en god dag i dag også!

Telenor Arena!

God helg!
- Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!